The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ωραίος καιρός, πολύς κόσμος, καλή παρέλαση, αρκετά παράξενα Κύριο

Μεγάλη μέρα για τα Δωδεκάνησα η επέτειος της  7ης Μαρτίου. Είναι το ιστορικό ορόσημο της εθνικής πορείας των νησιών μας. Όμως το εθνικό κέντρο (πολιτική και ΜΜΕ) κάθε χρόνο «ξεχνάνε» την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο εθνικό μας κορμό.

 

Στις 10:30΄εψάλη η εορταστική Δοξολογία στον ι. μητροπολιτικό ναό του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Παϊσίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κύριος Αντώνης Ι. Αλαχούζος. Ήταν μια εξαιρετική ομιλία. Παρούσες ήταν οι τοπικές πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, και εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Μετά τη Δοξολογία, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και στη συνέχεια η μαθητική παρέλαση, στη νέα παραλιακή από το Δημαρχείο προς τον Αγ. Στέφανο.

Σχόλια

Ι. Ιστορική αυτή η ημέρα για τα Δωδεκάνησα και τη χώρα μας, αλλά από τη κυβέρνηση και τη Βουλή Κανένας. Επίσης και από τα ΜΜΕ του κέντρου Κανένα δεν έκανε αναφορά στην Ενσωμάτωση. Αν είχαμε προεκλογική περίοδο, θα έπεφταν σαν ακρίδα οι πολιτικοί στο νησί μας.

ΙΙ. Οι Καλύμνιοι σε ένα(;) πράγμα υστερήσαμε: τιμήσαμε πολύ ιδιόμορφα την ημέρα:

Α) Το ντύσιμο των μαθητριών «παγιώθηκε πια στο τεράστιο τακούνι και την ελάχιστη… μίνι φούστα.

Β) Στην Κω αμέσως μετά την πολύ ωραία τους παρέλαση, οι μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν εθνικούς χορούς στην πλατεία της Αγοράς. Στην Κάλυμνο αυτή η υποχρέωση των σχολείων αποτελεί μακρινό παρελθόν.

Γ)  Οι Καλύμνιοι για να τιμήσουμε την Ενσωμάτωση, διοργανώσαμε καλλιτεχνικό φεστιβάλ στη Ρόδο με εκθέσεις, ομιλίες και επετειακούς χαιρετισμούς από το δήμαρχο της Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλη και τον ειδικό του συνεργάτη επί των πολιτιστικών κ. Δρ. Ταυλάριο. Δε μας «χωράει» η Κάλυμνος;

Δ) Το Αναγνωστήριο Καλύμνου, για τη δική του γιορτή, το βράδυ της ίδιας ημέρας, έφερε ομιλητή από την Κω. Τον κύριο Βασίλη Χατζηβασιλείου, ο οποίος βέβαια είναι καλός μας φίλος και εξαίρετος ιστορικός ερευνητής, αλλά το «νησί των Γραμμάτων» δεν «παίζει» πια;

Ε) Τηλεοπτικό κανάλι της Ρόδου είχε μια θαυμάσια εκπομπή με ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες από την ιταλική-γερμανική-αγγλική κατοχή και την απελευθέρωση. Στην Κάλυμνο νέκρα.

ΙΙΙ. Ο καιρός, παρά τις «απειλές» των μετεωρολόγων για βροχές ήταν πολύ καλός και έδωσε την ευκαιρία στους Καλύμνιους να κατακλύσουν την κεντρική παραλιακή. Μετά την παρέλαση ο κόσμος ξεχύθηκε στα φαγάδικα για «ρεσιτάλ» για τα ψητά κρέατα (Τσικνοπέμπτη γαρ…) και στους πάγκους συλλόγων και σωματείων που απλώθηκαν κατά μήκος της παραλιακής για να πουλήσουν λουκουμάδες και γλυκά. Οι Καλύμνιοι τιμήσανε δεόντως τα πάντα…         

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ,ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΣΑΡΕΛΛΕΣ.
    ΘΑ ΠΡΟΣΕΘΕΤΑ, ΕΠΙΣΗΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΛΑΊΝΕΣ, ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΑΝΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΙΠΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΆ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ...ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Ή ΣΟΟΥ;

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Απέφυγα πράγματι να σχολιάσω την αμφίεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, για να μην πω ότι ήταν τουρλού-τουρλού και θεωρηθώ υπερβολικός. Άκουσα όμως (έτυχε να γίνω ωτακουστής) ότι ο δήμαρχος σκέφτεται να κάνει νέες στολές στα μέλη της Φιλαρμονικής. Είναι αναγκαίο, γιατί δεν είναι εικόνα φιλαρμονικής αυτή που βλέπουμε.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ

    OΝΤΩΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΥΠΡΕΠΕΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΟ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

20-04-2024, 13:01 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της 9ήμερης περιοδείας το&upsilo...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos