Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεδρίασε η Δημ. Επιτροπή Παιδείας – «κοντρολάρισμα» λειτουργίας

 

Στις 3/3/11 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) Καλύμνου και η ΕΛΜΕ, διά του εκπροσώπου της κ. Παναγιώτη Ντούλια, έθεσε τα εξής ζητήματα στα αντίστοιχα θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

  1. Συγχωνεύσεις-Κλείσιμο σχολείων: Να μην προχωρήσει καμιά συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείου στην Κάλυμνο.

      Η ΔΕΠ αποφάσισε να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα ενάντια στις συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων.

  1. Χωροταξική κατανομή μαθητών: Να εφαρμοστεί ο νόμος αφού πρώτα υπάρξει γνωμοδοτική συνεδρίαση της ΔΕΠ μαζί με διευθυντές σχολείων που θα χαράξει τα νέα όρια των σχολείων για μια ισορροπημένη κατανομή των μαθητών.

      Η ΔΕΠ αποφάσισε να πράξει αναλόγως.

  1. Ψιλιανή (φωτο): Να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΠ, να υπάρξει ενημέρωση, να γίνουν επαφές με τον ΟΣΚ και κάθε αρμόδιο φορέα ώστε να ξεκολλήσει το θέμα.

      Η ΔΕΠ θα το συζητήσει στις επόμενες συνεδριάσεις της.

  1. Πιστώσεις: Στήριξε το αίτημα του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών να υπάρξει έγκαιρη κατανομή των πιστώσεων πριν λήξει η θητεία των τωρινών Σχολικών Επιτροπών.

      Η ΔΕΠ αποφάσισε να επιληφθεί ο Δήμος άμεσα του θέματος.

  1. Τακτική συνεδρίαση ΔΕΠ: Άσκησε κριτική στην προβληματική λειτουργία της ΔΕΠ τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησε να συνεδριάζει συχνά, τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Έλαβε την απάντηση ότι θα υπάρξει τέτοια προσπάθεια.
  2. Λειτουργία καταστημάτων δίπλα σε σχολεία: Η ΕΛΜΕ είναι αντίθετη στη θετική εισήγηση του δημ. σ/λίου για λειτουργία καταστήματος (καφετέρια κ.ά.) δίπλα στο ΕΠΑΛ Καλύμνου. Όμως η ΔΕΠ δε συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ηταν η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΠ και δεν μπορούσε παρά να κάνει «αναγνώριση εδάφους» ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Γι’ αυτό και η θεματολογία δεν προχώρησε στην ουσία, αλλά έμεινε στην επιφάνεια των πραγμάτων, εν αναμονή εξελίξεων. Ετσι η συνεδρίαση πήρε χαρακτήρα «καταστατικού κοντρόλ». «Κοντρολάρισμα» λειτουργίας αλλά και πολιτικής τακτικής που θα ακολουθήσει η κάθε παράταξη.  

Στο τελευταίο θέμα, αυτό που αφορούσε τη λειτουργία καφετέριας έξω από το ΕΠΑΛ, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα μέλη της ΔΕΠ, κυρίως αυτά που διορίστηκαν από την δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, από τη δημ. Αρχή, δεν είναι και τόσο ελεύθερα στην κρίση τους και στις αποφάσεις τους. Ηταν το πιο «αγκαθωτό» ζήτημα, που όμως είναι απόφαση της δημ. Αρχής. Γι’ αυτό και δε συζήτησε το θέμα, σιωπή… Εδώ το κοντρόλ πέταξε την μπάλα έξω και από το γήπεδο προπόνησης.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και παραγωγή ουσιαστικού έργου, αν και έχουμε μπερδευτεί: Τελικά, θα συγκροτηθεί η ΔΕΠ βάσει του Καλλικράτη; Και για τι η ΕΛΜΕ δεν έθεσε θέμα συγκρότησης της ΔΕΠ σύμφωνα με τον Καλλικράτη;

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΜΕ πιάνεται εξ απήνης σε βασικά θέματα. Οι εκπρόσωποί της κάνουν λόγο για κλείσιμο σχολείων, προκαλώντας ποικίλα σχόλια από γονείς και εκπαιδευτικούς.Από πού παίρνουν πληροφορίες;Μήπως αποτελούν φερέφωνα της παράταξης που εκπροσωπούν;Έχουν καταλάβει ότι έτσι σπέρνουν καινά δαιμόνια;Ότι πανικοβάλουν τον κοσμάκη - και δη τους γονείς -; Γιατί, αντί να γράφουν ό,τι θέλουν , δεν κάνουν τον κόπο να επισκεφτούν τα γραφεία της Α/θμιας και να συζητήσουν για όλα αυτά ( για την Α/θμια πάντα )με τους αρμόδιους ; Δε νομίζω να γνωρίζουν περισσότερα από τον κο Κιρκή Πανορμίτη, Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας, που πρόσφατα γύρισε από ταξίδι ενημέρωσης από την Υπουργό Παιδείας στην Αθήνα. Εκτός αν έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το Υπουργείο και βγαίνουν και λένε όλα αυτά!!!!!! Άρα , να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στη διατύπωση των λεγομένων τους!!!!!! Ας ασχοληθούν με τα του οίκου τους, και ας αφήσουν την Α/θμια να πορευτεί όπως εκείνη ξέρει.Άλλωστε, διαθέτει ικανά στελέχη που επαγρυπνούν για όλα.Ποτέ δεν είμασταν κολαούζοι κανενός!!!!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version