The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών Κύριο

Το Σάββατο 19/10/13, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε εξαιρετική εκδήλωση, στο Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι», με θέμα : “ Παιδί-γονέας-εκπαιδευτικός: ένα σκαληνό τρίγωνο”.

 

Διοργανώτρια ήταν η κα. Βούρου Ειρήνη, Λογοθεραπεύτρια-Ειδική Παιδαγωγός και υπεύθυνη του κέντρου «Παρέμβαση» σε συνεργασία με το "Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Εφήβου Ι. Ν. Παρασκευόπουλος".

Ομιλήτρια ήταν η κα. Σαμαρά Μαρία, Ψυχολόγος και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Εφήβου Ι. Ν. Παρασκευόπουλος. Στην παρουσίαση του θέματός της την βοήθησε η κα. Μαστοράκη Μαριγιάννα, Ψυχολόγος του προαναφερθέντος κέντρου. Η ομιλία συνοδεύτηκε από την προβολή διαφανειών.

Η κα. Σαμαρά Μαρία ανέλυσε με απλό, γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τις μαθησιακές δυσκολίες, τη διάγνωση και αντιμετώπισή τους, τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών από τους γονείς τους και επεσήμανε το γεγονός πως ναι μεν οι γονείς οφείλουν να είναι υποψιασμένοι και πάντα σε εγρήγορση όσον αφορά τη συμπεριφορά των παιδιών τους, αλλά να μην αγχώνονται και να απαιτούν την τελειότητα απ’ τα παιδιά τους. Το κυριότερο είναι να τους δίνουν αγάπη, να τους συμπαρίστανται και να ενισχύουν τις θετικές τους ενέργειες προκειμένου να τους δείξουν το σωστό δρόμο και όχι να κατακρίνουν και να καταδικάζουν διαρκώς τις αρνητικές τους πράξεις.

Το κοινό απόλαυσε την ομιλία και όσοι γονείς και εκπαιδευτικοί παρέστησαν έκδηλα εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι η σοβαρότητα του θέματος θα έπρεπε να είχε ευαισθητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς η Κάλυμνος εμφανίζει αυξητική τάση στον αριθμό παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

*

Η ΑΡΓΩ συγχαίρει θερμά την κα. Βούρου για τη διοργάνωση και για το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στην ενημέρωση και αφύπνιση γονέων και εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τη ψυχολογία, τη συμπεριφορά των παιδιών, τις διαταραχές λόγου και ομιλίας, και, γενικότερα, τις μαθησιακές τους δυσκολίες. Συγχρόνως της εύχεται να επαναλάβει αυτή την προσπάθεια και άλλες φορές στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να παραστούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν όαση στο άνυδρο – από άποψη διοργανώσεων – εκπαιδευτικό περιβάλλον της Καλύμνου…

(φωτο: στο κέντρο η κα Ειρ. Βούρου, δεξιά της η κα. Σαμαρά Μ., αριστερά της η κα. Μαστροράκη Μ.)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos