Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γ. Μαστροκούκος: Ο δήμαρχος φοβάται

τον καταλογισμό στην αυτεπιστασία;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                                                    Κάλυμνος 26-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Η αυτεπιστασία βυθίστηκε αύτανδρη»

Αυτεπιστασία! Χαμένη ελπίδα εκατοντάδων Καλύμνιων. Όνειρο απατηλής νυκτός. Προσδοκία θαμμένη στην «Πλατεία Αυτεπιστασίας και Ηρώων Ανέργων οικοδόμων».

Και η αμπελοφιλοσοφία καλά κρατεί. Χωρίς αιδώ, χωρίς έλεος και με πολύ κυνισμό. Ως υποκατάστατο στην απραξία τους, δημιουργούν ενόχους. Φταίνε οι πάντες. Βάλουν κατά πάντων. «Ορατών τε και Αοράτων». Η ευθιξία τους όμως διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αν κανείς τολμήσει να καταθέσει περί του αντιθέτου άποψη. Έτοιμη η απειλή, οι προσωπικές αναφορές, η μήνυση ανά χείρας.

Πού είναι αλήθεια ,εκείνα τα γλυκά και ελπιδοφόρα προεκλογικά λόγια, για την παροχή εργασίας σ’ όλους τους Καλύμνιους στα έργα με αυτεπιστασία?

Πού είναι η εξασφάλιση ενσήμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης?

Γιατί ο δήμαρχος, δεν έχει προσλάβει ακόμα ούτε ένα εργάτη?

Σύμφωνα με την διαδικασία, η πρόσληψη των επιλεγέντων, γίνεται με απόφαση του δημάρχου εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία ενημέρωσης του Δήμου από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Μήπως πέρασε η ανωτέρω προθεσμία των 15 ημερών άπρακτη?

Σύμφωνα με το άρθρο 209 του ν. 3584/07, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 40 του Ν. 4024/2011, ορίζονται τα εξής:

«Σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεων ως προς τη σύναψη και την εξέλιξη των συμβάσεων που συνάπτονται βάσει του παρόντος ευθύνεται ο δήμαρχος, σε βάρος του οποίου καταλογίζονται και τα ποσά που κατέβαλε παρανόμως».

Μήπως φοβάται καταλογισμό ?

Ένα είναι το βέβαιο, ότι η ανεργία μαστίζει το νησί ,κυρίως τους νέους, και ο δήμος περί άλλων τυρβάζει.

Η ελληνική πολιτεία μέσω ΟΑΕΔ και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, παρέχει μεταξύ άλλων και στο δήμο Καλυμνίων 71 θέσεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου, για περισσότερες πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Μαστροκούκος Γιάννης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version