The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γ. Μαύρος: «Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖΕΙ», παράταξη νέων ανθρώπων που μπορούν & θέλουν - η Διακήρυξη Κύριο

Ο ανεξάρτητος δημ. σ/λος, προερχόμενος από την παράταξη του αποχωρήσαντος τ. δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, το απόγευμα της 31.7.13, παρουσίασε, στο Πνευματικό Κέντρο,  την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης του «Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ».

 

Ποιοι «έτριβαν τα χέρια τους»

Στην ανοικτή αυτή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος (ο οποίος είπε και δυο λόγια για τη νέα παράταξη ως  «Νέστωρας» της πολιτικής), ο κ. Σ. Ζερβός εκ μέρους της αξ. αντ/τευσης και ο κ. Γ. Γαλουζής, ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης. Είχε στην αίθουσα και «παρατηρητές» από την παράταξη Διακομιχάλη, έναν «θεσμικό»(!) και μερικούς άτυπους, ωστόσο μαχητές.

Πέρα από τις τυπικές ευχές των άλλων παρατάξεων, είναι  βέβαιο ότι για την ίδρυση αυτής της παράταξης η παράταξη Διακομιχάλη είναι αυτή που θα «έτριβε τα χέρια» της με ενθουσιασμό και πονηρή αισιοδοξία, καθώς ο κατακερματισμός της απέναντι όχθης, όλων δηλαδή των παρατάξεων της αντ/τευσης, της έρχεται σαν «βούτυρο στο ψωμί της». Διότι το «διαίρει και βασίλευε» είναι παλαιά «αρχή» υπόγειου πολιτικού πολέμου. Τώρα η παράταξη Διακομιχάλη δε χρειάστηκε να προσπαθήσει.  Η αντ/τευση από μόνη της διασπάται – μέχρι να φτάσει στη «διάσπαση του ατόμου», όπως έλεγαν παλιά για το Συνασπισμό. Μέχρι τις εκλογές πιθανόν και να βρεθεί «οδός ενότητας».

Εικόνα αισιοδοξίας

Πάντως, η εικόνα της παράταξης του κ. Μαύρου ήταν πολύ θετική. Ήταν εικόνα αισιοδοξίας. Οι συνεργάτες του που  παρακάθισαν στα έδρανα του δημ. σ/λίου, ήταν όλοι τους νέτοι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες σε εξαιρετική ισορροπία συμμετοχής των δύο φύλων. Δεν υπήρχε κανένας από τα «πολιτικά βαρίδια» της εν αναβρασμώ  πολιτικής αρένας, κανένας εκ «μετεγγραφής» τυχοδιώκτης με στολή «παραλλαγής», κανένας που να «μυρίζει» κάτι σαν «παλτό ναφθαλίνης». Ο μόνος «παλιός ήταν ο αρχηγός της παράταξης, ο κ. Γ. Μαύρος. Ένας νέος ανάμεσα σε νέους.

Τι θα πετύχουν αυτά τα παιδιά είναι άλλη υπόθεση.  Όμως, αυτή η παράταξη, πέρα από την ωραία διακήρυξή της (οι  διακηρύξεις των παρατάξεων όλες είναι ωραίες και μοιάζουν μεταξύ τους), ως εικόνα νέων ανθρώπων, σοβαρών και «καθαρών», έδωσε τη σιωπηρή της υπόσχεση: ότι το αποφάσισε και μπει αποφασιστικά στον αγώνα για την ανάταξη της  βαριά τραυματισμένης πολιτικής και για τη σωτηρία της Καλύμνου.

Μακάρι και οι άλλες παρατάξεις

Αν και οι άλλες παρατάξεις, οι αντ/τεύσεις  του κ. Γ. Μαστροκούκου και του κ. Γ. Γαλουζή, μπορέσουν να εμπνεύσουν και να πείσουν νέους ανθρώπους να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο για να αγωνιστούν με ζήλο, πίστη και εντιμότητα, από την αγάπη προς το ταλαιπωρούμενο και διασυρόμενο αυτό νησί τους αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της Καλύμνου. Πρέπει να αποδείξει η Κάλυμνος ότι διαθέτει  ισχυρά  αντανακλαστικά και αντιδρά στην κατάρρευση.  Γι’ αυτό και η ευθύνη των κ.κ. Μαστροκούκου και Γαλουζή είναι τεράστια.

Αρχίζει η εκστρατεία διάβρωσης….

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι από σήμερα θα αρχίσουν τα πλάγια χτυπήματα και η γνωστή εδώ και δεκαετίες μέθοδος εξαγοράς συνειδήσεων μ ε υποσχέσεις απάτης, προκειμένου να αφαιρέσουν το νεανικό σφρίγος και τη δυναμική από τη νεανική αυτή  παράταξη.  Πιστεύουμε όμως ότι αυτά τα παιδιά θα αντέξουν τους «Δαναούς» και θα απορρίψουν τα δώρα τους.   Ελπίζουμε ότι θα κρατήσουν μακριά τους κάθε «φθηνό πράκτορα»  που θα αποπειραθεί  να γλιστρήσει μες στην παράταξη, με αποστολή τη διάβρωσή της - όπως συνήθως συμβαίνει. Προπάντων να κρατήσει προσεγμένη σχέση με τα ΜΜΕ.  Γιατί ακόμη και οι ευχές τους «μυρίζουν»… άσχημα. Ούτε να «τσιμπήσουν» στην μασκαρεμένη ίδρυση κανενός «μαϊμού»-Συμβουλίου Νέων,  στο παρά 5΄ των εκλογών.

Μόνον οι νέοι μπορούν

Στο σύνηθες σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιχείρημα «και τι ξέρουν οι νέοι από τη σύγχρονη πολιτική;» η απάντηση είναι απλή και αρκετά «θυμωμένη»: και τι έδωσαν στην Κάλυμνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολιτικοί; Σχεδόν όλοι οι λεγόμενοι  «πεπειραμένοι» πολιτικοί της Καλύμνου «έμαθαν να κουρεύουν στο κεφάλι του κασίδη», του λαού. Το κούρεμά τους  άθλιο, πιο άθλια η γλώσσα τους και αθλιότατο το μυαλό τους.  Άνθρωποι που δεν έμαθαν ποτέ να σέβονται τον άνθρωπο.  Άνθρωποι που, μερικοί από αυτούς, κραυγάζουν στην «Αγορά» βουτώντας την ξύλινη γλώσσα τους στη φανφαρόνικη πολιτική τους απαιδευσία και στη ρυπαρή αγωγή τους.

Μόνον οι νέοι μπορούν να σηκώσουν ψηλά την Κάλυμνο. Οι παλιοί, όσοι από αυτούς είναι βεβαιωμένα άνθρωποι «καθαροί» και με αγάπη στην Κάλυμνο, να συμμετέχουν με ταπεινότητα και χωρίς πολλά λόγια.

Η υποχρέωση της Καλύμνου

Το λόγο πρέπει να τον πάρουν επιτέλους οι νέοι του νησιού. Οι Καλύμνιοι είναι υποχρεωμένοι  να δώσουν  χώρο στους νέους, στα παιδιά τους,  όποιες παρατάξεις, όποια ψηφοδέλτια, αποφασίσουν να στηρίξουν. Μα, προπάντων, ο λαός της Καλύμνου, αν σέβεται την ιστορία του νησιού του και αν λυπάται τα παιδιά του, με την ψήφο του αυτή τη φορά  να αποβάλει επιτέλους την πολιτική μούχλα.

Μόνον τότε θα δούμε την Αλλαγή στην Κάλυμνο, μόνο τότε θα πούμε με βεβαιότητα ότι «Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖΕΙ», με Ενότητα, Πρόοδο και Προοπτική.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ. 

Αγαπητοί Συμπατριώτες

Μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σήμερα την πορεία της.

 Μια πρωτοβουλία που απαρτίζεται από Ενεργούς δημότες οι οποίοι  πιστεύουν ότι η ευημερία και η πρόοδος του Νησιού μας δεν είναι αυτονόητα δώρα που θα προσφέρουν οι κεντρικές κυβερνήσεις,

αλλά κατακτήσεις  της δικής μας γνώσης,   της δικής μας συνεχούς προσπάθειας και αστείρευτης διάθεσης για δημόσια προσφορά. Κατακτήσεις που απαιτούν και προϋποθέτουν επίπονη εργασία και αγώνα για την ολοκλήρωση τους.

    Φιλοδοξούμε μέρα με τη μέρα να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, να οργανωθούμε και να κάνουμε  αισθητή την παρουσία μας στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Καλύμνου. Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, να καταθέσουμε σε αυτήν την πρώτη επικοινωνία μας ορισμένες ιδέες, σκέψεις και στόχου. Με αυτόν τον τρόπο  θα  σας δώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής του προγράμματός μας, το οποίο ευελπιστούμε  να συνδιαμορφώσουμε  μελλοντικά με η δική σας μαζική συμμετοχή.

  Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σήμερα ο  Δήμος μας διοικείται με βάση ένα μοντέλο, που αδυνατεί να απαντήσει στις ανάγκες που επιβάλλουν η εποχή μας, η οικονομική συγκυρία και το νέο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Δεν έχει την ικανότητα να παρέμβει καίρια και αποφασιστικά στη βελτίωση  της καθημερινότητας των πολιτών του και, ιδίως, δεν δύναται να στηρίξει  αποτελεσματικά τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κυρίαρχη ατμόσφαιρα της απογοήτευσης και του φόβου για το μέλλον έχει οδηγήσει αρκετούς

συμπολίτες μας στη μοιρολατρική αποδοχή ότι τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο τόσο σε γενικό όσο  και σε τοπικό επίπεδο.

Η παράταξη μας δεν θα υποσχεθεί  -όπως πολλοί συνηθίζουν- την άμεση και  μαγική λύση όλων των προβλημάτων που  επί δεκαετίες συσσωρεύονται  στο Νησί μας και που η σημερινή κρίση αναδεικνύει  ακόμη  εντονότερα.

Δεν θα πούμε συνθήματα, δεν θα κρυφτούμε πίσω από  ψευδώνυμα, δεν θα οδηγήσουμε τις καταστάσεις στα άκρα. Θα τολμήσουμε  όμως να πούμε  πολλές αλήθειες που ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν πολλούς.

Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για  την ανατροπή της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας. Αισθανόμαστε πως έχουμε χρέος να θέσουμε νέους στόχους, να αγωνιστούμε για την διάνοιξη νέων δρόμων, και να προσπαθήσουμε  να προσπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα  οτιδήποτε υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Βασικό μας πιστεύω είναι ότι η Κάλυμνος χρειάζεται μια αλλαγή πορείας προς το μέλλον, με κυρίαρχα στοιχεία την αλληλεγγύη, το σχεδιασμό, την εργατικότητα, την καθημερινή παρουσία μας, το   δημιουργικό διάλογο, το σεβασμό της αντίθετης άποψης.

   Θέλουμε τον Δήμο μας ζωντανό οργανισμό, κύτταρο Δημοκρατίας, μέσο έκφρασης της δημιουργικής φαντασίας μας και όχι μηχανισμό εκμετάλλευσης της εξουσίας.

   Θέλουμε τον Δήμο  για τον δημότη και τα καθημερινά του προβλήματα και όχι απαθή διαχειριστή της μετριότητας, της προχειρότητας και της μιζέριας.

 Θέλουμε τον Δήμο προστάτη της ποιότητας ζωής μας 

 Θέλουμε τον Δήμο να ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ σε ιδέες και δράσεις μέσα από την συνεχή αναζήτηση εύρεση και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων .

 Θέλουμε μια κοινωνία με χαρακτηριστικά ανοιχτών συμμετοχικών και προοδευτικών κινήσεων, μια κοινωνία με φυσιογνωμία μεταρρυθμιστική, διαφοροποιημένη από κομματικές παρατάξεις, εξαρτήσεις και σύνδρομα του παρελθόντος, που θεωρούνται τα αίτια της κατάρρευσης θεσμών, αξιών και κοινωνικών κατακτήσεων.

Είμαστε αντίθετοι:
- Στις κοινωνικές και κομματικές περιχαρακώσεις.
- Στα κατεστημένα και στεγανά στον τρόπο  άσκησης της δημοτικής εξουσίας.
- Στα συμπτώματα αδιαφάνειας, προχειρότητας, έλλειψης στρατηγικής.


    Απορρίπτουμε  το βαρύ πολιτικό κλίμα που βιώνουμε καθημερινά, τις στείρες, ανούσιες και σκληρές αντιπαραθέσεις, τις τηλεοπτικές μονομαχίες με ύβρεις, προσωπικές αναφορές και επιθέσεις, και ιδιαίτερα την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

 

Σεβόμαστε τις προσπάθειες και το έργο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, κρατάμε όλα τα θετικά και αφήνουμε πίσω πολιτικές πρακτικές που μας πληγώνουν και μας στερούν το δικαίωμα στην ελπίδα.

 

Απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας σε οικολογικές οργανώσεις, σε εθελοντικούς φορείς σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας να συμμετάσχουν ενεργά, μετουσιώνοντας τις ιδέες, προτάσεις και σκέψεις τους που οδηγούν στην ανάπτυξη του νησιού μας, σε πράξη.

Νιώθουμε την αγωνία όλων των κοινωνικών ομάδων του νησιού μας και ιδιαίτερα των νέων που ζουν με το άγχος της επόμενης μέρας για τη δουλειά τους, τη δημιουργία οικογένειας και την παραμονή στην πατρίδα τους

 

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του νησιού μας και στοχεύουμε στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας, στο φιλότιμο και τη φιλοπατρία των συμπατριωτών μας, χωρίς δανεισμούς και σπατάλες.

 

Διατρανώνουμε τέλος τη θέλησή μας, να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης την άνοιξη του 2014, αγωνιζόμενοι με σοβαρότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα, χωρίς δημαγωγικές και λαϊκίστικες κορώνες, με καθημερινή αναμέτρηση με τα δύσκολα προβλήματα του νησιού, που απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και πρακτικές λύσεις. Θέλουμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα, το χαμόγελο και την αισιοδοξία στις καρδιές μας, για την Ανατολή μιας άλλης πορείας που πραγματικά θα δικαιολογεί πλήρως το όνομα αυτής της πολιτικής κίνησης,

 

Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ

Η Κάλυμνος αλλάΖΕΙ

?       γιατί οι πολίτες της συνειδητοποιούν ότι η απουσία του κάθε ενός μας από τα προβλήματα της καθημερινότητας οδηγεί σε αδιέξοδα.

?       γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

 

Η Κάλυμνος αλλάζει

?       γιατί οι Καλύμνιοι συνειδητοποιούν  την δύναμη που έχει ο κάθε ένας ξεχωριστά να αλλάξει το νησί μας προς το καλύτερο.

?       γιατί οι πολίτες της  σέβονται, συμπαραστέκονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλο στην καθημερινότητα  τους.

·         Η Κάλυμνος αλλάζει γιατί αλλάζουμε νοοτροπία, γιατί αλλάζουμε στάση ζωής γιατί θέλουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

·         Η Κάλυμνος αλλάζει γιατί ΕΓΩ και ΕΣΥ προσπαθούμε γιατί ΕΓΩ και ΕΣΥ συμμετέχουμε..

 

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖΕΙ……

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ

    To ονομα ειναι :Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλαΖΕΙ...

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Χαίρω πολύ !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos