The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελίες - φωτιά, στα άκρα η σύγκρουση Κύριο

Ο Δήμος εξαπάτησε την Ε.Ε. - Δεν επιστρέφει τις εγγυητικές Κρούσκου

 

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια» της σύγκρουσης του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη με τον Καλύμνιο εργολάβο κ. Νικ. Κρούσκο και την εταιρία του 3Κ.

Το ιστορικό της αντιπαλότητας

Ξεκινάμε πριν 13 χρόνια από την πρώτη 8ετία του κ. Διακομιχάλη: 1) Δημιουργήθηκε η πρώτη τριβή με το γκρίζο έργο της αποχέτευσης Πανόρμου … 2) Εντάθηκε προεκλογικά, όταν ο κ. δήμαρχος κατάγγελλε τον κ. Κρούσκο ότι πληρώθηκε 500.000€ για εργασίες που δεν έκανε (μετά μείωνε συνεχώς το ποσό και το κατέβασε κοντά στα μισά).   3) Ξαφνικά, ενώ είχε ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας και συνεννόησης, ο κ. δήμαρχος επανήλθε δριμύτατος, με συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου, κ. Γ. Θανάτση, στις 16.10.13, για να καταγγείλει τον κ. Κρούσκο ότι «πολεμάει την αυτεπιστασία», καθώς σταμάτησε την παροχή υλικών εξαιτίας του χρέους των 2.300€, που του οφείλει ο Δήμος. Κορυφώνοντας την ένταση της σύγκρουσης ο υπεύθυνος τύπου του δημάρχου, κατἀγγειλε τον κ. Κρούσκο «εχθρό της Καλύμνου», τονίζοντας μάλιστα ότι χρησιμοποιεί αυτό το χαρακτηρισμό «μετά λόγου γνώσεως».

Η αφορμή του πολέμου

Αυτή η τελευταία καταγγελία του κ. δημάρχου άναψε το «φυτίλι» της έκρηξης. Ο κ. Κρούσκος, επειδή θεώρησε ότι συκοφαντήθηκε ανεπίτρεπτα από τον κ. Διακομιχάλη, εμφανίστηκε στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στην απογευματινή εκπομπή των δημοσιογράφων Μπ. Μαΐλλη-Μ. Χαραμαντά, για να δώσει απαντήσεις.

Για την αυτεπιστασία

Καταρχήν, στο απλό και ασήμαντο θέμα για τα αδρανή υλικά της αυτεπιστασίας, επισήμανε ότι το πρόβλημα με το Δήμο δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο θέμα αναξιοπιστίας και αδιαφορίας για τα θέματά του. Ειδικότερα τόνισε τα εξής:

1)  Η δημ. Αρχή έμενε αμέριμνη για τις πληρωμές που οφείλει δρομολογήσει γραφειοκρατικά. Αν δεν την κινητοποιούσε, τίποτα δεν θα κινιόταν.

2) Στις 3 /9/13 ειδοποίησε εγγράφως το Δήμο ότι, αν δεν κινήσει τις διαδικασίες πληρωμής του, θα διακόψει την προμήθεια υλικών. Ο δήμαρχος δεν απάντησε κι ούτε καν να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο δέχτηκε. Αντέδρασε δέκα ημέρες μετά, στις 13.9.13, όταν ο κ. Κρούσκος σταμάτησε την προμήθεια υλικών λόγω αδιαφορίας του Δήμου.

3)  Η τριμελής επιτροπή από υπαλλήλους του Δήμου, η οποία θα ελέγχει το έργο του κ. Κρούσκου, ενώ ιδρύθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου περίπου προ διμήνου, ποτέ δεν συγκλήθηκε για να συγκροτηθεί σε σώμα και κυρίως να ενδιαφερθεί για τις αμοιβές του κ. Κρούσκου.

4)   Ο ίδιος ο κ. δήμαρχος στη συνέντευξή του είπε ότι «το θέμα θα τελειώσει σε 3-4 ημέρες», εννοώντας ότι εύκολα θα ξεπεραστεί η κάθε δυσκολία, και όμως το ανάγαγε σε μέγιστο θέμα φτάνοντας να δώσει και ειδική συνέντευξη τύπου για να καταγγείλει τον κ. Κρούσκο και την εταιρία του στην κοινή γνώμη και στα γύρω νησιά.  Επομένως όλα τα έκανε για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλύψει άλλα θέμα επικαιρότητας που τον βαρύνουν. Παράλληλα, για να λήξει την εταιρία του.

Καταγγελίες - φωτιά

Αλλά ο κ. Κρούσκος προχώρησε και σε «βολές-πυροβολικού» με καταγγελίες-φωτιά, προκειμένου να αποδείξει την αναξιοπιστία του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη και την ανεκτικότητα της εταιρίας του.

Αποκάλυψη 1η - Εγγυητικές επιστολές 50.000 000 δρχ:   Ο Δήμος οφείλει στον κ. Κρούσκο εγγυητικές επιστολές από το έργο της αποχέτευσης Πανόρμου και, 14 χρόνια τώρα δεν του τις επιστρέφει. Στα χρόνια αυτά ο κ Κρούσκος, όπως είπε, πληρώνει στην τράπεζα 1000€ κάθε 4 μήνες (δηλαδή 3000€ το χρόνο, επί 14 χρόνια!!!). Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Υπάρχουν άλλες δέκα εγγυητικές επιστολές του κ. Κρούσκου, που δεν τις επιστρέφει ο Δήμος.

Αποκάλυψη 2η - Αποχέτευση Πανόρμου: Η αποχέτευση Πανόρμου δεν τέλειωσε ποτέ και όμως ο κ. Διακομιχάλης είχε δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το έργο ολοκληρώθηκε. Γιατί, αλλιώς ο Δήμος και η χώρας μας έπρεπε να επιστρέψει στην ΕΕ όση χρηματοδότηση είχε εισπράξει – πρόκειται για κολοσσιαίο ποσό.

Επένδυση Ψερίμου: Για την επένδυση της Ψερίμου ο κ. Κρούσκος δήλωσε ότι η εταιρία του θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό με δική της προσφορά, γιατί θέλει να τον παρακολουθήσει από κοντά. Και οι λόγοι είναι δύο, (1) βλέπει πολύ παράξενη την προκήρυξη για την ενοικίαση του χώρου, και (2) ο κ. δήμαρχος προκάλεσε φίλο του εργολάβο, με τον οποίος έχει συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν, με την ελπίδα ότι κάτι θα βγάλει από το έργο αυτό.

Διακομιχάλης μηνύει Κρούσκο

Για την τελευταία σκοτεινή αναφορά του κ. Κρούσκου για το διαγωνισμό της Ψερίμου, ο κ. Διακομιχάλης θα τον μηνύσει. Ο κ. Κρούσκος δε μίλησε για οικονομικό όφελος στο οποίο αποβλέπει ο κ. Διακομιχάλης. Το «κάτι θα βγάλει» είναι ασαφές, γενικό και αόριστο. Μπορεί να είναι (1) κέρδος εντυπώσεων για καλύτερη κοινωνική εικόνα του δημάρχου, ή (2) κέρδος προεκλογικών πυροτεχνημάτων, για να κερδίσει τις εκλογές με πλαστές εντυπώσεις.

Όμως ο κ. Διακομιχάλης έδωσε την ερμηνεία του χρηματικού κέρδους και δήλωσε με τηλεφωνική παρέμβαση του Γ. Θανάτση ότι καταθέτει αμέσως μήνυση εις βάρος του και θα ζητήσει να εφαρμοστεί η διαδικασία του «αυτοφώρου» (Το ίδιο ζήτησε στη μήνυση κατά του κ. Σ. Ζερβού, πλην όμως δεν τελεσφόρησε η απαίτηση).

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα είναι ότι η συνέντευξη των κ. Διακομιχάλη-Θανάτση, στις 16/9/13, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με καταστροφικά αποτελέσματα:

- Ανοιξε ο φάκελος – αποχέτευση Πανόρμου & ψευδής δήλωση Διακομιχάλης στην ΕΕ ότι το έργο περατώθηκε.

-   Ο κ. Κρούσκος βάζει μπροστά τη διεκδίκηση των 50.000 000 δρχ από τις εγγυητικές επιστολές που του οφείλει ο Δήμος, ακολουθούν κι άλλες εγγυητικές επιστολές.

-   Ο κ. Διακομιχάλης μηνύει τον κ. Κρούσκο για συκοφαντική δυσφήμηση (απαιτώντας και αυτόφωρο), ώστε να πάει εντελώς στα άκρα αυτή η σύγκρουση.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos