The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πού κατοικεί η Δημοκρατία; Κύριο

Σήμερα, 24 Ιουλίου, η χώρα μας τιμά την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μετά από 7 χρόνια στρατιωτική δικτατορίας,   και τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα. Μηνύματα για την 39η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας εξέδωσαν τα κόμματα, στα οποία τονίζουν την ανάγκη  να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση που διέρχεται – φοβερή πρόταση!!!

 

Δημοκρατία χωρίς ηθικούς πολιτικούς φραγμούς

Αλλά για ποια κρίση μιλάνε;  Για την οικονομική προφανώς, γιατί αυτή εξαθλίωσε το λαό μας και τον έφερε σε απόγνωση. Όμως η  οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ήταν το νομοτελειακό  αποτέλεσμα  της πολιτικής χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές στη διαρπαγή του δημόσιου πλούτου, στην κομματική ρουσφετολογία που δεν κλονίζεται ούτε και στις μέρες μας. Παραδείγματα πάμπολλα σε συνεχή ροή, π.χ. η κυβέρνηση δημιούργησε ειδική θέση στο  ΚΕΠΕ για την πρώην  αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου(!) της ΝΔ, την κ. Τζότζολα. Παράλληλα, για τη «δίκαιη» μοιρασιά της εξουσίας, διόρισε εκπρόσωπο της χώρας μας στη Διεθνή Τράπεζα τον πολιτικό του πασοκικού «κομματικού σωλήνα» κ. Χρ. Παπουτσή, «αυτοκόλλητο» του Αντρέα, του Τσοχατζόπουλου και τώρα του Βενιζέλου…

Πού κατοικεί η Δημοκρατία

Τελικά μήπως είδε κανείς πού κατοικεί η Δημοκρατία; Είδε να αποκαθίσταται στη χώρα μας η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, η Δημοκρατία; Ή μήπως βλέπει και βιώνει την κρατική βαρβαρότητα; Στις απολύσεις; Στο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων; Στην απόγνωση των νοικοκυριών;

Οι πολιτικοί με κομματικές και διακομματικές διαπλοκές δένουν και λύνουν. Δεν τους πιάνει καμιά τσιμπίδα του νόμου, όπως κι αν πολιτεύονται, όποια ζημιά και να προκαλούν στο Δημόσιο, όσο κι αν βρίζουν πολίτες και χυδαιολογούν, όσο κι αν καταπατούν κάθε δικαίωμα του πολίτη να μιλάει δημόσια και να κρίνει τους πολιτικούς.

Στην Κάλυμνο «μαϊμού»-Δημοκρατία  

Όλα αυτά στην χειρότερή τους εκδοχή και μορφή υπάρχουν στην Κάλυμνο, το νησί της «μαϊμού»-Δημοκρατίας. Εδώ έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις δημόσια τη γνώμη σου και να κρίνεις την εξουσία, αρκεί να μη μιλάς και να μη γράφεις… Γιατί θα ακούσεις τα πανιά που σε τυλίξανε. Για ποια Δημοκρατία μπορεί κανείς να μιλήσει στην Κάλυμνο και για ποιο σεβασμό προς τον πολίτη και ειδικότερα στα πρόσωπα που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν κάποιο σοβαρό και «ορατό» ρόλο στην πνευματική και πολιτική μας ζωή; 

Με την… ευκαιρία της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που… απολαμβάνουμε στη  χώρα μας, στην Κάλυμνο καθυβρίστηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο από τον κ. δήμαρχο (και τον υπεύθυνο Τύπου)ο κ. Σάκης Ζερβός, αρχιτέκτονας, πολίτης με παιδεία και καλλιέργεια, σε ηλικία (71 ετών) που μόνο σεβασμός του αξίζει, δημ. σ/λος, πρώην έπαρχος, και τιμώμενο πρόσωπο κάθε χρόνο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την ημέρα της Γιορτής της Δημοκρατίας, 24 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτή είναι η Κάλυμνος της Δημοκρατίας ολοκληρωτικού καθεστώτος. Στην Αθήνα η μεγάλη τιμή για τον κ. Ζερβό, στην Κάλυμνο η μανία ύβρεων και προσβολών.

Αλλά για την επέτειο της Δημοκρατίας  θα πρέπει να δούμε τι σόι Δημοκρατία  εγκαθίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο. Είναι η Δημοκρατία και η «Λαϊκή Κυριαρχία»  (α) των επιδοματούχων «μαϊμού»-τυφλών (νιώσαμε δικαίωση όταν υποχρεώσαμε το διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλο, να ομολογήσει… ότι δεν έχουν 100 «μαϊμού»-τυφλούς, αλλά μόνο… 28 και επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα!!!), (β) των επιδοματούχων υπέρβαρων, που τους παρέχει «επίδομα Γαργαντούα», (γ) των επιδοματούχων αναπήρων (π.χ. με τη νόσο των δυτών ή κάτι άλλο…) που μπορούν να παίρνουν επίδομα στην Κάλυμνο και να βρίσκονται στην Αυστραλία, (δ) των επιδοματούχων ναρκομανών  που πολλαπλασιάζονται ως τεράστια δεξαμενή πάγιου ποσοστού ψήφων και δημιουργούν μια ιδιόμορφη περιθωριακή κοινωνική ομάδα εξαρτημένων από κάθε άποψη (αυτών και των οικογενειών τους).

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις «μαϊμού»-επιδομάτων  το κράτος λέει πολλά και τίποτα δεν κάνει. Και ο λόγος είναι απλός: όλοι αυτοί πήραν τα ψεύτικα επιδόματα μέσω πολιτικής διαπλοκής. Ποιοι θα τα πολεμήσουν, αυτοί που τα κατασκεύασαν. Έτσι κάνουν τις εκλογές για την επιβεβαίωση της Δημοκρατίας. Με αυτά τα μέσα αναπαράγουν την εξουσία τους. Γι’ αυτό σήμερα η «μαϊμού»-Δημοκρατία των «πακέτων ψήφων» το λέει καθαρά και προειδοποιεί: «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η αγ-Ελλάς».  

Στη Ρόδο & στην Κάλυμνο

 Στη Ρόδο όμως βγήκε κάποιο φως: ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μπούτσικος παρήγγειλε στην Πταισματοδίκη Ρόδου κ. Αλ. Γαλάνη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας.  Να τονίσουμε εδώ ότι στη Ρόδο εξετάστηκαν 125 και βρέθηκαν 9 «μαϊμού»-τυφλοί, ποσοστό 7,20%. Στην Κάλυμνο, μετά τη θριαμβική…  νίκη της «έκπτωσης» τους 100 «μαϊμού» τους κατεβάσαμε στους 28 και το ποσοστό από 66% το συμπιέσαμε στο 35%, και η τοπική εξουσία, ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, που πρωταγωνίστησε, εξέδωσε δ.τ. ηθικής και πολιτικής δικαίωσή του.

Στην Κάλυμνο προβλέπεται καμιά παρόμοια προκαταρκτική εξέταση σαν αυτή της Ρόδου; Έτσι για την ισότητα…  και των νησιών και στην κάθαρση των κοινωνικών αποστημάτων.  Αυτή θα είναι η καλύτερη επέτειος της εμπράγματης και όχι αερολόγου Δημοκρατίας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos