Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κρατάει καλά η παραεξουσία των φεουδαρχών στο ΠΑΣΟΚ Καλύμνου Κύριο

Την Κυριακή της 9ης Ιουνίου διεξήχθησαν οι κομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέων οργάνων.  Ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις…

Πρώτες οι γυναίκες στην Κω

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου (γεωγραφικός όρος …) έχει έδρα την Κω. Στις εκεί εκλογές στήθηκαν δύο κάλπες, μία στην πόλη της Κω και μία στην Κέφαλο, καθότι η Κέφαλος έχει δική της Συντονιστική Επιτροπή. Ψήφισαν συνολικά 243 (170+73) και  πρώτη  για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ)  Β. Δωδ/νήσου αναδείχτηκε η κ. Βακίνα Διαμουντανή με 124 ψήφους.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΝΕΚΑΠ) πρώτη ήρθε η κα Δρόσου Ελένη με 89 ψήφους.  Για τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) της πόλης πρώτη βγήκε  η κ. Διαμουντανή Μαρία με 45 ψήφους (επί των 170 της πόλης) και στην Κέφαλο για τη ΣΕ πρώτος «έκοψε το νήμα» ο κ. Διαμουντανής Σωτήρης με 24 ψ. (στους  73).

Οι κομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στην Κω ανέδειξαν τις γυναίκες ως πιο αξιόπιστες από τους άντρες.

Η εκτίμηση των Καλυμνίων στην Κω 

Στο ψηφοδέλτια της ΝΕ (Β. Δωδεκανήσου) από την Κάλυμνο συμμετείχε η κ. Γαβαλά Κατ.  και έλαβε 6 ψ. από την πόλη συν 4 από την Κέφαλο, σύνολο, 10 ψ.

Για τη ΝΕΚΑΠ συμμετείχαν από την Κάλυμνο και έλαβαν τις αντίστοιχες ψήφους οι κ. Διακομιχάλης Δημ. 11+3, Έλληνας Παντ. 5+3, Θανάτσης Γ. 5+3. Αυτή είναι η αναγνώριση που απολαμβάνουν… στην Κω τα κομματικά στελέχη  της Καλύμνου.

Και το σημαντικότερο:  τα κομματικά  στελέχη της Καλύμνου είναι μια «κονσέρβα» περίπου 20ετίας.  Ληγμένη, μη ληγμένη, αυτή είναι. Και τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, οι τοπικοί πολιτευτές, βουλευτές και λοιπές δυνάμεις)  υποκλίνονται (λόγω ψηφοθηρικής διαπλοκής και όχι μόνο) σ’  αυτιά τα στελέχη των 5 και 10 ψήφων. Και μετά περιμένει το ΠΑΣΟΚ να το εκτιμήσει ο κόσμος.

Η κομματική φεουδαρχία αμετακίνητη 

Αλλά πιο πολύ ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκλογές στην Κάλυμνο για ΝΕ, ΕΚΑΠ και τοπικής ΣΕ.  Μετά στοχευμένη κινητοποίηση που οργάνωσαν οι γνωστοί τοπικοί φεουδάρχες, προσήλθαν στις κάλπες αδέλφια, συγγενείς και κολλητοί (δεν γνωρίζουμε αν επιστρατεύτηκαν και νεοδημοκράτες, όπως έγινε σε παλιότερη κομματική εκλογή). Συγκέντρωσαν και πάλι έναν αριθμό που βόλεψε μια πλαστή εικόνα ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο είναι  μια χαρά - και όχι δυο τρομάρες. Οι ίδιοι και οι ίδιοι πάντα με την ίδια φουστανέλα. Μπήκαν στη ΣΕ και νέα πρόσωπα, αλλά αυτά χρησιμοποιούνται για «άλλοθι». Μοίρασαν και τις ψήφους, μεταξύ τους με τρομερά διαφανείς διαδικασίες,

δόξασαν εαυτούς και αλλήλους και την άραξαν και πάλι πάνω στις δάφνες τους.

Ο «Πράκτορας 000»

Αλλά υπάρχει και μια κρυφή ειδοποιός διαφορά που διαμορφώνεται μες στη νέα  ΣΕ του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου.  Ο μέχρι χθες γραμματέας φεύγει και τώρα προβάρει τη στολή του νέου γραμματέα γνωστός «κολλητός»  του κ. Διακομιχάλη, υπερ-δυναμικός δημοτικός σύμβουλος, με επιτυχίες στη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, και αποτελεσματικός στις ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει κατά παντός αντιφρονούντος.

Σαν «Πράκτορας 000» παίρνει μαζί του και μια ξανθιά κοπέλα για την «επιχείρηση», την πηγαίνει  χέρι-χέρι στον «τόπο της ανομίας» τη βάζει  να φωτογραφίσει με το κινητό της (με πάμπολλα pixel βλακείας)  τα βιβλία που ανακατεύουν το στομάχι της παράταξης και «ειδικών» ηλιθίων συμβούλων που αξιολογούν το κάθε «πόνημα» και με τη μία αποφαίνονται «σιγά το πόνημα!) και τέλος καταγγείλει το συγγραφέα.  Ο Διώκτης!!!

Προσοχή, έρχεται…!

Λέγεται  δε ότι  στις νέες του «επιχειρήσεις» ο καταξιωμένος   «Πράκτωρ 000» του νέου ΠΑΣΟΚ θα φωτογραφίζει και καθηγητές, προϊσταμένους Γραφείων και Διευθύνσεων  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  που επιδίδονται ασύστολα σε όργιο ιδιωτικών φροντιστηρίων έναντι υψηλότατης αμοιβής. Μέχρι τώρα, αν και φλέγεται για τα θέματα Εκπαίδευσης, παραμέλησε αυτό το καθήκον του. Τώρα όμως που ξεκίνησε με τα βιβλία του Σακ. Τρικοίλη, τίποτα δεν τον σταματά.   Αρχίζει η κάθαρση των ακαθάρτων …

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ....... ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΛΛΗΤΩΝ, ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΜΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΠΑΔΩΝ, ΑΤΟΜΩΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ Ή ΟΠΟΥ ΠΙΠΤΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ .... ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ!!!!!
    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΑΕΧΗΓΟ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ!!! ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΑ ΥΓΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΩΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!! ΔΙΚΑΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!
    ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΚΩΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version