The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλοι ήταν καταπέλτες στην ΕΛΣΤΑΤ για τη Χώρα, σήμερα 4.4.13 Κύριο

Ξανά στο τραπέζι η ονομασία της Χώρας. Η ΕΛΣΤΑΤ  με την πρώτη απόφαση της, βεβιασμένη και πολύ περίεργη, είχε καταργήσει τη Χώρα, την οποία ενσωμάτωσε με την Πόθια. Όμως η δυναμική αντίδραση της αντιπολίτευσης επανέφερε το θέμα και τώρα αναμένεται νέα απόφαση.

 

Σήμερα, 4.4.13, παρέστη στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η καλυμνιακή αντιπροσωπεία των παρατάξεων του δημ. σ/λίου και σε ειδική σύσκεψη ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για τη διατήρηση της ονομασίας της Χώρας ως αυτοτελούς οικισμού.

Η καλυμνιακή αντιπροσωπεία αποτελούνταν από το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη και τους δύο επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, τον κ. Γ. Μαστροκούκου της ελάσσονος αντ/τευσης και τον κ. Γ. Γαλουζή της ελάσσονος αντ/τευσης. Τη νομική υποστήριξη είχαν αναλάβει οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος, καθ. παν/μίου, και ο Καλύμνιος δικηγόρος κ. Δ. Καρδούλιας .

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 11π.μ. και τελείωσε στις 13:20΄.  Δηλαδή πλησίασε της δυόμισι ώρες. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας (τις οποίες είχαμε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης) η διαδικασία είχε έντονο παλμό νομικών επιχειρημάτων και θέσεων.  Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κράτησε τρεισήμισι σελίδες σημειώσεις.

Η νομική υποστήριξη ήταν καταλυτική, με τον κ. Γ. Κατρούγκαλο να κινείται σε περισσότερο θεωρητικό επίπεδο και τον κ. Δημ. Καρδούλια να μιλάει πάνω στην ιστορική και πολιτισμική πραγματικότητα της Καλύμνου αλλά και με ισχυρά νομικά επιχειρήματα.

Από τα πολιτικά πρόσωπα οι κ. Μαστροκούκος, Γαλουζής αλλά και ο κ. Διακομιχάλης ήταν καταπέλτες έχοντας ως όπλα την ιστορικότητα της Χώρας, που είναι η πρώτη πόλη της Καλύμνου και την πολιτισμική παράδοση και την οικιστική γέννηση και εξέλιξη της Καλύμνου των Νεότερων Χρόνων. Και οι τρεις Καλύμνιοι ήταν καταπέλτες.

Η ΕΛΣΤΑΤ άκουσε από τις αντιπολιτεύσεις για πρώτη φορά πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται με τον οικισμό της Χώρας και αποδείχτηκε ότι η παρουσία της ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και αναγκαία για την επιχειρηματολογική θεμελίωση του αιτήματος της Καλύμνου να παραμείνει η Χώρα ανεξάρτητος οικισμός και να μην ονομάζεται Πόθια – το πιο τρομερό και αποτρόπαιο «επίτευγμα» όλων των αιώνων της ιστορία της Καλύμνου: η ονομασία «Χώρα» να εξαφανίζεται και η περιοχή να ονομάζεται Πόθια!!!. Όπως είπαν στην ΑΡΓΩ τα μέλη της αντιπροσωπείας Μαστροκούκος, Γαλουζής, Καρδούλιας, μόλις τώρα η ΕΛΣΤΑΤ κατάλαβε τι είναι για την Κάλυμνο η Χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κλείνοντας τη σύσκεψη είπε στην καλυμνιακή αντιπροσωπεία:  Κύριοι, σας ακούσαμε, δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινίσεις, θα ελέγξουμε ξανά τη διαδικασία και, να ξέρετε, έχουμε την τόλμη, αν διαπιστώσουμε λάθη, να αλλάξουμε την απόφαση μας. Εντός των προσεχών ημερών θα σας κοινοποιήσουμε την απόφασή μας

Η απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να εκδοθεί μες στην επόμενη βδομάδα, το αργότερο σε ένα 15ήμερο.

*

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με την ΕΛΣΤΑΤ. Εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με την εφημερία ΤΟ ΠΑΡΟΝ,  έληξε η θητεία όλων των λεγόμενων Ανεξάρτητων Αρχών, και της ΕΛΣΤΑΤ προφανώς. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκροτήσει νέα διοικ. σ/λια, γιατί απαιτούνται τα 4/5 της Βουλής, πράγμα αδύνατο  για τη σημερινή Βουλή-μωσαϊκό. Επομένως οι αποφάσεις της ΕΛΣΤΑΤ ως Ανεξάρτητης Αρχής,  που είναι «ληγμένη», λογικά είναι στον αέρα…

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos