Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επίκαιρο άρθρο μετά από 12 χρόνια! «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» Κύριο

Αυτή η κολόνια κρατάει 12 χρόνια. Οι Γερμανοί έρχονται, φεύγουν, ξανάρχονται και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Όμως,  δικαιώνει την πολ. μηχανικό  και δημοσιογράφο κα. Ευαγγελία Μπιλλήρη-Γλυνάτση για το άρθρο της το 2002, στην εφημερίδα « Δωδεκάνησος»  (του κ. Δρ. Ταυλάριου, σημερινού ειδικού συνεργάτη του δημάρχου κ. Διακομιχάλη).

 

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο αυτό γιατί έγινε και πάλι επίκαιρο, τραγικά… επίκαιρο …

"Πώ πώ επενδυτές! Φαίνεται ότι η Κάλυμνος, ο ομφαλός της γης έλκει τους επενδυτές κάπως σαν ένας τεράστιος μαγνήτης το οποίου το μαγνητικό πεδίο φθάνει μέχρι τα πέρατα της οικουμένης ! Και φυσικά ο μόνος που μπορεί να χειριστεί όλους αυτούς τους επενδυτές κατάλληλα , να τους φιλοξενήσει , να τους πείσει, να τους εντυπωσιάσει με τον δικό του συνεχή «αγώνα» είναι ο δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης που τρέχει νυχθημερόν ( εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει) να δρομολογήσει με τις προσωπικές του επαφές και παρεμβάσεις όχι συνηθισμένα και κοινότυπα έργα υποδομής ( tres banal) αλλά έργα πρωτότυπα, απαράμιλλα εντυπωσιακά , μεγαλεπήβολα , «αντάξια της ευαισθησίας των Καλυμνίων» ! Γιαπωνέζοι, Ιταλοί και τώρα οι Γερμανοί ξανάρχονται Αφού πια έχω μείνει άναυδη. Τι Γιαπωνέζους (με καναδικούς υπότιτλους) έφερε στην Κάλυμνο δήμαρχος μας που (αν πιστέψουμε το γνωστό προπαγανδιστικό των δημαρχιακών «επιτυχιών» έντυπο και εφ όσον διανύουμε το καλοκαίρι των εξαγγελιών ) θα πρέπει να έχουν «ήδη λύσει» το θέμα του νερού της Καλύμνου και μάλιστα με καλύτερο τρόπο απ’ αυτόν του Νομάρχη (όχι , θα μας παράβγαινε!) Τι για Ιταλούς ακούσαμε από το Μonte Katini (θυμάστε πόσο μου άρεσε το τοπωνύμιο) που θα επένδυαν για να φτιάξουν το κέντρο θερμαλισμού ( καλά τι αναισθησία να μη μου εξηγήσει κανείς πια τι θα πει αυτό και μένω αμόρφωτη!) στα Θέρμα της Καλύμνου!

Τώρα όμως μιλάμε για «βαριά χαρτιά». Οι Γερμανοί ξανάρχονται! Οι Γερμανοί που αν και έκαναν κοτζάμ διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών και πρωταγωνίστησαν σε όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα με αφορμή την επεισοδιακή μετάβαση τους στην Κω πρόσφατα (με το σκάφος χωρίς φώτα που δέχθηκε προειδοποιητικές βολές από το Λιμενικό αφού δεν σταματούσε για έλεγχο) εμφανίζονται σήμερα έτοιμοι για τη «δημιουργία του κόσμου» στο νησί μας! Γερμανοί που θα επενδύσουν στην Κεφάλα φτιάχνοντας τουριστικό οικισμό, στο Γηροκομείο που δεν κατάλαβα ακριβώς τι θα κάνουν, αλλά πάνω από όλα (κρατηθείτε γερά ) θα φτιάξουν την γέφυρα Καλύμνου- Κώ ουπς συγνώμη Καλύμνου -Λέρου ήθελα να πώ (όχι για κανένα άλλο λόγο άλλο επειδή θα τρίζουν τα κόκαλα του Σταματιάδη)"

*

Από την ΑΡΓΩ:  φωτο 1: Θέρμα, αριστερά του κολπίσκου (Γέφυρα), έξω από το λιμάνι της Πόθιας,  φωτο 2: περιοχή Κεφάλας, αριστερά το κεφάλι της ξηράς,  δυτικά των Βλυχαδιών.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

3 σχόλια

Argo Kalymnos