Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Ιούνιος 2003

 

            -Δημόσιο εξαπατά Δημόσιο και το λογαριασμό θα πληρώσει ο ιδιώτης.

Η Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων έκτισε πάνω στην ακρογιαλιά χωρίς μελέτη και χωρίς άδεια και απαγόρευσε στο Δήμο να κατεδαφίσει το παράνομο κτίσμα. Το δε Πολεοδομικό Γραφείο, διά της Αστυνομίας, υπέβαλε μήνυση εναντίον … του ιδιώτη.

 

-                     -  «Κανένα έργο του Δήμου δεν είναι καταγεγραμμένο στο ΙΚΑ». Αυτή τη σοβαρή καταγγελία έκανε ο νέος δήμαρχος κ. Ρούσσος. Η προηγούμενη δημοτική Αρχή, προκειμένου να κατασκευάζει έργα με το λιγότερο δυνατό κόστος, «παρέκαμπτε» το ΙΚΑ. Κι όταν πιεζόταν από το ΙΚΑ, ο τότε δήμαρχος κ. Διακομιχάλης επικαλούμενος το ρόλο του δημάρχου έπαιρνε αναβολές. Έτσι τα έργα τελείωναν παράνομα και κανένας οικοδόμος του Δήμου δεν είχε ασφαλιστεί στο ΙΚΑ. Αυτή ήταν η «κοινωνική πολιτική» όπως έλεγε ο δήμαρχος, για να «προσφέρει ψωμί» στους εργάτες και οικοδόμους της Καλύμνου.

 

            -Απαιτήσεις από τους πολιτικούς δεν πρέπει να έχει κανείς. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε με «ανθρωποθυσίες», δημόσιες σχέσεις και «καρφιτσωτό χαμόγελο». Τις εξαιρέσεις για να τις ανακαλύψεις, Ο πολίτης χρειάζεται να έχει ανιχνευτή «μετάλλων». Να μάθουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα, ώστε εμείς να απογοητεύουμε τους πολιτικούς, και όχι εκείνοι εμάς.

 

            -Ο νέος Θάλαμος Υπερβαρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου – η σωτηρία των δυτών σε περίπτωση ατυχήματος – μπήκε ήδη σε λειτουργία και δέχτηκε για θεραπεία μια πρώτη ομάδα δυτών. Ο θάλαμος είναι υπερσύγχρονος, διαθέτει μόνιτορ, με το οποίο ο γιατρός παρακολουθεί την κατάσταση των δυτών, και χωράει μέχρι 8 άτομα. Καλύτερη δε νοσηλεία γίνεται με 3-4 άτομα.

                                                                                                                                                                       Ματάκι

  

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Argo Kalymnos