Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αλ. Τσίπρας: Να σαρωθούν οι βλαχοδήμαρχοι Κύριο

Εκλογές πολύ σύντομα πιθανόν και

με την προτροπή των δανειστών πιθανολόγησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δικαιούται ο λαός να είναι αυτός που θα αποφασίσει και μετά τις τελευταίες εξελίξεις υποχρεούται η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές" είπε ο Αλ Τσίπρας και συνέχισε: "Πολύ σύντομα, ίσως και με τη προτροπή των ίδιων των δανειστών αυτή τη φορά, που για διαφορετικούς λόγους, θα οδηγηθούμε σε εκλογές και θα κληθεί ο λαός μας να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Και παρά τους εκβιασμούς και το καθεστώς τρομοκρατίας που ξανά θα επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι, το δίλημμα θα είναι ένα : Θέλουμε μια κυβέρνηση που να λέει ναι σε όλα; Που θα είναι πρόθυμη να υποθηκεύσει τα πάντα και μάλιστα με έδρα το Λουξεμβούργο; Ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε; Και για πόσο ακόμα; Με ποια προοπτική; ‘Η θέλουμε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα αυτονόητα; Αυτή θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Και ο τόπος την χρειάζεται άμεσα. Και όχι μια Συμμαχία των μνημονιακών προθύμων  ;"

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά κ στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ζήτησε "Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ."

(ΑΥΓΗ, 1.9.13  -  Γελοιογραφία: ΚΟΥΝΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΒΙΝΙ, στα βλάχικα, σημαίνει ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ)

ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΤΙΧΟΙ:  Ν. ΓΚΑΤΣΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ό,τι και να γίνει

 ό,τι και να λάχει

 κούντου λούνα βίνι

 τραγουδάν οι βλάχοι.

Φίλοι στην ειρήνη

σύντροφοι στη μάχη

 κούντου λούνα βίνι

 τραγουδάν οι βλάχοι.

 

Κούντου λούνα βίνι

 κι ό,τι θέλει ας γίνει.

 

Κλαιν οι βεδουΐνοι

 σκούζουν οι φελλάχοι

 και στην Παλαιστίνη

 καίγονται μονάχοι.

Θρύψαλο η σελήνη

 στη μεγάλη ράχη

 κούντου λούνα βίνι

 τραγουδάν οι βλάχοι.

 

Κούντου λούνα βίνι

 κι ό,τι θέλει ας γίνει.

 

Φως και καλωσύνη

 γιε μου δεν υπάρχει

 ρίχνουν στο καμίνι

 και τον Πατριάρχη.

Μαύρισαν οι κρίνοι

 ράγισαν οι βράχοι

 κούντου λούνα βίνι

 τραγουδάν οι βλάχοι.

 

Κούντου λούνα βίνι

 κι ό,τι θέλει ας γίνει.

 

*

Εντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδήμαρχων»

Φωτιές άναψε εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά του προέδρου του κόμματος περί «βλαχοδημάρχων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τους οποίους θα πρέπει να «σαρώσει» η αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο χαρακτηρισμός «βλαχοδήμαρχοι» προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστα Ασκούνη.

Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε με συγκεκριμένα παραδείγματα ως προς το τι εννοούσε.

Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιτέθηκαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι με τον χαρακτηρισμό  «βλαχοδήμαρχοι» προσβάλλει όχι μόνο τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους πολίτες που τους ψήφισαν, ενώ κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα για διχαστικές πρακτικές.

Βολές για την επίμαχη έκφραση όμως υπήρξαν και εκ των έσω, αρκετά κομψές ασφαλώς. Η αναφορά περί «βλαχοδημάρχων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» φαίνεται πως δημιούργησε εντονότατο πρόβλημα στη νεοσύστατη Σοσιαλιστική Τάση του κόμματος, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει και ως φορέας υποδοχής στελεχών από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ.

ΠΙΕΣΕΙΣ. Το πρέσινγκ αρκετών πασοκικής προέλευσης στελεχών έχει γίνει ήδη εμφανές. «Μας πλησιάζουν άνθρωποι που έχουν θητεύσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι νιώθουν απογοητευμένοι από τη μνημονιακή συμπεριφορά του και θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους από άλλο μετερίζι. Ε, όπως καταλαβαίνετε, είναι λίγο άκομψο να ακούν συλλήβδην ότι για τον αρχηγό του κόμματος είναι "βλαχοδήμαρχοι"», έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Για το θέμα κράτησε αποστάσεις χθες ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης. Ερωτώμενος στον Βήμα FM εάν συμφωνεί με τον επίμαχο χαρακτηρισμό, είπε ότι «προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη. Οι δήμαρχοι, μ' αυτό που ασχολούνται αυτή τη στιγμή, είναι να ακολουθούν τις επιταγές της κυβέρνησης και του "Καλλικράτη" και τίποτε άλλο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να αναλάβουν έναν ρόλο, να βάλουν τον κόσμο μπροστά και να διεκδικήσουν - και σήμερα κάθε άλλο παρά διεκδίκηση βλέπουμε».

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης υπογράμμιζε σε ανακοίνωση μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω ποιο πρότυπο δημάρχου έχει υπόψη του ο κ. Αλ. Τσίπρας. Χρησιμοποιώντας, όμως, ύβρεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές,  προσβάλλει όχι μόνον την πλειοψηφία των δημάρχων, αλλά και τις πλειοψηφίες των πολιτών που τους επέλεξαν. Αδυνατώντας να πετύχει συσπείρωση, προσπαθεί να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις. Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει βρίζοντας». Ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης υπογράμμιζε πως η αναφορά του κ. Τσίπρα δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της.

Στις αιχμές από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της ΚΕΔΕ ανταπάντησε η Κουμουνδούρου, δίνοντας ονοματεπώνυμα: «Αλήθεια, πώς αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότερα τους κ.κ. Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;».

(ΤΑ ΝΕΑ, 3.9.13)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version