Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από το ΑΜΟΝΙ και πάλι μια πολύ ωραία συναυλία & μια έκπληξη

Συναυλία με ιδιαίτερο μουσικό χρώμα και με την παρουσίαση νέων ταλέντων της Καλύμνου, παιδικής ηλικίας, πραγματοποίησε ο σύλλογος ΑΜΟΝΙ στο αναψυκτήριο της παραλίας Γέφυρα, πριν τα Θέρμα.

 

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος: η θάλασσα στην απόλυτη γαλήνη της, το φεγγάρι στην πανσέληνό του και μια γενική άπνοια προδιέθετε για την απόλαυση μιας ρομαντικής βραδιάς. Το φυσικό αυτό σκηνικό ήταν ό,τι πιο ιδανικό θα εύχονταν οι καλλιτέχνες της βραδιάς.

Οι καλλιτέχνες

Το ρεπερτόριο της συναυλίας περιείχε ποιοτικό τραγούδι ποικίλων μουσικών μορφών και τάσεων, τα οποία απέδωσε από καρδιάς ο εξαίρετος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Γιάννης Παπαθεοδώρου.

Τον συνόδευαν δύο διακεκριμένοι μουσικοί: ο Γιάννης Γιακουμάκης με την κιθάρα του, ο οποίος έχει ήδη, αν και νεότατος στην εμφάνιση, 35 χρόνια λαμπρής καριέρας. Έχει κερδίσει  το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως, και στο ενεργητικό του έχει καταγράψει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης: Ελλάδα, Κύπρο, Βέλγιο, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Στο κοντραμπάσο ήταν ο Βαγγέλης Κοντόπουλος, πρώτο όνομα στην Ελλάδα για τις μουσικές του επιδόσεις στο έντεχνο τραγούδι, στην Τζαζ και το Ροκ, αλλά και με εκπληκτική έμπνευση και δεξιοτεχνία στους αυτοσχεδιασμούς. Έχει συνεργαστεί διάσημους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, μεταξύ αυτών οι: Αλερετούρ, Άγαμοι θύται, Ν. Πορτοκάλογλου, Ελ. Τσαλιγοπούλου, Μελ. Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γ. Νταλάρας, Χρ. Θηβαίος, Παντ. Θαλασσινός, Θ. Μικρούτσικος. Ελ. Αρβανιτάκη, Β. Παπακωνσταντίνου. Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Φραγκούλης  κ.α.

Και οι δύο αυτοί καλλιτέχνες αποτελούν το συγκρότημα DUO NOSTOS.

Η έκπληξη της βραδιάς

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν τα δύο ταλαντούχα παιδιά της Καλύμνου, ο δεκατριών  ετών πιανίστας Μιχάλης Γ. Τσαγκάρης (μαθητής του καθηγητή μουσικής κ. Σωτ. Κυπραίου) και η δεκαπέντε ετών εκκολαπτόμενη τραγουδίστρια Ελένη Γ. Καραφύλλη (μαθήτρια της καθηγήτριας μουσικής κας Ιωάννας Μελά). Και οι δύο είναι άριστοι μαθητές στο σχολείο τους και με άριστες επιδόσεις στη μουσική.

Είναι βέβαια πολύ νωρίς, και επικίνδυνο για την αυτοσυνειδησία των παιδιών, να πει κανείς πολλά επαινετικά λόγια. Όμως νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να πούμε τα εξής: Ο 13χρονος πιανίστας δεν έχανε νότες, έμενε στο ρυθμό του, είχε πολλή άνεση στην ερμηνεία και ήταν πολύ σοβαρός και υπεύθυνος. Παρομοίως και η 15χρονη τραγουδίστρια έδειξε ότι διαθέτει φωνή σπάνιας ποιότητας, «δουλεμένη» εξαιρετικά, ελέγχει απόλυτα τα «πατήματα» της, έχει θαυμαστή σιγουριά, και, παρά το τρακ που την διακατείχε, χαιρόταν που τραγουδούσε  μπροστά σε κόσμο.

Και τα δύο παιδιά έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον, το οποίον όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κατακτιέται με πολλή δουλειά, σοβαρότητα και προπάντων μετριοφροσύνη, κάτι που σπανίζει στην Κάλυμνο και παρασύρει τα ταλαντούχα παιδιά στην αυτοκαταστροφή. Όμως τα παιδιά, με την εμφάνιση τους,  βεβαίωσαν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, διαθέτουν αυτές τις αρετές.

Το ΑΜΟΝΙ

Ο βασικός συντελεστής αυτής της ωραίας βραδιάς ήταν ο καλλιτεχνικός σύλλογος ΑΜΟΝΙ, με τον ακούραστο και δημιουργικό πρόεδρό του, τον κ. Δημ. Καρδούλια. Οι συναυλίες που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι πάντα μοναδικής καλλιτεχνικής και ιδεολογικής αξίας, αλλά και οργανωτικής πληρότητας.

Και η εμφάνιση των δύο μικρών καλλιτεχνών του νησιού μας, του Μιχ. Τσαγκάρη και της Ελ. Καραφύλλη, είναι και αυτή μια πολύ μεγάλη προσφορά του συλλόγου. Αποδεικνύει ότι έχει όραμα.

Αλλά και το εξίσου μοναδικό είναι ότι το ΑΜΟΝΙ διαθέτει τις εισπράξεις από τις συναυλίες του για την αγορά πιάνων στα σχολεία της Καλύμνου. Κάτι που δεν μπορούσε, βέβαια, να φανταστεί κανένας δήμος καμιά περιφέρεια. Γιατί ο Πολιτισμός πρέπει πρώτα να γίνει βίωμα και μετά θα εκφράζεται σε έργα, πρωτοβουλίες και δράση, χωρίς (πολιτικές) σκοπιμότητες αλλά με «καθαρούς» σκοπούς. Πράγματα άγνωστα για τους «πολιτικούς του χρήματος και της δόξας».

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version