The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προεκλογικές «επενδύσεις» του δημάρχου σε πρόσωπα κύρους όπως ο Ι. Σπανός

Ο συμπατριώτης μας Ιερόθεος Σπανός, συντ. γιατρός-χειρουργός και εσχάτως εκδότης ποιητικών συλλογών του, μόνιμος κάτοικος Ρόδου και τελευταία της  , προσφέρθηκε να βοηθήσει  την Κάλυμνο και ο δήμαρχος άρπαξε την ευκαιρία για να στήσει  προεκλογικό «παιχνίδι» - η ΑΡΓΩ λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους.

Στο δημ. σ/λιο

Στο δημ. σ/λιο της 24.7.13 η δημ. Αρχή έφερε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης την «εξουσιοδότηση του κ. Ιερόθεου Σπανού για ανάληψη πρωτοβουλιών με ομογενείς που επιθυμούν να επενδύσουν ή να κάνουν δωρεές στο Δήμο Καλυμνίων».

«Πολύ ωραία και μπράβο στον Ιερόθεο» θα πούνε πολλοί από εκτίμηση και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ιερόθεου. Αυτός ήταν και ο λόγος που το δημ. σ/λιο ψήφισε ομόφωνα την  εξουσιοδότηση, χωρίς όμως να έχουν ιδέα οι δημ. σ/λοι  τι ακριβώς ψήφισαν, όπως το ομολόγησαν δ.σ. της αντ/τευσης διαμαρτυρόμενοι προς τον «τριπλαδόρο» δήμαρχο. Βεβαιότατα ούτε και οι δ.σ. ήξεραν τι έλεγαν, αλλά εκείνοι, στο κάτω κάτω της γραφής, ψηφίζουν ό,τι φέρει ο δήμαρχος, καθότι «τάδε έφη Ζαρατούστρας». Βέβαια να σημειώσουμε ότι από τις αντιπολιτεύσεις συνολικά παρόντες ήταν 3 μόνο δ.σ.

Αλλά ας δούμε το θέμα προσεκτικά και να κάνουμε παρατηρήσεις σε δύο φάσεις:

Α΄ Εισαγωγικά

1. Ο κ. Διακομιχάλης από την αρχή της τρέχουσας θητείας του επιστράτευσε τον κ. Δρόσο Ταυλάριο ακριβώς σ τον ίδιο τομέα δράσης: για επαφές με τους αποδήμους, με σκοπό να εξεύρει επενδύσεις ομογενών στην Κάλυμνο, αλλά και για να προωθήσει καλύμνικα προϊόντα στην αλλοδαπή(εκτύπωσε και έγχρωμη  μπροσούρα)  . Το καύχημα τότε του κ. Διακομιχάλη είναι ότι, ενώ εκείνος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με νεοδημοκράτες(φοβερό!). Οποία ανωτερότητα και ευρύτητα πνεύματος για την αναπαραγωγή της εξουσίας του.  Και τι έγινε λοιπόν με τον κ. Ταυλάριο; Η αποτυχία ήταν πανηγυρική μετά παραδοσιακής μουσικής και εξαντλητικών καλύμνικων χορών! Η πανευρωπαϊκή και διηπειρωτική «εκστρατεία» του κ. Ταυλάριου περιορίστηκε στις αδελφοποιήσεις, στις ανταλλαγές επισκέψεων με τουρισμούς του κ. Ταυλάριου. Η θρύμπη, η αλισφακιά, το μέλι, οι κουλούρες, τα σφουγγάρια κλπ. «εξάγονταν»  από πάντα χωρίς να πάρουν οδηγίες από τον κ. Ταυλάριο.

2. Τώρα ο κ. Διακομιχάλης βάζει στο «παιχνίδι» και τον κ. Σπανό - να συνεργαστούν, λέει, με τον κ. Ταυλάριο. Βρίσκεται , 9 μήνες πριν τις εκλογές, ανάμεσα σε πολλαπλά αδιέξοδα   λόγω της μηδενικής παραγωγής έργου. Τι πονηρία λοιπόν εμπνεύστηκε τώρα ο κ. Διακομιχάλης; Να επιστρατεύσει προσωπικότητες της Καλύμνου, ίσως και ανανεώσει το προφίλ του ως δήμαρχος που μέσα τα πάει χάλια αλλά έξω κάνει θαύματα… Ως ο δήμαρχος των πολλών θαλασσών και των 4-5 ηπείρων.

Β΄ Επί της ουσίας

1. Ο κ. Σπανός θα ενεργοποιηθεί με αυτή την «κουτσή» απόφαση του δημ. σ/λίου που του αναθέτει έναν μη θεσμικό ρόλο για θέμα κεντρικής πολιτικής και αναπτυξιακής σημασίας για την οποία υπάρχει και (υποτίθεται) λειτουργεί το δημ. σ/λιο. Ιδού μια θεαματική αντίφαση. Οι θεσμοθετημένες θέσεις στο οργανόγραμμα του Δήμου δεν προβλέπουν «αριστίδην» διορισμένα στελέχη της δημ. Αρχής, τα οποία θα πολιτεύονται, με την ευρύτερη έννοια του όρου, πάνω σε μεγάλους αναπτυξιακούς τομείς, όπως είναι οι επενδύσεις και η εισροή μεγάλων κεφαλαίων  στην Κάλυμνο – όνειρο της τελευταίας 35ετίας όλων των δημάρχων του νησιού. Προβλέπονται θέσεις «συμβούλων» του δημάρχου, αλλά όχι οι «ελεύθεροι πολιτευτές της ανάπτυξης».

2. Ο χειρουργός και ποιητής Ιερόθεος, τι ακριβώς θα κάνει; Εντάξει, είναι βέβαιο, έχει όλη την καλή διάθεση να προσφέρει στο νησί του. Αλλά, από πού αρχίζει και μέχρι πού θα φτάνει η αρμοδιότητα του; Μια πρώτη σκέψη-υπόθεση, προσωπική μου, είναι ότι ο Ιερόθεος  θα βρίσκει επενδυτές και  αυτούς τους «κλείσει», θα τους παραδίδει στο δήμαρχο για την περεταίρω τακτοποίηση…  Να υποθέσουμε ότι  θα συνεχίζει και κατά την υλοποίηση της επένδυσης; Απίθανο! Ή μήπως, όταν θα βρίσκει τον επενδυτή θα λέει απλώς στο δήμαρχο «δήμαρχε, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ανάλαβε»; Συμπέρασμα: σκοτάδι, χάος, θολούρα. Δηλαδή, η γνωστή επενδυτική «συνταγή» Διακομιχάλη.

3. Ο καλός και ρομαντικός  πατριώτης Ιερόθεος,  που  σκέφτηκε να προσφέρει τις δυνάμεις, τις γνώσεις  και τις ικανότητές του υπέρ της Καλύμνου, νιώθει κατάλληλος να λειτουργεί ως σύμβουλος επενδύσεων; Όταν θα συζητάει, ας πούμε σε διπλωματικό επίπεδο, με τους ομογενείς μας (ίσως και μη ομογενείς) επενδυτές, μπορεί να τους υποδείξει επενδύσεις ασφαλούς απόδοσης; Ή απλώς θα μεσιτεύει να δώσουν χρήμα στο Δήμο και ο δήμαρχος να το «τακτοποιήσει» κατά βούληση…

4.  Ο αγαπητός στην Κάλυμνο για τον ανοικτό του χαρακτήρα και την ανωτερότητά του Ιερόθεος, όταν θα αναλάβει το ρόλο του «λίμπερο» εξερευνητή επενδυτών, εντός και εκτός Ελλάδος,  σκέφτηκε ότι, σύμφωνα με τους νόμους της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, έστω και άτυπων θεσμών, και με την υποχρέωση του «διδόναι λόγον»,  κάθε χρόνο, για τα αποτελέσματα της δράσης του, θα απολογείται στο δημ. σ/λιο και θα υφίσταται στην αυστηρή κριτική; Γιατί δε θα αντιμετωπίζεται πια ως άτομο, ως ο αγνός πατριώτης, ανιδιοτελής και πνευματικός άνθρωπος Ιερόθεος, αλλά ως ένας εκπρόσωπος του δημάρχου πάνω στο πιο νευραλγικό τομέα της πολιτικής: των επενδύσεων και, γενικότερα, της οικονομικής δράσης του Δήμου.

Συμπέρασμα

Θα σταματήσω εδώ τις απορίες και επισημάνσεις μου.  Άκουσα στο δημ. σ/λιο του κόσμου τις αερολογίες και συγκινητικά λογάκια στο πρόσωπο ενεός αγνού πατριώτη. Νιώθω εκτός «κλίματος». Αλλά, ευτυχώς που νιώθω έτσι.

Τέλος: και μόνο με τη διαίσθηση αν λειτουργεί κανείς, πρέπει «κουμπώνεται» όταν ακούει τον κ. Διακομιχάλη να επιστρατεύει, στην προεκλογική του φουρτούνα  μια προσωπικότητα του νησιού μας. Είναι ο πολιτικός που «διαχειρίζεται» τους ανθρώπους σαν εργαλεία της πολιτικής του επιχείρησης. Ίσως να μεροληπτώ εξαιτίας των  κατά καιρούς ύβρεων του και του χυδαιότατου πολέμου που έχει στήσει κατά του προσώπου μου, με δηλώσεις και δελτία τύπου της αθλιότητας και με δράσεις στελεχών και συνεργατών του, πολιτικών και δημοσιογραφικών. Ίσως.  Αλλά υπάρχουν κι άλλα, πολλά, θύματα της ηπιότητας και του πολιτικού πολιτισμού του κ. Διακομιχάλη.

Τώρα πονηρεύτηκε να μας κλείσει το στόμα με το κύρος της προσωπικότητας του αγαπητού μας Ιερόθεου Σπανού.

Τελευταία τροποποίηση στις

11 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός  Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

    Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ελευθεροτυπία ,η ελεύθερη έκφραση άποψης και η δημοσιογραφία.Μπορεί να είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να είναι αντικειμενικοί οι δημοσιογράφοι και όσοι δημοσιογραφούν ,μπορεί -ιδιαίτερα στα μικρά μέρη- οι δημοσιογράφοι να είναι κάπως "ενσωματωμένοι" στα συστήματα εξουσίας αλλά είναι προφανές ότι αποστολή της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εκάστοτε αρχή και να ενημερώνει τους πολίτες,ακόμα κι αν γίνεται με κάποια υποκειμενικότητα.Μια τέτοια δημοσιογραφική λειτουργία είναι καλύτερη από την καθόλου δημοσιογραφία ή την εντελώς φιμωμένη.

  • Σύνδεσμος σχολίου Νυστάζος Αντώνης δημοσιεύθηκε από Νυστάζος Αντώνης

    Κύριε Ολυμπίτη συμβουλές για απουσία κραυγών δεν μπορω να δεχτώ απο εσάς, ακόμα θυμάμαι το περίφημο γράμμα που δημοσιεύσατε εκείνο το καλοκαίρι γεμάτο
    , βρισιές και άλλα καλούδια!!!. Η ανάλυση του κυρίου Τάτση χρησιμοποιεί συνθήματα του μπαλκονιού και με αυτά πορεύονται σχεδόν τρία χρόνια τώρα με ένα μόνο στόχο την παράταση αυτής της αθλιότητας μέχρι και τις επόμενες εκλογές.Εγώ ταυτίζομαι με τον περίγυρο μου ενώ εσείς επιλέξατε τον δικό σας περίγυρο και ρόλο για το καλό της Καλύμνου έ; κύριε Ολυμπίτη; άπειρος είπα ότι είμαι κύριε Ολυμπίτη όχι ανάπηρος για σκέψη και κρίση τις προτροπές και τις συμβουλές εκεί που τις χρειάζονται πραγματικά στον δικό σας περίγυρο, το έχετε ξανακάνει άλλωστε!

  • Σύνδεσμος σχολίου Ολυμπίτης Μανόλης δημοσιεύθηκε από Ολυμπίτης Μανόλης

    Δεν λύνεται το θέμα με κραυγές κ. Νυστάζο. Απλούστατα δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα.
    Ο κ. Τάτσης σας ανέλυσε επαρκώς τα πράγματα στο άλλο άρθρο σας... αλλά "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα". Συγκρατείτε, καθώς φαίνεται, και ταυτίζεστε μόνο με τους τίτλους που κυκλοφορούν στον περίγυρό σας για το ζήτημα, δεν σας μέμφομαι γι’ αυτό, , ίσως είναι η απειρία σας, που, ο ίδιος ωστόσο επικαλείστε...
    Ωστόσο προσπαθήστε να δείτε καθαρά, χωρίς στεγανά και παρωπίδες, αν μπορείτε.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΥΣΤΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΝΥΣΤΑΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    Αν και το άρθρο αφορά κάτι άλλο και επείδη κάποιοι κόπτονται για την αλήθεια στο θέμα ΧΥΤΑ καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι:
    1) Επιτόπου στο έργο ο Διακομιχάλης ζήτησε από τους πραγματογνώμονες γραμματολόγο για να του αναλύσει επακριβώς την γραπτή εντολή του ανακριτή για τομές σε τμήματα του έργου, άκουσον άκουσον ΓΡΑΜΜΑΤΟΛΌΓΟ!!! επίσης αρνήθηκε τα μηχανήματα της 3Κ να κάνουν τις τομές γιατί η εντολή έλεγε μηχανήματα του Δήμου , αν αυτό δεν είναι παρεμπόδιση και υπεκφυγή τι είναι; 2)Η υποθεση ΧΥΤΑ όντως πήγε στο αρχείο αρχικά και τότε βγήκαν στο κλαρί και μιλούσαν για παραδικαστικό και ΞΑΦΝΙΚΑ!! ζητήθηκε επανεξέταση.3)Οι ΑΡΧΙΚΕΣ καταγγελίες Τάτση - Διακομιχάλη δεν επιβεβαιώθηκαν απο ΚΑΝΕΝΑΝ εμπλεκόμενο στην υπόθεση απο ΚΑΝΕΝΑΝ φανερό ,κρυφό,πληρωμένο ή εθελοντη!!! και η έρευνα του ανακριτή μέχρι στιγμής σε άλλους δρόμους κινείται, φαίνεται αυτό και απο τις μέχρι στιγμης κατηγορίες και σε ποιούς τις έχει απαγγείλει.Οι πραγματογνώμονες ήρθαν με σαφή εντολή για τομές σε τμήματα του έργου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν αυτά αποτελούνται από μπάζα ή είναι άσκαφτο βουνό αντί για αυτό άκουσαν για γραμματολόγους!! και στροφές του κυττάρου!!!η μπάλα στην εξέδρα δηλαδή και για μια ακόμα φορά καθυστέρηση!!

  • Σύνδεσμος σχολίου Ολυμπίτης μανόλης δημοσιεύθηκε από Ολυμπίτης μανόλης

    Κρίνω σκόπιμο να απαντήσω μόνον επί του με αρ. 3 ερωτήματος σου, για να μην ταλαιπωρούνται οι αναγνώστες σου, Σακελλάρη:
    Η συζήτηση με τους πραγματογνώμονες στο γραφείο μου κινήθηκε μόνον στο τεχνικό σκέλος της υπόθεσης στο οποίο και συμφώνησαν.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Μανόλη, επιγραμματικά: 1) Μην προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις. Ποτέ δεν σε "έκοψα" ή απέκλεισα, ή απέρριψα. Εκτός κι αν με βρίζεις. Βρισιές δε φιλοξενώ.
    2) Μπερδεύεις, προφανώς σκόπιμα την ειλικρίνεια με την αντικειμενικότητα. Εγώ ποτέ μου δεν καυχήθκα ότι εκπροσωπώ την αντικειμενικότητα της δημοσιογραφίας. Είμαι όμως πάντα ειλικρινής. Αυτό που έχω να πω το λέω άμεσα και καθαρά, χωρίς φίλτρα... Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Αλλά θα σ' το ξαναπώ: απαιτείς αντικειμενικότητα από μένα και (α) για τον ευατό σου φυλάγεις το παράσημο του αντικειμενικού και "ανένταχτου" κριτή και παρατηρητή των δημοτικών μας πραγμάτων, και (β) στο δημοσιογραφικό σου κύκλο βλέπεις να ξεχειλίζει η αντικειμενικότητα και η καθαρότητα της ψυχής.
    3) Πώς οι κριτές είπαν, κατά τη δική σου ομολογία" "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο"; Μήπως το ποτήριο βοήθησες κι εσύ να παρουσιαστεί γεμάτο θανατηφόρο δηλητήριο ακαριαίου θανάτου;
    4) Έχεις μια ασυγκράτητη τάση και επιθετική ροπή να συμβουλέυεις σαν "πατέρας" ή Νέστωρας" της δημοσιογραφίας. Συγκρατήσου.
    5) Πάλι με προσβάλλεις λέγοντας ότι ενεργώ ή γράφω "ανοήτως". Χαίρομαι διά το νουνεχές της προσωπικότητάς σου.
    6) Για το φιάσκο που έστηκε ο Διακομιχάλης με το Σπανό είπα τη γνώμη μου και έχω αυτό το αναφέρετο δικαίωμα. Η εργαλειοποίηση ενός αξιόλογου συμπατριώτη μας (φυσικά και ο ίδιος συνήργησε αγαθή τη πίστει) με ενόχλησε. Είμαι κι εγώ ένας από τους απλούς πολίτες που βλέπουν τις κουτοπόνηρες μεθοδεύσεις να ντύνονται με ράκη δήθεν πολιτικών χειρισμών και ρίχνει φως στην υπόθεση.
    7) Κινούμενος από το όραμα του ολοκληρωτισμού στη δημοσιογραφία ρωτάς "ώς πότε;" Σου απαντώ: ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ. Πάντα θα λέω την άποψή μου, τη δική μου άποψη, όσο κι αν ενοχλείται το "καθεστώς".

  • Σύνδεσμος σχολίου Ολυμπίτης Μανόλης δημοσιεύθηκε από Ολυμπίτης Μανόλης

    Ευχαριστώ, κατ’ αρχήν, Σακελλάρη, για την δημοσίευση του σχολίου μου. Αλλιώς με συνήθισες τελευταία, αποκλείοντας την γνώμη μου από το βήμα της ΑΡΓΩ κι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτή. Ο διάλογος δεν ζημιώνει ποτέ την διαμόρφωση μιας πιο αντικειμενικής άποψης.
    Παρά τις δηλώσεις σου περί ειλικρίνειας στον υπερθετικό βαθμό μέσα από την εφημερίδα σου, πολλοί, κι εγώ προσωπικά, αμφισβητούν την αντικειμενική λειτουργία σου. Το κρίνει υποθέτω κι ο κάθε αναγνώστης σου.
    Αν ο δήμαρχος σε προσβάλλει, δεν το θεωρώ πρέπον, αλλά ούτε και μπορώ να το επηρεάσω. Θα επιχειρήσω όμως να ερμηνεύσω την στάση του. Υποθέτω ότι βάλλει εναντίον σου αμυνόμενος κι αυτός, όπως κι εσύ, απέναντι σε μια αγχωτική σου δημοσιογραφία, που δεν έχει σκοπό την ενημέρωση, αλλά την απόδοση ευθυνών συχνά-πυκνά δια της παραπληροφόρησης στο πρόσωπό του. Αυτό υπερβαίνει τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής. Εκτιμώ λοιπόν ότι υπάρχει εναλλαγή ρόλων θύτη και θύματος μεταξύ σας. Δεν είσαι λοιπόν μόνον εσύ το θύμα που χρειάζεται την συμπαράστασή μας και δεν είναι για όλα τα δεινά εκείνος υπεύθυνος.
    Ως παράδειγμα της καθ’ υπέρβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας λειτουργίας σου, επίτρεψέ μου να αναφερθώ, επειδή έχω ιδίαν αντίληψη, π.χ. σε πρόσφατο άρθρο σου, που υποστηρίζεις ότι οι πραγματογνώμονες για το ζήτημα ΧΥΤΑ δήθεν εμποδίστηκαν από τον δήμαρχο να προβούν σε επιμετρήσεις. Καθαρό βέβαια ψέμα, που είμαι σε θέση να το βεβαιώσω. Κατόπιν πάλιν, συμπεραίνεις, ότι ο δήμαρχος είναι αυτός που τους οδήγησε στην παραίτηση. Κάθε άλλο. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το αίτημα παραίτησης είναι καθαρά της προσωπικής επιλογής του εκάστου των πραγματογνωμόνων που δηλώνει κραυγαλέα με τον τρόπο αυτό, «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Να αναφερθώ για το ίδιο ζήτημα στην παραφιλολογία για δήθεν απόρριψη των καταγγελιών ως προς το έργο ΧΥΤΑ, δήθεν ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο και τόσα άλλα που γράφονται αναιτίως (και ανοήτως, όσο και επικινδύνως, αφού οφθαλμοφανώς δεν ισχύουν) από την «ΑΡΓΩ»;
    Για το «έχει ο καιρός γυρίσματα» που σου απηύθυνα και μου επέστρεψες, έχω μόνον να πω ότι δεν δήλωσα ποτέ στην υπηρεσία, ούτε fun κανενός δημάρχου (παρ' ότι βαφτίζεις από αντίδραση τον καθένα μας με μεγάλη ευκολία "Διακομιχαλικό"), πολύ περισσότερο δεν έτυχε να υποστηρίζω με πάθος πότε τον ένα και εξ αντιθέτου τον άλλο. Δεν είναι του τύπου μου. Η ανάμειξή μου ως μάρτυρα στο θέμα ΧΥΤΑ, που παρεμπιπτόντως βρίσκεται με το μέρος της άποψης των καταγγελλόντων, δεν εκφράζει παρά μόνον την άποψή μου ως τοπογράφου μηχανικού. Το γνωρίζω καλά το ζήτημα, δεν υποθέτω.
    Σ’ ότι αφορά το θέμα του Ιερόθεου Σπανού, αντικειμενικά με το μυαλό ενός απλού πολίτη διαπιστώνω, ότι ο Διακομιχάλης έχει παντελώς δίκιο απέναντι στις σειρήνες, που το μόνο που τους ενοχλεί είναι ότι μπορεί από την διάθεση του γιατρού ο δήμαρχος να κερδίσει κάποιους «πόντους», άσχετα, αν για την Κάλυμνο μόνον όφελος θα μπορούσε να προκύψει. Είμαι πεπεισμένος ότι το δόγμα κάποιων θερμοκέφαλων του «πίκιου-πίκιου» ότι «ό,τι οφελεί τον Διακομιχάλη πρέπει να καταστρέφεται» είναι επίσης καταστροφικό για τον τόπο, μάλλον θα έπρεπε να αντιστραφεί σε «ό,τι οφελεί την Κάλυμνο, είναι αδιάφορο, αν οφελεί και τον Διακομιχάλη ως πολιτικό».
    Η παρατήρηση λοιπόν, αγαπητέ Σακελλάρη, ότι διαθέτεις μια αμυνόμενη ηλεκτρονική εφημερίδα ταγμένη στην «επίθεση», λόγω προσωπικών κατά του δημάρχου, δεν δικαιολογεί βέβαια τον σκοπό μιας, ως όφειλε, ενημερωτικής και ψύχραιμης δημοσιογραφίας. Γιατί δεν θάπρεπε σ’ αυτό τον τόπο να λέγονται και να γράφονται ψέματα με περισσή ή «αθώα» σκοπιμότητα. Χορτάσαμε πια. Ο κόσμος, εξ άλλου, εκτός ελαχίστων «επαγγελματιών του είδους», δεν συμμετέχει στην έξαρση των προσωπικοπολιτικών παθών, πνιγμένος στα καθημερινά προβλήματα που τον ζώνουν στις μέρες μας.
    Οφείλετε δημοσιογραφώντας να πασχίζετε, ξεπερνώντας τον εαυτό σας, να εκφράζετε την αντικειμενική αλήθεια, ό,ποια κι αν είναι αυτή, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετεί «την κλίση σας», κι εσείς, είναι βέβαιο, ότι δεν το πράττετε αυτό κατά απαράβατο κανόνα. Ως πότε;

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Άκουσε, αγαπητέ Γιώργο: συνήγορος και βαστάζος του Διακομιχάλη από τα Γιάννενα δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Κατέβα κάτω κι έλα εδώ στο στίβο των επιθέσεων και ύβρεων που υφίσταμαι, και πάρε καθαρή θέση στα πολιτικά μας πράγματα. Αλλιώς, επί τη ευκαιρία, επιστρέφοντάς σου μια κριτκή που έκανες κατά του προσώπου μου στο FB πρό τινος (μιλώντας χωρίς να γνωρίζεις την πραγματικότητα αλλά απλά συντασσόμενος με την πιο χυδαία δημοσιογραφία των τελευταίων ετών), θα σου πω με τη σειρά μου ότι η κριτική σου και τώρα εναντίον της δημοσιογραφίας μου, αγαπητέ Γιώργο είναι ΤΟ όνειδος. Και αυτή τη φορά δε θέλεις να δεις τον εμπαιγμό που δέχτηκε ο Ιερόθεος από το Διακομιχάλη, που ψάχνει τυχοδιωκτικά για προσωπικότητες ενόψει των εκλογών. Όσο για το "ιατρός-ποιητής" δεν είναι καθλόλου ειρωνεία. Είναι μια σαφέστατη θέση: ο αγαπητός Ιερόθεος, διαπρεπής χειρουργός και πρώτο όνομα στη Δωδεκάνησο, δεν μπορεί να θεωρείται και κατάλληλος για σύμβουλος επενδύσεων. Ο Διακομιχάλης απλώς ήθελε να τον χρησιμοποιήσει σαν "εργαλείο" πολλαπλούς χρήσεως, γι' αυτό και δεν του όρισε πλαίσιο αρμοδιοτήτων. Θολούρα και ηρωικό ξεκίνημα. Τυχαίο; Δε νομίζω. Θα σου πω ότι ο Σακελλάρης τιμά τον Ιερόθεο και δεν ανέχεται τον εμπαιγμό Διακομιχάλη. Αλλά και εσύ μη βιάζεσαι να βγάλεις το δηλητήριο που έχεις φυλαγμένο (χωρίς να σου έχω κάνει απολύτως τίποτα!)και να ξέρεις ότι θα παίρνεις απαντήσεις σε κάθε ασυνάρτητη και προσβλητική κουβέντα σου. Κάνε κριτική, μήν προσβάλλεις, γιατί θα τα ακούς από την καλή.

  • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

    Εξόφθαλμη η ειρωνία προς το πρόσωπο του κυρίου Σπανού, Σακελλάρη, με κορυφαίο το " ιατρός- ποιητής". Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση σου; Θα πετροβολάς οτιδήποτε ίπταται πάνω απ' τον Διακομιχάλη;
    Αν πραγματικά αγαπάς τον τόπο, ή αν τον αγαπάς περισσότερο απ' την ευπαθή δημοσιογραφία που ασκείς, στάσου πάνω και πέρα από τη δηλητηριώδη μικροπολιτική του και χαιρέτησε την ευγενική κι ανυστερόβουλη προσφορά αξιόλογων-όπως ο κύριος Σπανός- ανθρώπων στο νησί.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Μανόλη, εγώ είμαι ειλικρινέστατος. Δέχομαι ότι δεν αποκλείεται να μεροληπτώ. Επομένως προειδοποιώ τον αναγνώστη μου να προσέξει μόνο τα αντικειμενικά στοιχεία που παραθέτω και, μόνο αν θέλει να ακούσει και μια άλλη άποψη, τότε να σκεφτεί πάνω στις αξιολογικές μου κρίσεις. Εσύ όμως, Μανώλη, ταυτίζεις το θύμα με το θύτη και λες στο θύμα "τα παραλές, μη φωνάζεις". Δεν έκανες ποτέ κανένα σχόλιο για τις χυδαιότατες επιθέσεις του δημάρχου και για την κατάφορη προσβολή της προσωπικότητάς μου και βέβαια, κατ' επέκταση την προσβολή της οικογένειάς μου, γιατί όταν καθυβρίζεται ένας σύζυγος και πατέρας, καθυβρίζεται και η οικογένειά του. Έμμεσα βέβαια, αλλά καθυβρίζεται. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, Μανόλη, τήρησες αιδήμονα σιγή μετριοπαθούς και συνετού πολίτη, που δεν τον αφορούν οι προσβολές του δημάρχου κατά πολιτών, αλλά η (σκληρή, ναι σκληρή, το δέχομαι) κριτική στα "έργα" του δημάρχου. Όσο για τα περί δημοσιογραφίας, σου έχω απαντήσει κι άλλη φορά. Ας το αποφύγω τώρα. Για το έχει ο καιρός γυρίσματα, μπορώ να σου το επιστρέψω με πολλή άνεση, αρκεί να σου θυμίσω τις απόψεις που μου εξέφραζες για το Διακομιχάλη, όταν ήμουνα μαζί του. Τότε, θυμήσου, μου έλεγες ότι δεν ταιριάζει στο επίπεδό μου να είμαι με το Διακομιχάλη. Και εγώ, όπως ξέρεις, πάντα υπολογίζω τις απόψεις σου όταν τις βλέπω να βγαίνουν "εκ βαθέων". Πράγματι, έχει ο καιρός γυρίσματα. Μόνο που για το δικό μου "γύρισμα" αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Διακομιχάλης και οι συνεργάτες του με τον πόλεμο που μου άρχισαν αμέσως μετά την πρώτη 4ετία της πρώτης του θητείας. Έπρεπε να αμυνθώ. Και τώρα απλώς αμύνομαι. Δυναμικά; Ναι. Αλλά βρίσκομαι σε άμυνα και αποκρούω τη μαινόμενη και από μερικές παλιόφατσες τη μανιακή χυδαιότητα. Να τα βλέπεις όλα, αγαπητέ Μανόλη. Το "μη τσακώνεστε" δε λέει τίποτα, ή μάλλον λέει πολλά: υπηρετεί το Διακομιχάλη ως άτομο και ως δήμαρχο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos