Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βράβευση των αριστούχων του Γυμνασίου & των Δημ. Σχολείων Χώρας

Με την παρουσία του μητροπολίτη, τριών ιερέων (φωτο) του δημάρχου, του προέδρου του δημ. σ/λίου και των επικεφαλής των αντ/τεύσεων, το εκκλ. σ/λιο της Παναγίας Κεχαριτωμένης, από κοινού με το Γυμνάσιο Χώρας, το απόγευμα της 26ης.6.13, βράβευσαν τους μαθητές που αρίστευσαν το σχολ. έτος 1012-13, στην αυλή της εκκλησίας - υπό την "ομιχλώδη σκιά" του Κάστρου των τελευταίων γεγονότων.

Φέτος, για πρώτη φορά από τότε που καθιέρωσε την ετήσια αυτή εκδήλωση ο αείμνηστος ιερέας Γ. Χαραμαντάς, το εκκλ. σ/λιο βράβευσε και τους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων της Χώρας. Όμως, παρά την επέκταση των βραβείων, η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Δεν παρέστησαν ούτε οι γονείς και παππούδες-γιαγιάδες των παιδιών.

Η Επιτροπή της Παναγίας προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικό και τιμητικό δώρο το βιβλίο του Καλύμνιου της ξενιτιάς Παντελή Καμπούρη, πατριώτη και αγωνιστή, που αναφέρεται στην Κάλυμνο της εποχής του, πριν μεταναστεύσει στα ξένα για μια ολόκληρη ζωή. Όταν  επέστρεψε στο νησί του, στο τέλος του βίου του, είχε δώσει τα χειρόγραφα του με τις αναμνήσεις και τα προσωπικά του βιώματα στο Αναγνωστήριο. Αντίτυπα αυτού του βιβλίου αγόρασε η Επιτροπή του Ι.Ν. Παναγίας από το Αναγνωστήριο «Αι Μούσαι».

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version