Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λαμπρή η πανήγυρη του Οσίου Σάββα, προστάτη της Καλύμνου Κύριο

Η μεγάλη μέρα για την Κάλυμνο αλλά και για τα γύρω νησιά η πανήγυρη του Οσίου Σάββα «του εν Καλύμνω ασκήσαντος», την τελευταία Κυριακή  των νηστειών (Ε΄) - είναι κινητή εορτή, αν και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ορίσει συγκεκριμένη μέρα για την εορτή του οσίου.

 

Προσκυνητές από όλη την Κάλυμνο ανέβηκαν στην ι. μονή και το μοναστήρι για να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα του προστάτη της Καλύμνου και να ζητήσουν τη βοήθειά του. Από τη Ρόδο έφθασαν στην Κάλυμνο προσκυνητές με ειδικά δρομολόγια ταχύπλοων της γραμμής.

Φέτος καλεσμένος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου ήταν ο Αυλώνος Χριστόδουλος και ιεροψάλτης ο κ. Παν. Κίκιλης μαζί με τον ιεροψάλτη της μονής κ. Αρ. Μαρίνο. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο φιλοξενούμενος μητροπολίτης και την επομένη συλλειτούργησαν οι δυο μητροπολίτες και η ακολουθία μαζί με την περιφορά της αγίας εικόνας του οσίου κράτησε σχεδόν μέχρι το μεσημέρι.

Υπήρχε τάξη στην κυκλοφορία και τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Επίσης, πολλοί ήταν οι εθελοντές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον εσπερινό και το πρωί, σε διάφορες θέσεις, από τα παγκάρια έως το μοίρασμα του άρτου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version