Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρώτο μέτρο για τις παραλίες έπεσε… στους ενοικιαστές ομπρελών Κύριο

Η Δημοτική Αρχή το πρώτο μέτρο που πήρε για τις παραλίες (μάλλον για να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν και ανάπτυξη - υπόθεση κάνουμε…), είναι η αύξηση κατά 50%(!) του ενοικίου στους ομπρελάδες. Βρήκε την «χρυσή πηγή» εσόδων και όρμησε…

 

Ο κ. δήμαρχος δεν ανακοίνωσε αν θα…  επιβάλει κι άλλα τέτοια μέτρα «αναβάθμισης»  και οργάνωσης των παραλιών του νησιού μας, ή κάποια μέτρα στήριξης των περί τον τουρισμό επιχειρηματιών, σαν αυτά που έλεγε προεκλογικά (επιδότηση τουρίστα με 3€, αύξηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κρουαζιερόπλοια κ.α.) και τα ανέβαζε ψηλά με το αερόστατο της  παραπειστικής μεγαλοστομίας του  «δεσμεύομαι».  Προφανώς, χωρίς καμιά δέσμευση.

Οι ομπρελάδες Μασουριού & Μελιτσάχα έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο (γιατί όχι προς το δήμαρχο; ), την οποία δημοσιεύουμε με την παρατήρηση ότι είναι η πρώτη και μοναδική αντίδραση των Καλύμνιων επιχειρηματιών του τουρισμού.

Παλιά, επί της προηγούμενης δημαρχίας,  ακούγαμε και καμιά διαμαρτυρία από τις τηλεοράσεις. Γινόταν ένας κάποιος … χαμός για τη θρυλούμενη  εγκατάλειψη του τουρισμού, καθαριότητα, θόρυβο κ.α.  Τώρα, σιωπή, σεμνότητα και ανεξάντλητη κατανόηση.

Σύμφωνα με τις στοιχειώδεις λειτουργίες της ανθρώπινης λογικής, συνυπολογιζομένου και του «καλύμνικου ταμπεραμέντου» για το οποίο συχνά γίνεται λόγος (και δεν εννοούμε βέβαια το ταμπεραμέντο της κότας ή του οικόσιτου προβάτου, αλλά κάτι πιο δυναμικό,  αυτή η νηνεμία δεν μπορεί να σημαίνει τίποτ’ άλλο παρά ότι στην Κάλυμνο φέτος ο τουρισμός πετάει, η ακτοπλοΐα φυσάει, η τοπική οικονομία απογειώνεται και όλοι βολεύονται. Και άμα λάχει… μπορεί να φταίει και η αντιπολίτευση! Η πολιτική θέλει μαγκιά…

***

Προς

Δήμο Καλυμνίων                                                                                             Κάλυμνος, 28.6.2013

 

Κοινοποίηση:

κ.κ. Αρχηγούς

Αξ. Αντιπολίτευσης κ. Μαστροκούκο

Ελ. Αντιπολίτευσης κ. Γαλουζή

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Αιγαίο TV, TV 12, Αργώ, Νησιώτικη Διαδρομή

 

Όλοι εμείς οι υπογράφοντες επαγγελματίες ενοικιαστές ομπρελών & κρεβατιών στις παραλίες, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άδικη και απάνθρωπη μεταχείρισή μας εκ μέρους των υπευθύνων οι οποίοι μας αναγκάζουν να πληρώνουμε 50% αύξηση στο ενοίκιο, και μάλιστα θέλοντας προκαταβολικά το μισό ποσό να πληρωθεί στην Εφορία.

Το μέτρο αυτό οι κύριοι υπεύθυνοι αποφάσισαν να το εφαρμόσουν εν μέσω της οικονομικής κρίσης, σε ένα καλοκαίρι που ούτε το μισό τουρισμό από άλλες χρονιές έχει, που ακόμα χρωστάμε όλα ή αρκετά χρήματα από πέρυσι.

Είναι σίγουρο ότι ουδεμία σχέση έχει αυτή η απόφαση και τα μέτρα αυτά με Τρόϊκες και Ευρωπαϊκές Ενώσεις (σιγά μην ασχοληθούν με τις παραλίες του Μασουριού ή του Μελιτσάχα ή του Εμποριού Καλύμνου). Αυτά είναι αποφάσεις των «φωτισμένων δικών μας». Βρήκαν εύκολα θύματα.

Παρακαλούμε να αλλάξετε στάση και να  μειώσετε τις τιμές των ενοικίων. Μη θέλετε να μας κατατροπώσετε οικονομικά. Δεν αντέχουμε άλλο. Άλλωστε το κέρδος είναι πολύ ελάχιστο. Αν μας αυξήσετε το ενοίκιο δεν θα βγαίνει ούτε αυτό. Για ζημίες βέβαια δε συζητάμε.

Ακολουθούν υπογραφές

  1. Αντώνης Βεζυρόπουλος (Μελιτσάχας)
  1. Λελέκης Ιωάννης (Μασούρι)
  1. Λαζαρής Νικόλας (Μασούρι)
  1. Κατίνα Πέρου (Μασούρι)
  1. Χρυσοβαλάντω Λελέκη (Μασούρι)
  1. Μανώλης Ζαρούφης (Μασούρι)
  1. Βασίλειος Ωραιόπουλος (Μασούρι)
  1. Βασιλόπουλος Άγγελος (Μασούρι)
  1. Νεοκλής Μελάς (Μελιτσάχας)
  1. Φραγκονικόλας Σταμάτης
  1. Κωνσταντίνος Κουλιανός (Μασούρι)
Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos