Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

"ΟΚΑΝΑ εν τοις υψίστοις..."

Θα φτιάξουμε έναν ΟΚΑΝΑ για να έχουμε μια καλή μαμά  E αν μας τον πούνε κερατά και ρΟΚΑΝΑ, εμείς θα γελάμε δυνατά μέσα στην καλή χαρά E θα απαντάμε στις επικρίσεις με το «ΟΚΑΝΑ εν τοις υψίστοις» E  να τον έχει ο Θεός καλά, ωχ αμάν αμάν.

(Η συνέχεια στην έντυπη ΑΡΓΩ, 1.3.2011)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανεξίτηλοι Λεκέδες «Ηθική» διά των λέξεων »

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Βλάση, μακάρι να δούμε έστω και διστακτικά βήματα προς την αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Εχω όμως πολλές αμφιβολίες πώς θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να προληφθούν οι θάνατοι που σημειώθηκαν τελευταία στην Κάλυμνο εξαιτίας των ναρκωτικών. Είναι και ένα θέμα, αυτό των ναρκωτικών, που "κονταίνει" κάπως τη "γλώσσα" μας και γι' αυτό αρκούμαστε στα λίγα, "όποιος λέει τα μισά, φυλάει τα ρούχα του" - άλλη παροιμία... αυτή.
  Γεια χαρά.
  ΥΓ Για την εφημερίδα να σου εξηγήσω ότι η επάνω μπάρα της ιστοσελίδας έχει τις κατηγορίες των θεμάτων, εκεί ψάχνεις αν θέλεις κάτι να βρεις. Σ.

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Το Blog σου περί δεν υπάρχει πια για αυτό σου γράφω εδώ.

  Αγαπητέ Σακελλάρη,
  όντως ο όρος «Κέντρο Πρόληψης» για ένα θεραπευτικό κέντρο μπορεί εύκολα να παρερμηνευθεί, δεν είναι όμως λανθασμένος.
  Η Πρόληψη της νόσου των ναρκωτικών όπως την αναφέρεις εσύ, είναι η λεγόμενη πρωτογενής πρόληψη που έχει ως στόχο τη μείωση της εμφάνισης της νόσου. Σε αυτήν ο ρόλος ενός θεραπευτικού κέντρου είναι περισσότερο ενημερωτικός και συμβουλευτικός. Ο κύριος ρόλος ενός Κ.Π ειίναι η δευτερογενής (πρώιμη διάγνωση και θεραπεία) και η τριτογενής (θεραπεία και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση χρόνια ασθενών) πρόληψη. Ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός της πρόληψης από τη θεραπεία.
  Το ερώτημα αν ένα τέτοιο κέντρο θα πρέπει να δίνει υποκατάστατα είναι καθαρά ιατρικό. Δεν υπάρχει μία θεραπεία για όλους τους αρρώστους και κάποια περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με υποκατάστατα.
  Όσον αφορά την ανησυχία σου ότι ένα Κ.Π θα καταστρέψει την Κάλυμνο, νομίζω ότι συγχέεις την αιτία με το αποτέλεσμα. ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ. Απλά το Κ.Π θα κάνει αισθητό και ορατό το υπάρχων πρόβλημα.

  Βλάσης Κάππος
  Ψυχίατρος/Ψυχοθεραπευτής
  Βιέννη Αυστρίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version