Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απάντηση στο δήμαρχο από τον πρόεδρο της Ένωσης Πολιτών Χώρας

Ιωάννης Ρεΐσης
Κάλυμνος,
28 Φεβρουάριου 2013
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Αισθάνομαι την υποχρέωση έστω και λίγο αργά να αναφερθώ στην περιβόητη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χώρα για την εγκληματική ενέργεια της διαγραφής του ένδοξου ιστορικού οικισμού, παλιάς πρωτεύουσας του νησιού μας, από το χάρτη της Ελλάδας.
Αφορμή για τη παρούσα αναφορά υπήρξε ένα προσωπικό θέμα σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών Χώρας. Ο Κος Δήμαρχος θεώρησε ότι αυτή η ανακοίνωση περιείχε απαράδεχτους χαρακτηρισμούς σε βάρος του. Δημόσια, σε τηλε-συνέντευξή του αλλά και κατά την διάρκεια της περιβόητης συνεδρίασης. Είπε δε ότι μου επιστρέφει αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Ασφαλώς δε μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί απλά ο ίδιος δε γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας, αλλά και, χειρότερα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως χαρακτηρισμός εις βάρος του!!  Συμπεραίνω ότι δεν είχε καν διαβάσει την ανακοίνωσή μας. Αν το έκανε και επέμενε, τότε θα πρέπει να ισχύσει το «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».
Όλοι οι ομιλητές ξετύλιξαν βήμα - βήμα μια «βρώμικη» αλυσίδα σκοτεινών τυχαίων γεγονότων η οποία κατέληξε στην εγκληματική διαγραφή της Χώρας Καλύμνου. Για κανένα από αυτά τα σκοτεινά σημεία δεν δόθηκε ικανοποιητική εξήγηση και καθώς ακούγαμε τους ομιλητές αντιπολιτεύσεων δε πιστεύαμε στ' αυτιά μας! Τρομερή εντύπωση έκανε δήλωση ενός εξ αυτών ότι ο Δήμαρχος είναι ψεύτης, λέει συνέχεια ψέματα και ότι δε τον εμπιστεύεται πλέον.
Βασικός σκοπός αυτής της συνεδρίασης ήταν να αποδείξει ο Κος Δήμαρχος την αθωότητά του. Απέτυχε παταγωδώς. Το ομολόγησε ο ίδιος. Χωρίς καμία αμφιβολία φέρει όλη την ευθύνη του θλιβερού αποτελέσματος. Δήλωσε ότι είχε πολλές άλλες υποχρεώσεις να διεκπεραιώσει και παραμέλησε την διαδικασία της απογραφής! Κε Δήμαρχε γι' αυτό υπάρχουν και οι αντιδήμαρχοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Πόσους άλλους θα έπρεπε να είχατε; Είστε ένοχος εξ  αμελείας.
Τελικά πού βρίσκεται η αλήθεια; Εάν τελικά την επιζητείτε, εάν θέλετε το φως να αντικαταστήσει το σκοτάδι, οφείλετε - για να μη το πράξουν Κε Δήμαρχε - να προχωρήσετε την έρευνα σε βάθος από Εισαγγελική Αρχή για να ριχθεί άπλετο φως, ώστε να μην υπάρχει για κανένα πρόσωπο, γκρίζα σημεία, στη συνείδηση των κατοίκων της Χώρας. Ευχόμαστε να το πράξετε.
 Με τιμή Ιωάννης Ρεΐσης
(υπογραφή)
*
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΑΣ 
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΑΚΟΥ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΙΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 47929 - 29663
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 10€
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Δ' - Ε' - ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 5€
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version