The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες» δήμαρχος «εναντίον» ΕΛΣΤΑΤ Κύριο

Ο κ. Διακομιχάλης (όπως επακριβώς προέβλεψε η ΑΡΓΩ σε άρθρο  της την ίδια ημέρα το πρωί, 17.5.13, 8:50΄), βγήκε επιθετικά εναντίον της Στατιστικής Υπηρεσίας και διακήρυξε αγώνες που προσβάλλουν και τον πιο αφελή, τον πιο καλόπιστο και, προφανώς, όλο το δημ. σ/λιο, με εξαίρεση τους δημ. σ/λους της παράταξής του, οι οποίοι υπομένουν με ανεξάντλητη στωικότητα και πίστη στον αρχηγό τους.

 

Ξεκινάμε με το εμβατήριο: «Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες»:

  1. 1) Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με δεδομένη τη διοικητική και «επιστημονική» άποψη και απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτή τη «λύση» την κατάγγειλε προκαταβολικά η αντιπολίτευση κρίνοντάς την σαν προσπάθεια του κ. δημάρχου να κερδίσει και μια δικαστική απόφαση, ώστε η Χώρα να θαφτεί όχι μόνο διοικητικά (ΕΛΣΤΑΤ) αλλά και δικαστικά.  Δηλαδή, με βαριά ταφόπλακα. Αυτή τη σκέψη είχε εκφράσει στην ΑΡΓΩ πριν τη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής. Τη στόχευσή του αυτή την «πρόδωσε» ο κ. Διακομιχάλης, κατά την άποψη της αξ. αντ/τευσης όταν δήλωνε «αν το ΣτΕ βγάλει την ίδια απόφαση με αυτήν της ΕΛΣΤΑΤ τι θα λένε τότε αυτοί οι κύριοι;»  Δηλαδή προειδοποίησε ότι η αντ/τευση πιθανόν να πάρει την ίδια απάντηση από το ΣτΕ, γι’ αυτό ας μην τον καταγγέλλουν ως νεκροθάφτη του Χωριού.
  1. 2) Καταγγελία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Βεγγαλικά και δυναμίτες αέρος-αέρος. Να τρέχει μέχρι τις επόμενες εκλογές – όπως θα έτρεχε και η εκδίκαση από το Σ.τ.Ε.
  1. 3) Θα μηνύσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και το μηχανικό της ΕΛΣΤΑΤ. Για ποιο λόγο; Ότι απέρριψαν την ένσταση («αίτηση θεραπείας») κατά της απόφασης που εξέδωσαν. Εδώ τρελαίνει κόσμο ο κ. Διακομιχάλης, γιατί:  Α) με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου συνεργαζόταν βήμα προς βήμα. Β) με τον μηχανικό της ΕΛΣΤΑΤ κ. Θωμά, που ήρθε στην Κάλυμνο και έκανε τις «μετρήσεις» των αποστάσεων, για να καταλήξει στο φοβερό πόρισμα και συμπέρασμα ότι η Χώρα κακώς υπάρχει… , με αυτό τον υπάλληλο υποχρεωτικά συνεργαζόταν ο κ. Διακομιχάλης ως δήμαρχος του νησιού που το «μετρούσαν» και το «ξαναμετρούσαν». Γ) Γιατί δεν τους μήνυσε όταν έβγαλαν την πρώτη απόφαση και αποφάσισε να τους μηνύσει τώρα; Γιατί τότε υπερασπιζόταν την απόφασή τους με πάθος και «τεχνοκρατική» επιχειρηματολογία»  και τώρα απειλεί ότι θα τους μηνύσει;  Μήπως για να τρέχουν κι αυτές οι «πατριωτικές» εκκρεμότητες μέχρι τις εκλογές; Δ) Θα τους μηνύσει για «παράβαση καθήκοντος» ή για «ανικανότητα» ή για κάτι άλλο πιο σοβαρό ακόμα. Αλλά θα τους μηνύσει, ενώ βρισκόταν δύο χρόνια σε συνεχή συνεργασία, που κατέληξε στο αποτέλεσμα-έκτρωμα; Θα τους μηνύσει που απέρριψαν την ένσταση και δεν τους μήνυσε για την πρώτη τους απόφαση;
  1. 4) Θα μηνύσει και την εταιρία του κ. Π. Ψαρομπά, του οποίου την έγγραφη παρέμβαση έλαβε υπόψη της η ΕΛΣΤΑΤ και απέρριψε τη ένσταση του Δήμου; Απέφυγε να μιλήσει γι’ αυτή τη διάσταση του όλου θέματος, για να μη γελοιοποιηθεί εντελώς.

Όλα ήταν αναμενόμενα και προβλέψιμα, εκτός από ένα: ότι θα μηνύσει τον πρόεδρο και το μηχανικό της ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά μετά θυμηθήκαμε ότι και παλιότερα ο κ. Διακομιχάλης μέχρι και εισαγγελείς. «Ο κύριος Διακομιχάλης έχει μηνύσει όλο το ελληνικό κράτος», μου είπε μια καθηγήτρια.

Δημ. Σ/λιο – «παρωδία»

Αλλά το δημ. σ/λιο της 17.5.13 εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία, γιατί η δημ. αρχή είχε τα δικά της θέματα (δράσεις εναντίον της ΕΛΣΤΑΤ…) ενώ η αξ. αντ/τευση έβαλε θέμα διαδικασίας ζητώντας την εξαίρεση της αντιδ/ρχου  κας Σεμ. Ψαρομπά.

Η αξ. αντ/τευση απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα η κα. Αντιδ/ρχος προβάλλοντας ως λόγο ότι είναι σύζυγος του κ. Που. Ψαρομπά, ιδιοκτήτη  της εταιρίας ΑΡΓΩ, που υπέβαλε στην ΕΛΣΤΑΤ έγγραφη παρέμβαση εναντίον της ένστασης του Δήμου να επανέλθει η ονομασία της Χώρας. Επιπλέον, ο αντ/δρος του δημ. σ/λίου κ. Σ. Ζερβός, δ.σ. της αξ. αντ/τευσης ζήτησε να παραιτηθεί από δημ. σ/λος η κα. Ψαρομπά.

Ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής διάβασε (από το φορητό ηλεκτρον. υπολογιστή του) το σχετικό άρθρο του Κώδικα που απαγορεύει την παρουσία δημ. σ/λου όταν το δημ. σ/λιο έχει θέμα του που τον αφορά.

Ο δήμαρχος και ο πρ/δρος του δημ. σ/λίου απάντησαν ότι τα υπό συζήτηση θέματα (τρόπος δράσης για αναίρεση της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ) δεν έχουν σχέση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της αντ/ρχου.

Η κα. αντιδ/ρχος απάντησε καταγγέλλοντας την αξ. αντ/τευση ότι χρόνια τώρα προσπαθεί να την βγάλει έξω από το δημ. σ/λιο. Όμως αναφερόμενη στα παιδιά της  είπε στους δημ. σ/λους της αξ. αντ/τευσης τους «δεν είστε άξιοι να συγκριθείτε με τα παιδιά μου» και αυτή η φράση ήγειρε την αγανάκτηση της αξ. αντ/τευση η οποία αποχώρησε αμέσως.

Στη συνέχεια ο κ. δήμαρχος πρότεινε στους δημ. σ/λους της παράταξής του  (α)  προσφυγές του Δήμου στο ΣτΕ και στην ΕΕ, και (β) μηνύσεις εναντίον της ΕΛΣΤΑΤ.

Έτσι, αυτό το δημ. σ/λιο εξελίχθηκε σε «παρωδία», όπως είπε στην τοποθέτησή του ο δημ. σ/λος κ. Μιχ. Λελέκης, ο οποίος πρόσθεσε και το χαρακτηρισμό «θέατρο».

*

Σημείωση: Η συνέντευξη του επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαστροκούκου  έγινε στις 11π.μ. και ο κ. δήμαρχος έβαλε το δημ. σ/λιο τις 12 το μεσημέρι, μία ώρα μετά. Η μάχη των εντυπώσεων…

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos