The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Θερίζει" η μαύρη εργασία στην Κάλυμνο – Δήμαρχος: Ανεκδιήγητος ο υπουργός Εργασίας Κύριο

(Πηγή: enikos, 18.8.13)

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπήκε και η Κάλυμνος. Κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ μετέβη στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιώντας μια κινηματογραφική επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι ελεγκτές πήγαν με αεροπλάνο στην Κω, εκεί μυστικά συνάντησαν τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, ενοικίασαν αυτοκίνητο  και πήραν αστυνομικούς από το νησί για να τους συνοδεύσουν. Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Κάλυμνο με πλοίο χωρίς να το γνωρίζει κανείς και φτάνοντας -πριν καν καταλύσουν σε ξενοδοχείο-ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ τους ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κράτησαν μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα, έλεγξαν δέκα επιχειρήσεις, βρίσκοντας σε όλες ασφαλιστικές παραβάσεις, καθώς οι μισοί από τους εργαζόμενους ήταν ανασφάλιστοι.

Την ίδια στιγμή αύριο ο Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει το νέο τρόπο υπολογισμό των προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία γίνονται πιο αυστηρά και θα βεβαιώνονται επιτοπίως.

(Πηγή: enikos, 18.8.13)

***

Ξεκίνησε από καιρό η υπόθεση

Αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις

(Πηγή: financial, 98.13)

Eκτακτους και στοχευμένους ελέγχους ξεκινούν οι «ράμπο» του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ και της Οικονομικής Αστυνομίας σε τουριστικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θάσο, Ζάκυνθο, Χαλκιδική, Μεσσηνία, Ηλεία και Κάλυμνο, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εντοπίζουν «ύποπτο» αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το πρώτο 8ήμερο του Αυγούστου.

[…]

Ειδικότερα οι απολύσεις χτύπησαν... κόκκινο στον Νότιο Τομέα Αττικής σε εστίαση και καταλύματα, στον Ανατολικό Τομέα Αττικής στα καταλύματα, στη Θάσο στα καταλύματα, όπως επίσης και στη Ζάκυνθο (καταλύματα), τη Χαλκιδική (καταλύματα), τη Μεσσηνία (καταλύματα) και την Ηλεία (καταλύματα). Στο κάδρο των... ύποπτων για «μαύρη εργασία» μπαίνει και η Κάλυμνος […]

***

Επίθεση από το δήμαρχο Διακομιχάλη

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε στην Κάλυμνο 7μελές κλιμάκιο του ΙΚΑ, το οποίο διενήργησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ουζερί, μπαρ, φαγάδικα, ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα, το διήμερο 11 & 12/8/13.

Όταν ο κ. Διακομιχάλης πληροφορήθηκε το γεγονός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση (16.8.13) εναντίον του υπουργού, κ. Γιάννη Βρούτση, αποκαλώντας τον «ανεκδιήγητο» :

«Προκαλώ τον ανεκδιήγητο αυτόν υπουργό, αν τολμά, να κάνει ελέγχους, πρώτα στην πατρίδα του (Νάξο) και τους ψηφοφόρους του και μετά σε νησιά που αργοπεθαίνουν από την ανεργία και την ύφεση».

Το ύφος και το ήθος

Το ύφος και το ήθος που αποπνέουν οι δηλώσεις του κ. Διακομιχάλη πρέπει να αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο πολιτικής κουλτούρας αχαλίνωτου λαϊκισμού.

Δεν είναι οπωσδήποτε ο ρόλος του δημάρχου να αντιδράσει στον έλεγχο που διενεργεί το υπουργείο για την ανασφάλιστη εργασία. Είναι πρωτοφανές ένας δήμαρχος να μάχεται υπέρ της ανασφάλιστης εργασίας, με το αιτιολογικό ότι το νησί του περνάει δύσκολες μέρες.

Αλλά κι αν ακόμη, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ήθελε να πετάξει ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, οι δηλώσεις του θα έπρεπε να είχαν κόσμιο πολιτικό ήθος.

Αλλά τον κ. Διακομιχάλη τον βολεύει να διακηρύσσει ότι ο υπουργός Εργασίας έχει ανοίξει βεντέτα μαζί του, επειδή, τάχατες, με την δυναμική επέμβαση του μείωσε τον αριθμό των «μαϊμού»-τυφλών και ο υπουργός του τη «φύλαγε». Έτσι «πουλάει» πολιτικό «μέγεθος»  πιστεύοντας ότι οι πολίτες «αγοράζουν» μετά χαράς αυτό το μέγεθος. Όμως η Κάλυμνος με τέτοιες δηλώσεις βγάζει προς τα έξω εικόνα πολιτικής ζούγκλας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Διακομιχάλης ανεβαίνει στις επάλξεις του «αγώνα» και φωνάζει «αέρα» μαχόμενος υπέρ των τειχών της πόλης και των εμπόρων. Να θυμίσουμε την άλλη «ηρωική» επέμβαση του κ. Διακομιχάλη, όταν, προ ολίγων ετών,  κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ήρθε στην Κάλυμνο για φορολογικούς ελέγχους . Τότε έστειλε το τελεσίγραφο στον τότε υπουργό Οικονομικών της συγκυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο λέγοντας ότι «η Κάλυμνος δεν αντέχει τέτοιους ελέγχους». Και, παρακαλώ(!), ο υπουργός συμμορφώθηκε και απέσυρε τους ελέγχους του ΣΔΟΕ από την Κάλυμνο.

Τότε ο κ. Διακομιχάλης «ακούμπησε» στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» του φίλου του Βενιζέλου και τώρα εκεί «ποντάρει».

Με τις δημαγωγίες του αυτές κ. Διακομιχάλης προκαλεί μεγάλη ζημιά (καταστροφή θα έλεγα και δεν είναι υπερβολή) στον επιχειρηματικό κόσμο της Καλύμνου φουσκώνοντας τα στήθη του σαν «προστάτης» της παρανομίας – «μη φοβάστε, εγώ είμαι εδώ»! Αποτέλεσμα να μπαίνει η θερινή περίοδος κι η Κάλυμνος να προκαλεί με το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων (όπως δείχνει ο πίνακας της εφ. ΤΑ ΝΕΑ, 19.8.13 – φωτο κάτω), να είναι πρωταγωνίστρια στην παρανομία μες στο Αιγαίο!

Όμως οι νέες ποινές που θα επιβάλλει από σήμερα το υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζόμενους, είναι 10,5 χιλιάδες ευρώ για κάθε ένα ανασφάλιστο. Τι θα κάνει ο κ. Διακομιχάλης; Θα απαιτήσει παραγραφή των χρεών, όπως έκανε και παλιότερα με τους μεγάλους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

Υπάρχει η δυνατότητα να ισορροπήσουμε; Να μην είμαστε το νησί που «πουλάει τρέλα»;  Με το θράσος και το πολιτικό νταηλίκι θα πάμε μπροστά;

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos