Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και τρίτη διάρρηξη στον Παιδικό – Η μάστιγα και τα μεγάλα λόγια Κύριο

Το πρωί της Παρασκευής, 8.2.13, το βοηθητικό προσωπικό του Δημοτικού  Παιδικού  Σταθμού, στην Αγ. Τριάδα, για άλλη μια φορά βρήκε το κτήριο να έχει υποστεί και πάλι διάρρηξη. Ήταν η τρίτη διάρρηξη τον τελευταίο καιρό.

 

Η διάρρηξη

Αυτή τη φορά τα «παιδιά» του «συνεργείου» των διαρρηκτών είχαν μαζί τους και τροχό με τον οποίο έκοψαν τη σιδεριά παραθύρου, στην πίσω πλευρά, αφού πρώτα έκοψαν και τη γραμμή του τηλεφώνου, για να απενεργοποιήσουν  τυχόντα… συναγερμό.

Η λεία της διάρρηξης ήταν…  παιδικές σοκολάτες και μπισκότα!  Λεφτά δε βρήκαν. Έκαναν άνω-κάτω το γραφείο της διευθύντριας, αλλά δεν βρήκαν, ούτε ευρώ.  Γι’ αυτό και πήγαν στο ψυγείο του Σταθμού για να «γλυκάνουν» την αποτυχία τους.

Δίπλα στον Παιδικό είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά ο φύλακάς του, λέγεται,  δεν πήρε είδηση. Ούτε οι περίοικοι αντιλήφθηκαν κάτι ή τουλάχιστον δεν είπαν τίποτα στις αστυνομικές αρχές ή στο Δήμο (η βαρηκοΐα πάει σύννεφο…).

Απέτυχαν όχι οι διαρρήκτες…

Να διορθώσουμε ένα μας λάθος: δεν απέτυχαν οι διαρρήκτες. Οι νεαροί πέτυχαν γιατί έκαναν μια τόσο θορυβώδη διάρρηξη και κανένας (ας το δεχτούμε αυτό) δεν τους πήρε χαμπάρι. Η Αστυνομία και ο Δήμος είναι που απέτυχαν για άλλη μια φορά. Και πάλι με τον πιο οικτρό τρόπο.

Ο Δήμος απέτυχε γιατί τουλάχιστον κάμερες για έλεγχο του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου ακόμη δεν αξιώθηκε να τοποθετήσει, ώστε να υπάρχει έστω και ένα ηλεκτρονικό μάτι για παρακολούθηση του κτηρίου.

Και η Αστυνομία απέτυχε, γιατί αντιμετώπισε το γεγονός με τα χέρια στην τσέπη. Βέβαια, να επισημάνουμε ότι οι άνδρες της Αστυνομίας στην Κάλυμνο δεν έχουν ούτε τα υλικά για να πάρουν αποτυπώματα.  Αλλά, αν το πάμε παραπέρα, πρέπει να πούμε το απλό: και να τα πάρουν, τι θα τα κάνουν;  Κανένας δε συλλαμβάνεται κανένας δεν τιμωρείται . Μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα τιμωρηθεί αν ασκήσει βία… στο διαρρήκτη.   

Μάστιγα-τρομοκρατία

Οι διαρρήξεις δεν αποτελούν πια είδηση για την Κάλυμνο. Είναι καθημερινό φαινόμενο. Στόχοι των διαρρηκτών είναι όλες οι εκκλησίες, όλα τα σπίτια, τα περίπτερα, τα καταστήματα, όποια πόρτα κλείνει μέσα της υποψία  χρήματος. Έστω και 5-10 ευρώ… Μιλάμε για τη μεγάλη μάστιγα της Καλύμνου, που όλοι το βλέπουν και το γνωρίζουν καλά ότι είναι αδελφή-μάστιγα με αυτή των ναρκωτικών.

Φόβος και τρόμος. Κανένας δεν τολμά πια να αφήσει το σπίτι του και να πάει κάπου, αν δεν μείνει στο σπίτι ένα μέλος της οικογένειας για «βάρδια».  Έχουμε κράτος ανομίας και  ατιμωρησίας.  Κλοπές και διαρρήξεις για τη δόση της ημέρας ή της βδομάδας.  Που θα φτάσει αυτή η διάλυση της τοπικής μας κοινωνίας;  Μήπως, μπροστά στην ανασφάλεια και τον τρόμο, οι πολίτες θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση;

Η δημ. Αρχή, που προεκλογικά έλεγε πολλά και πτερόεντα, παρακολουθεί  τα γενόμενα ως… στεναχωρημένος θεατής. Η πάταξη των ναρκωτικών είχε την πρώτη θέση στην προεκλογική λίστα «δεσμεύσεων» του κυρίου δημάρχου.  Δύο χρόνια τώρα τα ναρκωτικά δέχονται καθημερινά από τη δημ. Αρχή ακατάσχετο φραστικό πόλεμο.

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου μπαμιας δημοσιεύθηκε από μπαμιας

    Πέφτει χαρτζιλίκι στα μπεκατσόνια και κάθονται φρόνιμα.....

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ..... ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. Η ΕΝΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ .... ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ....... ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ , ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΝΩΣΤΟ. ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΝΤΕΣ!!!! ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ!!!
    ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ!!!! ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ!!! ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ!!! ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΑΜΗΧΑΝΑ, ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ, ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ !!!
    ΕΤΣΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ..... ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΡΙΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!
    ΚΥΡΙΟΙ!!!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΑΣ, ΔΕΙΞΤΕ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ .... ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΨΗΦΟ!!!

  • Σύνδεσμος σχολίου Ειρηνη δημοσιεύθηκε από Ειρηνη

    Έλεος με τις ληστείες πια-φτανει!!Τι θα παρουν πια απο τον παιδικο;Πρεπει να φοβομαστε διαρκως για τα παιδια μας;Ο Δημος και η Αατυνομια τι κανουν;Δεν μπορουν ουτε ενα σχολειο να προστατεψουν;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version