The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σ. Ζερβός αντεπιτίθεται κατά Γ. Θανάτση Κύριο

Με το βούλευμα του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών

 

Ο αντ/δρος του δημ. σ/λίου και μέλος της αξ. αντ/τευσης κ. Σάκης Ζερβός πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της 2.10.13, στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, η οποία είχε ένα και μοναδικό θέμα τη μήνυση που του έκανε ο κ. Γιώργος Θανάτσης, σημερινός εκπρόσωπος τύπου του δημάρχου και πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλύμνου και αντ/δρος της ΔΕΥΑΚ.

Έτσι ξεκίνησαν…

Ο κ. Ζερβός έκανε σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο έχει ως εξής:

Ο κ. Γ. Ρούσσος, όταν ανέλαβε την εξουσία ως δήμαρχος, μετά την 8ετία του κ. Δ. Διακομιχάλη, κατάγγειλε τον κ. Θανάτση στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κω και η μήνυση αυτήξ κατέληξε στο  Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου (επειδή αφορούσε διαχείριση δημόσιου χρήματος) ότι ως πρόεδρος του νοσοκομείου και ταυτόχρονα αντ/δρος της ΔΕΥΑΚ εισέπραττε διπλές αμοιβές για το ίδιο ταξίδι στην Αθήνα και αλλού και το αντίτιμο του εισιτηρίου. Ο κ. Θανάτσης όμως απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμ/λίου Εφετών, ενώ είχε ήδη μηνύσει τον κ. Ρούσσο (4.2.2005) για  συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Η συνέχεια, παραδόξως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών  απάλλαξε τον κ. Ρούσσο με βούλευμα και μάλιστα με σκεπτικό που λέει ότι όσα είπε ο κ. Ρούσσος εναντίον του κ. Θανάτση είναι αληθινά. Ότι πράγματι ο κ. Θανάτσης εισέπραττε παράνομα διπλή αμοιβή για το ίδιο ταξίδι. Επομένως, δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμηση κλπ., δικαίως ο κ. Ρούσσος ειχε καταγγείλει τον κ. Θανάτση.

Επειδή όμως, από τη μια, το βούλευμα του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών πιθανόν να μην το γνώριζε ο κ. Θανάτσης γιατί δεν είχε κοινολογηθεί, και, από την άλλη, ο κ. Ζερβός συνέχισε να καταγγέλλει τον κ. Θανάτση για ανάρμοστη ηθικά πράξη, ο Θανάτσης μήνυσε τον κ. Ζερβό για συκοφαντική δυσφήμηση, στηριζόμενος στο απαλλακτικό βούλευμα του Σ/λίου Εφετών. Και ο Θανάτσης συνέχισε να αντικρούει τις κατηγορίες Ζερβού επικαλούμενος το απαλλακτικό βούλευμα του Συμ/λίου Εφετών.

Ωστόσο, ο κ. Ζερβός συνέχισε να καταγγέλλει τον κ. Θανάτση, κατά τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ή τηλεφωνικές παρεμβάσεις στα κανάλια, πάντα με την ίδια κατηγορία: ότι με τη διπλή του ιδιότητα ως προέδρου στο νοσοκομείο και αντ/δρου στη ΔΕΥΑΚ, εισέπραττε σε κάθε του ταξίδι αποζημίωση και από το νοσοκομείο και από τη ΔΕΥΑΚ. Πράξη απαράδεκτη ηθικά.

Έτσι ο κ. Θανάτσης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Ζερβού, στις 27.0.13, ημέρα Παρασκευή, και ζήτησε να εφαρμοστεί η διαδικασία του αυτόφωρου, δηλαδή να προσαχθεί στη δικαιοσύνη άμεσα ο Ζερβός με χειροπέδες. Το «σενάριο» αυτό δεν βγήκε.

Εις απάντηση ο κ. Ζερβός αντεπιτέθηκε με την εν λόγω συνέντευξη τύπου (2.10.13), στην οποία παρουσίασε το βούλευμα  του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών, στοιχείο μέχρι εκείνη τη στιγμή άγνωστο στη δημόσια αντιπαράθεση. Παράλληλα ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι θα προχωρήσει και εκείνος σε μήνυση εναντίον του κ. Θανάτση (; για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση).

Η διευκρίνηση Ζερβού

Το λεπτό σημείο στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Ζερβός δεν κρίνει το βούλευμα του Συμ/λίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Θανάτση. Αντίθετα δηλώνει με έμφαση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι σέβεται το βούλευμα του Συμ/λίου Εφετών, αλλά εκείνος κρίνει την πράξη του κ. Θανάτση μόνο από πολιτικής απόψεως και τη βρίσκει προς εντελώς αντίθετη προς το ηθικό χρέος ενός δημ. σ/λου.

Το νόμιμο και το ηθικό

Μετά την πρωτολογία του ο κ. Ζερβός δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Η ΑΡΓΩ (Σακ. Τρικοίλης) ζήτησε από τον κ. Ζερβό να εξηγήσει αναλυτικότερα τι εννοεί λέγοντας ότι η πράξη του κ. Θανάτση είναι μεν νόμιμη κατά την απόφαση του Συμ/λίου Εφετών, όμως δεν είναι ηθική πράξη.

Απαντώντας ο κ. Ζερβός έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του πρώην υπουργού της ΝΔ κ. Γ. Βουλγαράκη, που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ. Ο κ. Βουλγαράκης ίδρυσε offshoreεταιρία, πράξη νόμιμη καθ’ όλα, αλλά μη ηθική για έναν υπουργό, αφού η εταιρία του ήταν κόντρα στα συμφέροντα της πατρίδας του. Αποτέλεσμα, ο Βουλγαράκης, υπογράμμισε ο κ. Ζερβός, όχι μόνο ξηλώθηκε από υπουργός, αλλά εξαφανίστηκε και από την πολιτική ζωή του τόπου. Αντίθετα ο κ. Θανάτσης ξεπέρασε και το νόμιμο και το ηθικό και μένει αμετακίνητος.

Η βαρύτητα του βουλεύματος του Σ.Π.

Επίσης ο κ. Ζερβός επισήμανε ότι η απόφαση του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών(ΣΠ) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, γιατί ήρθε μετά το βούλευμα του Συμ/λίου Εφετών και όμως οι δικαστές του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών δεν εμποδίστηκαν από το «δεδικασμένο» του Συμ/λίου Εφετών (που είναι ανώτερο δικαστήριο) και εξέδωσε βούλευμα που δεν είναι μόνο απαλλαγή κ. Ρούσσου αλλά και κόλαφος κατά του κ. Θανάτση.

Ξαναζέσταμα της υπόθεσης

Η υπόθεση, λοιπόν, θα ξαναπάει στα δικαστήρια για να εξεταστεί από την αρχή, παρά την ύπαρξη των δύο βουλευμάτων, του Συμ/λίου Εφετών και του Συμ/λίου Πλημμελειοδικών.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

Argo Kalymnos