Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε με λαμπρότητα Κύριο

Η εθνική επέτειος της επανάστασης του 1821 τιμήθηκε στην Κάλυμνο με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τον προσήκοντα σεβασμό προς την ιστορική αυτή ημέρα που υπήρξε το ορόσημο της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.

 

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στα σχολεία του νησιού  έγιναν οι μαθητικές γιορτές και το μεσημέρι κατέθεσαν στεφάνια οι μαθητές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου,  στις 10:30΄εψάλη επίσημη Δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του αρχιερατικού επιτρόπου  αιδ. Αμφιλοχίου Σακαλέρου, με την παρουσία των τοπικών αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας, μια θαυμάσια ομιλία,  εκφώνησε η φιλόλογος κα. Ειρ. Πουγούνια.

Μετά τη Δοξολογία τελέστηκε Τρισάγιο στο Ηρώο, κατέθεσαν στεφάνια οι τοπικές αρχές  και ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών και των σωματείων, με εντυπωσιακό το κλείσιμο της παρέλασης από τμήματα του στρατού.

Τελετάρχης ήταν ο κ. Ιω. Ασπροποταμίτης, απόστρατος  αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με βοηθούς τον κ. Δρ. Χαραμαντά, καθ. Φ. Αγωγής,  και  Ιω. Χαλιπήλια, δημ. υπάλληλο. Από τα εκτός Καλύμνου πολιτικά πρόσωπα (πολιτευτές, βουλευτές, υπουργοί και λοιπούς…) δεν παρέστη ουδείς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Αναγνωστήριο πραγματοποίησε τη δική του επετειακή εκδήλωση με ομιλήτρια τη την καθηγήτρια κα. Παν. Μαστρογιάννη. Τη γιορτή πλαισίωσε το γυναικείο τμήμα της Δημ. Χορωδίας υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας. Ειρ. Καβουκλή.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version