Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο ρόλος του επαρχείου στην επανέναρξη λειτουργίας της Σχολής Δυτών Κύριο

Δεν έχει αποτυπωθεί η συμβολή του επάρχου κ. Κώστα Σταυλά

 

Το ευχάριστο για την Κάλυμνο γεγονός της επαναλειτουργίας της Σχολής Δυτών έγινε κατ’ επανάληψη θέμα ανακοινώσεων, τηλεοπτικών δηλώσεων και σχολίων χωρίς όμως να αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή του «εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου περιφερειακής ενότητας Καλύμνου» (επάρχου, πιο απλά), του κ. Κώστα Σταυλά.  

Είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος του συλλόγου δυτών Καλύμνου, κ. Παντ. Γεωργαντής, ήταν αυτός που έτρεξε το θέμα μέσω του τεχνικού-μελετητικού γραφείου της κ. Πολύμνιας Γ. Ρούσσου, η οποία συνέταξε και προώθησε πρόταση-αίτηση με τα απαιτούμενα στοιχεία τεκμηρίωσης του αιτήματος. Επίσης, ο κ. δήμαρχος έκανε τις δικές του παρεμβάσεις για την επαναλειτουργία της σχολής.

Επικοινωνιακά όμως το θέμα μπήκε στο «κάδρο» ως υπόθεση Γεωργαντή (Ρούσσου) – Διακομιχάλη και ξεχάστηκε ο καθοριστικός ρόλος του επάρχου κ. Σταυλά, από τον οποίο πέρασε η όλη υπόθεση. Και χάρη στη δική του εισήγηση προς τον περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη εξασφαλίστηκαν όχι μόνο τα λειτουργικά έξοδα για φέτος αλλά και για το επόμενο έτος, 2013 & 2014. Και η διοικητική οργάνωση της σχολής, το πρόγραμμα σπουδών κλπ. ήταν στην αρμοδιότητα του επαρχείου και της περιφέρειας.

Η Σχολή Δυτών λειτουργεί κανονικότατα, με διευθυντή το λιμενάρχη Κω (λόγω βαθμού) και υποδ/ντή το λιμενάρχη Καλύμνου. Για την πληρέστερη παρουσίαση του θέματος επανήλθαμε.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

1 σχόλιο

Argo Kalymnos