Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατάληψη του Δημαρχείου με συγκρατημένη αγωνιστικότητα & εγκατάλειψη υπηρεσιών… Κύριο

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, στις 11.7.13, προέβησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, από τις 7π.μ., σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απολυμένους δημοτικούς αστυνόμους και για την ανάσχεση της λαίλαπας των απολύσεων.

 

Η κατάληψη όμως αυτή είχε τρία ιδιόμορφα γνωρίσματα: 1) οι «καταληψίες» ήταν ελάχιστοι (φωτο, 7:20΄), 2) η πόρτα του δημοτικού μεγάρου ήταν ανοικτή για τη δημ. Αρχή ή για κάθε υπηρεσιακό παράγοντα, και 3) ενώ η κατάληψη έγινε στο Δημαρχείο, οι εκτός δήμου υπηρεσίες συμμετείχαν με το κλείσιμο τους. Νέα κόλπα.

Τώρα, επί της ουσίας: η κατάληψη ήταν απλώς εγκατάλειψη και επιπλέον παράλυση ενός  αντιπαραγωγικού Δήμου. Και βέβαια πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις και αντίσταση στην αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ούτε η «απειλή» του δημάρχου ότι θα παραιτηθεί ούτε η κατάληψη-εγκατάλειψη του Δημαρχείου και των άλλων υπηρεσιών θα «ταρακουνήσουν» την κυβέρνηση και θα την υποχρεώσουν να αλλάξει πολιτική. Από πουθενά δε φαίνεται ένα φως που να δείχνει ότι, αν δεν εργαστούν οι υπάλληλοι του Δήμου Καλύμνου, θα σταματήσουν οι απολύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

Argo Kalymnos