Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιάννης Γαλουζής: Πάτε να ξεπουλήσετε τη δημοτική συγκοινωνία; Κύριο

«Πήρε φωτιά»  το ΑΙΓΑΙΟ TV, το απόγευμα της 7.6.13,  με τις παρουσίες των δημ. σ/λων Μιχ. Λελέκη -  της αντ/τευσης, και Γιάννη Γαλουζή - επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης,  στην εκπομπή του δημοσιογράφου Μ. Χαραμαντά «Εν Καλύμνω».

 

Ο κ. Λελέκης άναψε φωτιά παρουσιάζοντας   ντοκουμέντο-βόμβα: βεβαίωση της κωακής εταιρίας  ΚΛΩΝΑΡΗΣ Ν. & ΥΙΟΣ Ο.Ε., (φωτο κάτω) η οποία δηλώνει, με σφραγίδα και υπογραφή, ότι υπάρχουν ανταλλακτικά για τα χαλασμένα και ακινητοποιημένα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας. Αυτή όμως η έγγραφη βεβαίωση ανατρέπει τους ισχυρισμούς της δημ. Αρχής  και προσωπικά του κ. δημάρχου ότι δε βρίσκουν ανταλλακτικά και γι’ αυτό ενοικίασαν ιδιωτικά πούλμαν (μεταξύ άλλων ακούσαμε ότι  έκλεισε η εταιρία κατασκευής των λεωφορείων δυο δήμου…).  Το έγγραφο αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα όταν λάβει κανείς υπόψη του ότι η εν λόγω εταιρία είναι πιστοποιημένη αντιπροσωπεία της MERCENDES  και, επίσης,  ότι τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας έχουν μηχανές της γερμανική αυτής εταιρίας.

Ακολούθως, ο κ.  Γαλουζής (φωτο) επεξέτεινε  την πυρκαγιά . Ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής, προκειμένου να σχολιάσει την επικαιρότητα και να κριτικάρει τη δημ. Αρχή. Έπεσε όμως πάνω  στη «βόμβα»  Λελέκη και άλλαξε τον προσανατολισμό της θεματολογίας του.  Διαβάζοντας προσεκτικά το έγγραφο της εταιρίας έθεσε πολύ σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο που παίζει η δημ. Αρχή στο πρόβλημα της δημοτικής συγκοινωνίας. Τόνισε ότι οφείλει να κάνει τώρα αμέσως τηλεφωνική παρέμβαση και να απαντήσει στο έγγραφο αυτό.  Και έθεσε το καίριο ερώτημα αν υπάρχει πολιτική πίσω από τις κουρτίνες. Γιατί με την τακτική που ακολουθεί ο δήμος δικαιούται ο καθένας να ρωτάει  μήπως η δημ. Αρχή έχει σκοπό να ξεπουλήσει σε ιδιώτες τη δημ. συγκοινωνία.   Είναι απορίας άξιο για ποιους λόγους η δημ. Αρχή κρατάει επί μήνες ακινητοποιημένα τα λεωφορεία , ενώ η επιδιόρθωσή τους είναι τόσο απλή υπόθεση.

Ο κ. δήμαρχος αναγκάστηκε να παρέμβει (παρ’ όλο που έχει κηρύξει «εμπάργκο» στο κανάλι, στα πλαίσια της «ελεύθερης δημοσιογραφίας»  και της πολυφω(ο)νίας…). Δήλωσε οργισμένος και με πολύ ζωηρή τη φωνή ότι ο Κώος που υπέγραψε αυτή τη βεβαίωση μιλάει μόνο για τα ανταλλακτικά της μηχανής, ενώ ο δήμος ψάχνει και για σασμάν, το οποίο πρέπει να έρθει μόνο από την Ισπανία (αλλά ο δήμος δεν το έχει παραγγείλει ούτε από την Ισπανία).  Όμως στο έγγραφό του ο Κώος έμπορος (προφανώς δεν το είχε στα χέρια του ο κ. δήμαρχος) μιλάει και για σασμάν. Είπε ακόμη ο κ. δήμαρχος ότι δύο άλλοι Κώοι λένε ότι ανταλλακτικά δεν υπάρχουν.

Και ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, με την οποία υπερτόνισε τα όσα είπαν οι κ. Λελέκης και Γαλουζής, και πρόσθεσε τις δικές του παρατηρήσεις και επισημάνσεις πάνω στην πολιτική και τις πρακτικές της δημ. Αρχής.

Τελικά φάνηκε μέσα από τα λεγόμενα του κ.  δημάρχου ότι η εταιρία της Κω που «κατακρατεί» τα λεωφορεία του δήμου και δεν τα διορθώνει, περιμένει  λεφτά αλλά ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς την κωακή εταιρία!

Στο διά ταύτα; Υπόθεση χάος, ομίχλη, σκότος!  Από την περίπου δίωρη εκπομπή του ΑΙΓΑΙΟ TV έμειναν τρεις ανοικτές πληγές για το δήμο: Α) Το έγγραφο – βόμβα του κ. Λελέκη, Β)  τα σκληρά ερωτήματα του κ. Γ. Γαλουζή, και Γ) οι πολλές σκιές.

Μετά απ’ αυτές τις εκρηκτικές εξελίξεις είναι  βάσιμη… η  ελπίδα ότι σύντομα θα δούμε στους δρόμους της Καλύμνου  λεωφορείο ή λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Για επίλογο θα πούμε ότι ο κ. Διακομιχάλης  στην προηγούμενή του θητεία είχε παραδώσει στη διάδοχό του δημ. Αρχή του κ. Γ.  Ρούσσου εντελώς διαλυμένη τη δημοτική συγκοινωνία, χωρίς ούτε ένα λεωφορείο.  Τώρα, στη νέα του θητεία, παρέλαβε ωραιότατα λεωφορεία και μέσα σε δύο χρόνια δηλώνει ότι έχει και πάλι ρημαδιό. Υπάρχει ο κίνδυνος (που πιστεύουμε θα προσπαθήσει να τον αποφύγει) να παραδώσει και πάλι  δημοτική συγκοινωνία-φάντασμα.

Τελευταία τροποποίηση στις

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επιβραβέβονται με την ψήφο μας αυτοί που δείχνουν τόλμη και δεν φοβούνται να τοποθετηθούν συμπεριφερόμενοι σαν τους κρυφούς Χριστιανούς..η τόλμη γίνεται εύκολα διακριτή από τις θέσεις που παίρνει ο καθένας στις περιορισμένες μικρές κοινωνίες των νησιών γιά τα θέματα που τα απασχολούν, πέραν από την λογική του φύγε εσύ να κάτσω εγώ στην καρέκλα, γιατί λευτά υπάρχουν..Η λογική αυτή διέπει όλους τους διεκδικητές της Δημοτικής καρέκλας εδώ στην Κάλυμνο..αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, να μην φοβόμαστε να λέμε φανερά ποιοί είμαστε, τι πρεσβέβουμε καί βάσει αυτού, ποιοί μας κάνουν.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Το "Πάτε να ξεπουλήσετε την Δημοτική συγκοινωνία" δεδομένης της πραγματικότητας του φαληρισμένου κράτους, είναι αστείο..είναι δε καί χαρακτηριστικό συγχρόνως του επιπέδου των πολιτικών του νησιού..Ας μην ελπίζει σε θαύματα διά ψήφου καί μόνον ο Καλύμνιος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version