The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ναυτικό Μουσείο του Δήμου ακόμη δεν έχει νομιμοποιηθεί… Κύριο

Απίστευτο και όμως αληθινό: το πλούσιο σε εκθέματα και εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου (ΝΜΚ) δεν έχει ακόμη ιδρυθεί επίσημα. Συνεπώς δεν έχει νομιμοποιηθεί στην είσπραξη εισιτηρίων.

Το ίδρυσε ο νυν δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης κατά την προηγούμενή του δημαρχιακή θητεία, πέρασε και η 8ετία του τέως δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου, επανήλθε ο κ. Διακομιχάλης και έχει ήδη 2,5, χρόνια δήμαρχος, αλλά το αποτέλεσμα Μηδέν.  Να το θεωρήσουμε και αυτό ως ένα δείγμα  της οργάνωσης του Δήμου στο θέμα του τουρισμού και της ανάπτυξης γενικότερα;

Αυτή όμως η αδράνεια της δημ. Αρχής αφήνει εκτεθειμένο το ΝΜΚ, γιατί το οδηγεί σε λειτουργία υπό καθεστώς ανομίας  στην έκδοση εισιτηρίου. Το πρόβλημα αυτό το επισημάναμε, πριν καιρό, στον υπεύθυνο σήμερα του μουσείου, τον κ. Ιω. Χειλά, όταν μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συμφώνησε μαζί μας ο κ. Χειλάς, πίεσε τον κ. δήμαρχο να κάνει κάτι, αλλά ο κ. Διακομιχάλης, ο «πατέρας» του ΝΜΚ ακόμη δεν έχει νομιμοποιήσει το δημιούργημά του, για το οποίο καυχιέται.

Μετά την τελευταία όμως προστριβή του ΝΜΚ με το συστεγαζόμενο Λαογραφικό Μουσείο του Λυκείου Ελληνίδων, τα πράγματα σοβάρεψαν. Η κ. Π. Μαύρου, με δελτίο τύπου επισημοποιεί το πρόβλημα: «Δεν επιτρέπεται να γίνεται διαχείριση χρημάτων, είσπραξη εισιτηρίων και σύνταξη οικονομικών απολογισμών και γενικότερα πράξεις οικονομικής διαχείρισης από πρόσωπα που καμία αρμοδιότητα δεν έχουν προς τούτο.»

*

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος, 17-5-2013

Προς τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γ. Ασπροποταμίτης στο «Αιγαίο TV» την Πέμπτη, 16 Μαΐου, σχετικά με τις δραστηριότητες του Ναυτικού Μουσείου Καλύμνου για την ημέρα των Μουσείων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το Σωματείο μας ίδρυσε το Λαογραφικό Μουσείο του το έτος 1995, έχει αναγνωριστεί και εγγραφεί στα μητρώα των μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Ναυτικής Σχολής. Από τότε και μέχρι σήμερα, στηρίζει και τη λειτουργία του υπό ίδρυση Ναυτικού μας Μουσείου, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Λαογραφικό Μουσείο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει νομική υπόσταση, αφού σκοπός του Λυκείου των Ελληνίδων είναι να γίνει το Μουσείο φορέας πολιτιστικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη.

Από το 1995 μέχρι πριν από λίγο καιρό, οπότε ξεκίνησαν να διαχειρίζονται το Ναυτικό Μουσείο νέοι εθελοντές, συνεργαστήκαμε αρμονικά με τους εκάστοτε υπεύθυνους του υπό ίδρυση Ν. Μουσείου, ώστε να συμβάλουμε στην ανάδειξη του μουσείου, στην προβολή του νησιού μας και την τουριστική του ανάπτυξη. Υπήρξε αλληλοσεβασμός και δημιουργική συνεργασία για τη ρύθμιση όποιας διαφωνίας, για το καλό του τόπου.

Με το ποσό που συγκεντρώνουμε από το αντίτιμο των εισιτηρίων καλύπτουμε τα βασικά έξοδα, που είναι το κόστος εκτύπωσης των εισιτηρίων, οι αφίσες κτλ και κυρίως, η μικρή αμοιβή υπαλλήλου για έξι μήνες, αποδίδουμε δε στο Δήμο Καλυμνίων το διαθέσιμο αναλογούν ταμειακό υπόλοιπο, μετά τη σύνταξη και υποβολή οικονομικού απολογισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά πέρσι, οπότε ξεκίνησαν να εργάζονται οι νέοι εθελοντές, αποδώσαμε σ’ αυτούς σχεδόν όλα τα διαθέσιμα χρήματα.

Μέχρι την επίσημη λοιπόν ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου, το οποίο δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο και κατά συνέπεια δεν δύναται να κάνει οικονομική διαχείριση, θα λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο και μόνο «υπό τη σκέπη μας».

Για το λόγο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:

Απαγορεύεται να γίνονται δεκτοί επισκέπτες χωρίς εισιτήριο ή με εισιτήριο εκδοθέν αποκλειστικά από το Ναυτικό Μουσείο, αφού το τελευταίο δεν υφίσταται νομικά.

Η εθελοντική προσφορά προς τους Δήμους, είναι απόλυτα θεμιτή αλλά έχει περιορισμούς και όρια. Δεν επιτρέπεται να γίνεται διαχείριση χρημάτων, είσπραξη εισιτηρίων και σύνταξη οικονομικών απολογισμών και γενικότερα πράξεις οικονομικής διαχείρισης από πρόσωπα που καμία αρμοδιότητα δεν έχουν προς τούτο.

Απαγορεύεται να γίνεται διάθεση της περιουσίας του Μουσείου, όπως λχ- των φωτογραφιών, κατά την επιθυμία οποιουδήποτε. Αντίθετα, η περιουσία του Μουσείου πρέπει να προστατεύεται από τους εθελοντές, ακριβώς λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, γιατί οποιαδήποτε διαφορετική ενέργειά τους θα αποτελεί σοβαρό ατόπημα. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η πράξη που συνέβη παλαιότερα και φωτογραφίες του Ναυτικού Μουσείου να πωλούνται σε κατάστημα

Όσον αφορά τον κ. Ασπροποταμίτη, ο οποίος επικαλέστηκε «εντολή Δήμου» και έβαλε στην κεντρική μας είσοδο και στην πόρτα του Ναυτικού Μουσείου ανακοίνωση για ελεύθερη είσοδο, σε ερώτηση δε της υπαλλήλου μας απάντησε χαρακτηριστικά «μη με ανακατώνετε μ’ αυτά, αυτά τα ξέρει ο κ. Χειλάς», επανέλαβε δε την ανακοίνωση αυτή στην τηλεόραση, του υπενθυμίζουμε ότι ως εθελοντής του Ναυτικού Μουσείου θα έπρεπε να επιδεικνύει τη δέουσα σύνεση και να αποφεύγει πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν τα συμφέροντα όχι μόνο του Ναυτικού Μουσείου αλλά και του Δήμου Καλυμνίων.

Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι, τη νέα ομάδα των εθελοντών, το Λύκειο των Ελληνίδων, τη δέχθηκε με αγάπη και προσφορά, η οικονομική διαχείριση του Μουσείου είναι απόλυτα διαφανής και γνωστή τόσο στους εθελοντές, όσο και στο Δήμο, στον οποίο συνεχίζουμε να αποδίδουμε τα έσοδα από τη διαχείριση του μουσείου, όπως πράττουμε από το έτος 1995, καλούμε δε τον

κ. Χειλά και τους συνεργάτες του να συνεργαστούν αρμονικά μαζί μας. Ο υπερβάλλων ζήλος από τη μια και η άγνοια της πραγματικότητας των κανονισμών από την άλλη, δημιουργούν φανατισμό και οδηγούν σε σοβαρά λάθη με συνέπειες. Εξάλλου και τα δύο μέρη, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να φέρνουμε σε δύσκολη θέση το Δήμο και τον εκάστοτε Δήμαρχο, αλλιώς δεν θα έχουμε κατανοήσει το ρόλο του εθελοντή.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κοινοποίηση: Δήμο Καλυμνίων

Τουριστικά πρακτορεία

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος             Η Γραμματέας

Π. Μαύρου               Σ. Μαραγκού

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΆΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΆΧΟΥΖΟΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ !!! ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ; ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ , ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ !!!! ΑΛΛΑ , ΠΑΛΙ , ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ!!!! ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΤΕΧΝΙΕΣ ΧΑΣΚΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΨΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΟΜΠΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ;
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΝΗΣΣΑ ; ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝ , ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ !!!!
    ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
    ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ
    ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos