The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Αναγκαία συνθήκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" Κύριο

Κατάργηση μνημονίου, διαπραγμάτευση χρέους.

 

Ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, στις 23.9.13 ήρθε στην Κάλυμνο συνοδευόμενος από το βουλευτή κ. Δημήτρη Γάκη.

Στις 11π.μ έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Τους προλόγισε το τοπικό στέλεχος του κόμματος κ. Παν. Μαρκαντωνάκης, και στη συνέχεια η διαδικασία προχώρησε με ερωτήσεις των δημοσιογράφων, χωρίς πρωτολογίες των βουλευτών. Ο κ. Κουρουμπλής είχε το προβάδισμα στις απαντήσεις, μέσα από τις οποίες ανέπτυσσε τις βασικές αρχές της πολιτικής και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο λόγος του κ. Κουρουμπλή ήταν θεμελιωμένος με αντικειμενικά και μη ανατρέψιμα στοιχεία για το χρέος, την ανεργία, τις απολύσεις κ.λπ. Μαζί ήταν και λόγος γεμάτος αγωνιστικό πάθος. Εξαπέλυε κεραυνούς κατά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ότι δεν έχει το κουράγιο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στους ευρωπαίους εκβιαστές. Ότι είναι κυβέρνηση υποτελής στα ξένα συμφέροντα και οδηγεί συνεχώς το λαό στην εξαθλίωση, χωρίς να υπάρχει προοπτική για ανάκαμψη.

Τη βεβαιότητά του εξέφρασε ο κ. Κουρουμπλής ότι «ο Ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ» και ότι σήμερα πια και εδώ που έφτασε η χώρα «είναι αναγκαία συνθήκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κόμματα που εφαρμόζουν πολιτική που αυξάνει συνεχώς τους φόρους, συντρίβει την ιδιοκτησία των μικρομεσαίων, που απέκτησαν ένα σπίτι με κόπο και ιδρώτα μιας ζωής και τώρα το έχει βάλει κάτω από αβάσταχτα χαράτσι. Προχωρεί συνεχώς σε όλο και νέες απολύσεις, αυξάνει την ανεργία και τη μετανάστευση. Τους νέους ανθρώπους, το μέλλον της χώρας τους διώχνει σε άλλες χώρες αν βρουν τη μοίρα τους.

Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα και κύρια μέτρα που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργήσει το μνημόνιο και να διαπραγματευτεί το χρέος. Επίσης, θα επαναφέρει όλους τους απολυμένους του Δημοσίου και των δήμων, καθότι το κόστος της μισθοδοσίας τους είναι μικρό, ενώ η προσφορά τους στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και στην ανάπτυξη της χώρας είναι πολύ μεγάλη.

Στις απαντήσεις του κ. Κουρουμπλή συμπλήρωνε διακριτικά και τις δικές του παρατηρήσεις πάνω στο συζητούμενο θέμα και ο κ. Δημ. Γάκης. Ο κ. Κουρουμπλής ήταν ο φλογερός μαχητής και ο κ. Γάκης ήταν η ήρεμη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γάκης – σε αντίθεση με την προεκλογική του συνέντευξη, στις 25.4.2012, όπου ήταν δυναμικός και επιθετικός εναντίον της κυβέρνησης – αυτή τη φορά εξέπεμπε βεβαιότητα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αυριανή κυβέρνηση.

Αυτοκριτική Κουρουμπλή

Ο κ. Κουρουμπλής κάνοντας αυτοκριτική για την ώς τώρα πολιτική του, πρώτον, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που αιφνιδιάστηκε και ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, και, δεύτερον, είναι περήφανος για τη συμμετοχή του στο ΠΑΣΟΚ της πρώτης τετραετίας, ενώ για τη μετέπειτα πολιτική του δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσα και έξω από τη Βουλή διαφοροποιήθηκε, μέχρι που τον διέγραψαν. Και τόνισε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είναι κόμματα στα οποία 20 άνθρωποι κάνουν κουμάντο.

Δημοτικές εκλογές - Τοπικά

Εκεί που οι δύο βουλευτές ήταν «κουμπωμένοι» στις δηλώσεις τους ήταν στο κεφάλαιο των προσεχών δημοτικών εκλογών και στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Κασσάρα, στελέχους της Κοινωνικής Συμφωνίας, της Νόρας Κατσέλλη.

Για τις συνεργασίες που θα έχουν στις δημοτικές εκλογές αρκέστηκαν στο να δηλώσουν ότι θα στηρίξουν υποψηφίους που θα συγκεντρώνουν τις αναγκαίες προδιαγραφές: προσωπικότητα, αντιμνημονιακή πολιτική κ.α. και, πάντως, όχι «βλαχοδημάρχους», όπως είπε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Για τον κ. Γ. Κασσάρα, που ήταν και παρών στην αίθουσα, ο μεν κ. Κουρουμπλής είπε ότι στα κεντρικά γίνονται συζητήσεις για τη συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο δε κ. Γάκης συμπλήρωσε ότι ο κ. Κασσάρας είναι παρών ως προσωπικός φίλος του κ. Κουρουμπλή. Η γενική αίσθηση που άφησαν είναι ότι για τον κ. Κασσάρα το κλίμα μες στο ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου μάλλον δεν είναι ευνοϊκό.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos