The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προεκλογικές «επενδύσεις» του δημάρχου σε πρόσωπα κύρους όπως ο Ι. Σπανός

Ο συμπατριώτης μας Ιερόθεος Σπανός, συντ. γιατρός-χειρουργός και εσχάτως εκδότης ποιητικών συλλογών του, μόνιμος κάτοικος Ρόδου και τελευταία της  , προσφέρθηκε να βοηθήσει  την Κάλυμνο και ο δήμαρχος άρπαξε την ευκαιρία για να στήσει  προεκλογικό «παιχνίδι» - η ΑΡΓΩ λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους.

Στο δημ. σ/λιο

Στο δημ. σ/λιο της 24.7.13 η δημ. Αρχή έφερε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης την «εξουσιοδότηση του κ. Ιερόθεου Σπανού για ανάληψη πρωτοβουλιών με ομογενείς που επιθυμούν να επενδύσουν ή να κάνουν δωρεές στο Δήμο Καλυμνίων».

«Πολύ ωραία και μπράβο στον Ιερόθεο» θα πούνε πολλοί από εκτίμηση και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ιερόθεου. Αυτός ήταν και ο λόγος που το δημ. σ/λιο ψήφισε ομόφωνα την  εξουσιοδότηση, χωρίς όμως να έχουν ιδέα οι δημ. σ/λοι  τι ακριβώς ψήφισαν, όπως το ομολόγησαν δ.σ. της αντ/τευσης διαμαρτυρόμενοι προς τον «τριπλαδόρο» δήμαρχο. Βεβαιότατα ούτε και οι δ.σ. ήξεραν τι έλεγαν, αλλά εκείνοι, στο κάτω κάτω της γραφής, ψηφίζουν ό,τι φέρει ο δήμαρχος, καθότι «τάδε έφη Ζαρατούστρας». Βέβαια να σημειώσουμε ότι από τις αντιπολιτεύσεις συνολικά παρόντες ήταν 3 μόνο δ.σ.

Αλλά ας δούμε το θέμα προσεκτικά και να κάνουμε παρατηρήσεις σε δύο φάσεις:

Α΄ Εισαγωγικά

1. Ο κ. Διακομιχάλης από την αρχή της τρέχουσας θητείας του επιστράτευσε τον κ. Δρόσο Ταυλάριο ακριβώς σ τον ίδιο τομέα δράσης: για επαφές με τους αποδήμους, με σκοπό να εξεύρει επενδύσεις ομογενών στην Κάλυμνο, αλλά και για να προωθήσει καλύμνικα προϊόντα στην αλλοδαπή(εκτύπωσε και έγχρωμη  μπροσούρα)  . Το καύχημα τότε του κ. Διακομιχάλη είναι ότι, ενώ εκείνος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με νεοδημοκράτες(φοβερό!). Οποία ανωτερότητα και ευρύτητα πνεύματος για την αναπαραγωγή της εξουσίας του.  Και τι έγινε λοιπόν με τον κ. Ταυλάριο; Η αποτυχία ήταν πανηγυρική μετά παραδοσιακής μουσικής και εξαντλητικών καλύμνικων χορών! Η πανευρωπαϊκή και διηπειρωτική «εκστρατεία» του κ. Ταυλάριου περιορίστηκε στις αδελφοποιήσεις, στις ανταλλαγές επισκέψεων με τουρισμούς του κ. Ταυλάριου. Η θρύμπη, η αλισφακιά, το μέλι, οι κουλούρες, τα σφουγγάρια κλπ. «εξάγονταν»  από πάντα χωρίς να πάρουν οδηγίες από τον κ. Ταυλάριο.

2. Τώρα ο κ. Διακομιχάλης βάζει στο «παιχνίδι» και τον κ. Σπανό - να συνεργαστούν, λέει, με τον κ. Ταυλάριο. Βρίσκεται , 9 μήνες πριν τις εκλογές, ανάμεσα σε πολλαπλά αδιέξοδα   λόγω της μηδενικής παραγωγής έργου. Τι πονηρία λοιπόν εμπνεύστηκε τώρα ο κ. Διακομιχάλης; Να επιστρατεύσει προσωπικότητες της Καλύμνου, ίσως και ανανεώσει το προφίλ του ως δήμαρχος που μέσα τα πάει χάλια αλλά έξω κάνει θαύματα… Ως ο δήμαρχος των πολλών θαλασσών και των 4-5 ηπείρων.

Β΄ Επί της ουσίας

1. Ο κ. Σπανός θα ενεργοποιηθεί με αυτή την «κουτσή» απόφαση του δημ. σ/λίου που του αναθέτει έναν μη θεσμικό ρόλο για θέμα κεντρικής πολιτικής και αναπτυξιακής σημασίας για την οποία υπάρχει και (υποτίθεται) λειτουργεί το δημ. σ/λιο. Ιδού μια θεαματική αντίφαση. Οι θεσμοθετημένες θέσεις στο οργανόγραμμα του Δήμου δεν προβλέπουν «αριστίδην» διορισμένα στελέχη της δημ. Αρχής, τα οποία θα πολιτεύονται, με την ευρύτερη έννοια του όρου, πάνω σε μεγάλους αναπτυξιακούς τομείς, όπως είναι οι επενδύσεις και η εισροή μεγάλων κεφαλαίων  στην Κάλυμνο – όνειρο της τελευταίας 35ετίας όλων των δημάρχων του νησιού. Προβλέπονται θέσεις «συμβούλων» του δημάρχου, αλλά όχι οι «ελεύθεροι πολιτευτές της ανάπτυξης».

2. Ο χειρουργός και ποιητής Ιερόθεος, τι ακριβώς θα κάνει; Εντάξει, είναι βέβαιο, έχει όλη την καλή διάθεση να προσφέρει στο νησί του. Αλλά, από πού αρχίζει και μέχρι πού θα φτάνει η αρμοδιότητα του; Μια πρώτη σκέψη-υπόθεση, προσωπική μου, είναι ότι ο Ιερόθεος  θα βρίσκει επενδυτές και  αυτούς τους «κλείσει», θα τους παραδίδει στο δήμαρχο για την περεταίρω τακτοποίηση…  Να υποθέσουμε ότι  θα συνεχίζει και κατά την υλοποίηση της επένδυσης; Απίθανο! Ή μήπως, όταν θα βρίσκει τον επενδυτή θα λέει απλώς στο δήμαρχο «δήμαρχε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ανάλαβε»; Συμπέρασμα: σκοτάδι, χάος, θολούρα. Δηλαδή, η γνωστή επενδυτική «συνταγή» Διακομιχάλη.

3. Ο καλός και ρομαντικός  πατριώτης Ιερόθεος,  που  σκέφτηκε να προσφέρει τις δυνάμεις, τις γνώσεις  και τις ικανότητές του υπέρ της Καλύμνου, νιώθει κατάλληλος να λειτουργεί ως σύμβουλος επενδύσεων; Όταν θα συζητάει, ας πούμε σε διπλωματικό επίπεδο, με τους ομογενείς μας (ίσως και μη ομογενείς) επενδυτές, μπορεί να τους υποδείξει επενδύσεις ασφαλούς απόδοσης; Ή απλώς θα μεσιτεύει να δώσουν χρήμα στο Δήμο και ο δήμαρχος να το «τακτοποιήσει» κατά βούληση…

4.  Ο αγαπητός στην Κάλυμνο για τον ανοικτό του χαρακτήρα και την ανωτερότητά του Ιερόθεος, όταν θα αναλάβει το ρόλο του «λίμπερο» εξερευνητή επενδυτών, εντός και εκτός Ελλάδος,  σκέφτηκε ότι, σύμφωνα με τους νόμους της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, έστω και άτυπων θεσμών, και με την υποχρέωση του «διδόναι λόγον»,  κάθε χρόνο, για τα αποτελέσματα της δράσης του, θα απολογείται στο δημ. σ/λιο και θα υφίσταται στην αυστηρή κριτική; Γιατί δε θα αντιμετωπίζεται πια ως άτομο, ως ο αγνός πατριώτης, ανιδιοτελής και πνευματικός άνθρωπος Ιερόθεος, αλλά ως ένας εκπρόσωπος του δημάρχου πάνω στο πιο νευραλγικό τομέα της πολιτικής: των επενδύσεων και, γενικότερα, της οικονομικής δράσης του Δήμου.

Συμπέρασμα

Θα σταματήσω εδώ τις απορίες και επισημάνσεις μου.  Άκουσα στο δημ. σ/λιο του κόσμου τις αερολογίες και συγκινητικά λογάκια στο πρόσωπο ενεός αγνού πατριώτη. Νιώθω εκτός «κλίματος». Αλλά, ευτυχώς που νιώθω έτσι.

Τέλος: και μόνο με τη διαίσθηση αν λειτουργεί κανείς, πρέπει «κουμπώνεται» όταν ακούει τον κ. Διακομιχάλη να επιστρατεύει, στην προεκλογική του φουρτούνα  μια προσωπικότητα του νησιού μας. Είναι ο πολιτικός που «διαχειρίζεται» τους ανθρώπους σαν εργαλεία της πολιτικής του επιχείρησης. Ίσως να μεροληπτώ εξαιτίας των  κατά καιρούς ύβρεων του και του χυδαιότατου πολέμου που έχει στήσει κατά του προσώπου μου, με δηλώσεις και δελτία τύπου της αθλιότητας και με δράσεις στελεχών και συνεργατών του, πολιτικών και δημοσιογραφικών. Ίσως.  Αλλά υπάρχουν κι άλλα, πολλά, θύματα της ηπιότητας και του πολιτικού πολιτισμού του κ. Διακομιχάλη.

Τώρα πονηρεύτηκε να μας κλείσει το στόμα με το κύρος της προσωπικότητας του αγαπητού μας Ιερόθεου Σπανού.

Τελευταία τροποποίηση στις

11 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ολυμπίτης Μανόλης δημοσιεύθηκε από Ολυμπίτης Μανόλης

    «Ίσως να μεροληπτώ εξαιτίας των κατά καιρούς ύβρεων του (δημάρχου) και του χυδαιότατου πολέμου που έχει στήσει κατά του προσώπου μου...», γράφεις στην προτελευταία παράγραφό σου.
    Προσωπικά στο έχω επισημάνει, Σακελλάρη, κι εγώ, ότι η κακή σου διαπροσωπική σχέση με τον δήμαρχο, που εν τούτοις άλλοτε ήταν περίπου άριστη (έχει ο καιρός γυρίσματα), δεν θα έπρεπε να επηρεάζει τα δημοσιογραφικά γραπτά σου με την σκοπιμότητα και την μεροληψία που ο καθένας μπορεί να διακρίνει με ευκολία σ’ αυτά. Ούτε θάπρεπε βέβαια με τον τρόπο αυτό να υποτιμάς την νοημοσύνη όσων σε παρακολουθούν από ανάγκη να διαβάσουν κάποια είδηση που αφορά την Κάλυμνο. Εκτός κι αν αρκεστούμε στην λογική, καλύτερα να υπάρχει μια κακή δημοσιογραφία παρά καμιά.
    Τα μίση και τα πάθη θα έπρεπε να είναι έξω από την δημόσια ζωή, αυτό είναι αυτονόητο, όμως είναι βέβαιο ότι κρινόμενη η γενικότερη δημοσιογραφική σου παρέμβαση αποτελεί κι αυτή μέρος του πολιτικού προβλήματος της Καλύμνου.
    Τέλος στο παρόν άρθρο, προκειμένου να δημιουργήσεις σύγχυση στον άνθρωπο Ιερόθεο Σπανό, ώστε να αποσύρει την διαθεσιμότητά του (που θα υπηρετούσε ένα αποδεκτό ρόλο και σκοπό, αλλά μπορεί και να απέβαινε προς όφελος και του δημάρχου, όπως υπολογίζεις), κατά την εκτίμησή μου, μάλλον υποτιμάς την νοημοσύνη του σεβαστού σε όλους μας όσο και καλοδιάθετου, αλλά και οξυδερκέστερου από πολλούς από εμάς συμπατριώτη μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos