Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παράταξη Γ. Γαλουζή καλεί τη Δικαιοσύνη να ρίξει φως Κύριο

Ο φάκελος «αποχέτευση Πανόρμου» μόλις ανοίγει.

 

Μετά τις δημόσιες καταγγελίες του εργολάβου κ. Νικ. Κρούσκου, μέσα από την τηλεόραση του ΑΙΓΑΙΟ TV, ότι (1) το έργο ψευδώς δηλώθηκε στην ΕΕ ως ολοκληρωμένο , και (2) ότι ο κ. Διακομιχάλης του οφείλει ακόμη τις εγγυητικές επιστολές του έργου (εδώ και 14 χρόνια) ύψους 50 εκατ. δρχ.), ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση με το παρακάτω δ.τ. καλώντας τη Δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 23/10/2013  

Προς:     Μ.Μ.Ε.

…ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!

To κυρίαρχο θέμα της εβδομάδας που πέρασε χαρακτηρίστηκε από την οξεία αντιπαράθεση της εταιρείας 3Κ και του δημάρχου κ Διακομιχάλη , ο οποίος θεωρεί ως μη ηθική πράξη τη διακοπή παροχής αδρανών υλικών στα συνεργεία που εργάζονται στην αυτεπιστασία λόγω απλήρωτων λογαριασμών , ευτελούς ποσού , κατά τον κ δήμαρχο.

Ως υπόθεση εργασίας δεχόμαστε την άποψη του κ Διακομιχάλη. Όμως οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις:

  1. Βιώνουμε τα αποτελέσματα ενός ψυχροπολεμικού κλίματος   που επικρατεί στις σχέσεις ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ –ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ .   Αυτό το κλίμα το δημιούργησε και μόνο ο κ. δήμαρχος με την στάση και συμπεριφορά του .
  2. Ο ίδιος ο κ δήμαρχος στην χρόνια αυτή διένεξη του με την εταιρεία, χρησιμοποίησε εκφράσεις του τύπου ...’’δεν συνομιλώ με εργολάβους ...’’ ’’… oσο είμαι δήμαρχος ο Κρούσκος δε θα πάρει έργο όσο να χτυπά το κ…. του κάτω ..’’   …’’εχθρός της Καλύμνου ΄΄..κλπ…
  3. Για 400 ευρώ προμήθειας ενός φωτοτυπικού κινδύνεψε η εταιρεία να βγει έκπτωτη, με όλα τα οδυνηρά για αυτήν αποτελέσματα .
  4. Πρόσφατη είναι η ακύρωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής της σύμβασης με την εταιρεία 3Κ για το έργο ανάπλασης του δημοτικού μεγάρου και της δημοτικής αγοράς.
  5. Ακούγεται αστείο ο δήμαρχος και ο εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του και εκπρόσωπος τύπου της παράταξης του κ δημάρχου , να εγκαλεί τις αντιπολιτεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Θανάτσης   ότι   ΄΄ όποια αντιπολίτευση δεν πάρει θέση κρύβεται πίσω από τη πρακτική Κρούσκου!!!
  6. Ο κ. Κρούσκος καταγγέλλει σε πρόσφατη δημόσια του εμφάνιση στην εκπομπή

« …Εν Καλύμνω» του Αιγαίο TV,   καθυστέρηση επιστροφής στην εταιρεία εγγυητικής   επιστολής   ύψους 50.000 000 εκατ. δρχ. από «το θολό»   έργο της αποχέτευσης των τουριστικών περιοχών που εδώ και 14 χρόνια δεν του τις επιστρέφει και αναγκάζεται να πληρώνει στην τράπεζα 1000ευρώ κάθε 4 μήνες!!!   Καταγγέλλει επίσης ότι υπάρχουν και άλλες εγγυητικές επιστολές που δεν τις επιστρέφει ο Δήμος. Απορίας άξιον!!! Σημαντική δε αποκάλυψη του κ Κρούσκου είναι ότι ενώ το έργο της αποχέτευσης των τουριστικών περιοχών δεν έχει αποπερατωθεί και δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, ο κος Διακομιχάλης είχε δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το έργο   ολοκληρώθηκε.

Με την καταγγελία του εργολάβου φαίνεται να ανοίγει ο Φάκελος αποχέτευσης Τουριστικών περιοχών με την ψευδή δήλωση του έργου στην ΕΕ ότι περατώθηκε. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις του εργολάβου.

Για αυτό το έργο εμείς ζητούσαμε από το 2010 να ανοίξει ο «φάκελος» του έργου αποχέτευσης των τουριστικών περιοχών, να γίνει γνωστή η αλήθεια στον Καλυμνιακό Λαό, αλλά όλοι σφύριζαν αδιάφορα.

Μετά από αυτές τις παρατηρήσεις καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι :

Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ θεωρεί ότι η ικανοποίηση του ΕΓΩ του αποτελεί σημαντικότερο θέμα από την λύση των ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ .

Εμείς παραμένουμε αμέτοχοι στην προσωπική αυτή αντιπαράθεση   και   θεωρούμε αρνητική και επιβλαβή τη διένεξη αυτή με εταιρεία καλυμνιακών συμφερόντων .

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται για καμιά εταιρεία, ενδιαφέρεται για τη δημοτική του αρχή και απαιτεί από αυτήν επίπονες και συνεχείς προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων της Καλύμνου.

Όσον αφορά για το έργο της αυτεπιστασίας ,   για το οποίο τόσο κόπτεται   ο                   κ. δήμαρχος , κατάφερε να ξεκινήσει μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης του δήμου από αυτήν   με μόνιμους υπαλλήλους , κόντρα στις δικές του εξαγγελίες περί προσλήψεων 150 εργατών τους πρώτους   6 μήνες της θητείας του .

Στην δε πρόσκληση του στις αντιπολιτεύσεις να πάρουν θέση ,   έχουμε να του πούμε , ότι από την αρχή της θητείας του, ακολούθησε λάθος δρόμο.

Αντί να προστρέξει στη βοήθεια τους, κατέφυγε στην καθημερινή κατασυκοφάντηση τους με όλα τα μέσα που διαθέτει …..

Το να ζητά κατά περίπτωση στήριξη , στις αυστηρά προσωπικές του επιλογές, είναι τουλάχιστον παράλογο .

Ζητάμε διαφάνεια , ζητάμε το άνοιγμα του « φακέλου» του έργου αποχέτευσης τουριστικών περιοχών, διότι σύμφωνα με την καταγγελία του εργολάβου ενώ το έργο φαίνεται ολοκληρωμένο στην Ε.Ε, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί και δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, δημιουργώντας τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντολογικά προβλήματα στους κατοίκους και επιχειρηματίες των πλέον τουριστικών περιοχών του νησιού μας.

Εμείς τελειώνοντας, καταθέτουμε για άλλη μια φορά την βοήθεια μας , όσο μπορούμε και με κάθε τρόπο στη δημοτική αρχή, μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του δήμου και των οργάνων του και δε μας ενδιαφέρει καθόλου η οποιαδήποτε προσωπική διένεξη του οποιουδήποτε με οιονδήποτε …

                                         Εκ του Γραφείου Τύπου

                                                της Παράταξης

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version