Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γ. Κασσάρας στη Βουλή για τους επικουρικούς γιατρούς

Ο Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011, στα πλαίσια ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", έκανε μια ουσιαστική πρόταση  για τη στελέχωση των νοσοκομείων με  επικουρικούς γιατρούς.

 

Σύμφωνα με αυτήν,  ο Βουλευτής προτείνει, στην περίπτωση που  προκηρύσσεται μία θέση επικουρικού γιατρού και δεν υπάρχει αίτηση για τη θέση, να  μην κλείνει ο κατάλογος, αλλά να μένει ανοιχτός, ούτως ώστε τη στιγμή που πράγματι βρίσκεται ένας γιατρός, να μπορεί αμέσως να καλύψει το κενό και να μη μένει το νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, αφού είναι γνωστό ότι η διαδικασία μιας νέας προκήρυξης είναι χρονοβόρα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος  Κασσάρας είπε τα εξής, όπως είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής:

 

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πραγματικά, μετά από βάσανο πολλών ημερών, με αντιπαραθέσεις, συγκλίσεις, κύριε Υπουργέ, λύσατε αρκετά από τα προβλήματα που στην αρχή φαινόντουσαν να μας βασανίζουν.

Εγώ θέλω μόνο για δύο άρθρα να παρακαλέσω- είναι γνωστά, έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή μας- εάν είναι δυνατόν, έστω και αυτή την ώρα, να δοθεί λύση.

Το ένα και το απλό είναι το άρθρο 69 με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, που πράγματι καταθέσαμε ότι ίσως η λύση είναι να υπάρξουν δύο θέσεις Υποδιοικητών. Άλλωστε πρόκειται για μεγάλα νοσοκομεία.

Φεύγω από αυτό και έρχομαι στο βασικό που θέλω να συζητήσουμε, στο άρθρο 56 με τους επικουρικούς  γιατρούς. Έχει κατατεθεί από καιρό μία τροπολογία, που δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι, αν προκηρύσσεται μία θέση επικουρικού γιατρού και δεν υπάρχει αίτηση γιατρού, ποιος  ο λόγος να κλείνει ο κατάλογος και να μην μένει ανοιχτός, ούτως ώστε τη στιγμή που πράγματι βρίσκεται ένας γιατρός, να καλύψει το κενό;

Η ρύθμιση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, απεναντίας εξοικονομεί για τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι αδιανόητο σε ένα νησί, στη Λέρο για παράδειγμα, όπου δεν είχαμε ορθοπεδικό, σήμερα που βρίσκεται ένας ορθοπεδικός να λέμε ότι έληξε η προθεσμία - δεν υπήρξε κανείς άλλος, δεν παίρνει τη θέση κανενός- και να διακομίζουμε ακόμα και ένα απλό κάταγμα.

Εάν είναι δυνατόν, λοιπόν, να προστεθεί στο άρθρο 56 μία τροποποίηση του εδαφίου β΄, της παραγράφου 2, του άρθρου 2 του ν.3868/2010 που να έχει ως εξής: «Στην περίπτωση που σε ορισμένες ειδικότητες δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων επικουρικών γιατρών, δεν ισχύει η αποκλειστική προθεσμία των δεκαπέντε ημερών, αλλά παραμένει ανοιχτό το χρονικό διάστημα, μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις που προβλέπονται στον πίνακα των επικουρικών γιατρών». Επαναλαμβάνω ότι δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ευχαριστώ πολύ».

(δ.τ. 23.2.11)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version