Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέδριο της Περιφέρειας Ν.Α. για την ανάπτυξη υδατοδρομίων στα νησιά μας Κύριο

Τα ανεκτίμητα κοινωνικά οφέλη από την ένταξη και δρομολόγηση  των υδροπλάνων στη νησιωτική Ελλάδα, επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου,  απευθύνοντας χαιρετισμό  στο Συνέδριο, που διεξήχθη,  σήμερα, στη Σύρο, με θέμα «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των υδροπλάνων».

«Το όφελος για τους νησιώτες μας είναι πολύ μεγάλο», είπε η κα Καλογήρου, « προσθέτοντας  και την προφανή οικονομική και αναπτυξιακή ώθηση   του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς, η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Πολιτεία, στην ανάλυση κόστους – οφέλους και στην απόφαση της  χρηματοδότησης των Υδατοδρομίων». 

Η Γ.Γ. ΑΔΑ, τόνισε ότι τα υδροπλάνα, ως μεταφορικό μέσο στα νησιά του Αιγαίου, αποτελούν αναμφίβολα την ιδανική λύση και υπογράμμισε την ανάγκη να συμπράξει η Πολιτεία, ώστε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συζητήθηκαν  η ανάπτυξη των Υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, η δρομολόγηση των Υδροπλάνων, η απλούστευση των διαδικασιών και η επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και συνδυασμένες μεταφορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών.

Η κα Καλογήρου συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος  Δένδιας,  στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

(Δ.Τ. Περιφέρειας, 30 Ιουλίου 3013 – φωτο: υδροπλάνο στην Κάλυμνο 16.5.2007)

 

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Τα υδροπλάνα τα υδροπλάνα τα υδροπλάνα..φωνάζω από το 2009 που σταμάτησαν...κανένός αυτί δεν ίδρωνε...θα μπορούσε ο έτοιμος από τότε νόμος με πίεση από την τοπική αυτοδιοίκηση να είχε ψηφιστεί εδώ και 4 χρόνια, γιά να μην πώ 9.....ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ αποδείχτηκαν οι πολιτικοί και τώρα στήνουν γιορτές αντί γιά μνημόσυνα..
    Ημουν στο συνέδριο στη Σύρο καί διαπίστωσα από κοντά γιά μιά ακόμη φορά πως η Ελληνοφρένεια με σοβιετικές αποχρώσεις εξακολουθεί να συνεχίζεται προσχηματικά παρόλη την χρεοκοπία ...όψονται οι ανά την Ελλάδα Δημοτικές ΑΕ τύπου ΑΝΕΚ με το βαρύ φορτίο οράματος που κουβαλούν.....μόνη ελπίδα το ΤΑΥΠΕΔ καί η ΤΡΏΪΚΑ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version