The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θύμα της απογραφής και ο Πάνορμος: τα 800€ ΟΓΑ, στα 5000€ ΤΕΒΕ Κύριο

 

Ενα μεγάλο πρόβλημα της απογραφής του 2011, που πέρασε σχεδόν ασχολίαστο εξαιτίας της μεγάλης έντασης που δημιούργησε η διαγραφή της Χώρας από το χάρτη, είναι ότι η απογραφή αυτή πάτησε φρένο και στην ανάπτυξη του Πανόρμου, με τη δημ. Αρχή να φέρει σοβαρή ευθύνη, γιατί δεν έπραξε αυτό που μπορούσε και όφειλε να πράξει.

Η «κόκκινη» γραμμή

Η «κόκκινη» γραμμή για τον πληθυσμό ενός συνοικισμό ή χωριού είναι στις 2.000 κατοίκους. Μέχρι τον αριθμό αυτό οι επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή αυτή έχουν ασφαλιστικά ευεργετήματα: εντάσσονται στον ΟΓΑ, που σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα είναι  700-800€ το χρόνο. Αντίθετα, οι επιχειρήσεις και τα επιτηδεύματα που ασκούνται σε περιοχή άνω των 2.000 κατοίκων ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ, με ετήσια ασφάλιστρα 5000-6000€. Τεράστια η διαφορά.

«Άθλος» της δημ. Αρχής

Το ξεπέρασμα της «κόκκινης» αυτής γραμμής ήταν ο «άθλος» της η δημ. Αρχής στον Πάνορμο. Με την αδιαφορία της για την απογραφή του Πανόρμου (το μυαλό της το είχε στη Χώρα και στο Λαφάσι, οι δύο διαγραμμένες από το χάρτη περιοχές),  άφησε να απογραφούν στον Πάνορμο 2.069 κάτοικοι, χωρίς αυτός ο αριθμός να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και ακολουθούν τώρα οι συνέπειες του «άθλου»: Όποιος τολμήσει να κάνει έναρξη ενός επιτηδεύματος στον Πάνορμο, αντί για 700-800€ ετήσια ασφάλιστρα (στον ΟΓΑ) θα καταβάλλει το ολιγότερο 5.000€ (στο ΤΕΒΕ).

Να γιατί φταίει ο Δήμος

Θα μας πει κάποιος: τι δουλειά είχε ο Δήμος με την απογραφή; Η απάντησή είναι ευθεία: είχε και καλοείχε. Μπορούσε και όφειλε να κάνει κάτι το απλό για τον Πάνορμο, κινούμενη πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, ξεκινώντας από το εξής αντικειμενικό στοιχείο: Ο Πάνορμος στα τελευταία περίπου 30 χρόνια παρουσίασε οικιστική και πληθυσμιακή έκρηξη, όμως πολλά από τα μεγάλα και ωραία σπίτια είναι εξοχικές κατοικίες Καλύμνιων που διαμένουν μόνιμα στην Πόθια αλλά και εκτός Καλύμνου: Αθήνα, Ρόδο, Θεσ/νίκη κ.α.. Ακόμη και εκτός Ελλάδος: Αμερική, Αυστραλία, Γαλλία κ.α. και έρχονται τα καλοκαίρια για περίπου 1 μήνα οι εκτός Καλύμνου και για 3-4 οι Καλύμνιοι της Πόθιας. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον: Η απογραφή έγινε καλοκαίρι (του 2011) και, προφανώς, πολλοί βρέθηκαν στην εξοχική τους κατοικία, στον Πάνορμο, εκεί απογράφηκαν. Έτσι ξεπεράσαμε τις 2.000 κατοίκους. Αυτή την ιδιαιτερότητα τη γνώριζε ο Δήμος; Ασφαλώς ναι. Αδιαφόρησε όμως και γι’ αυτό λέμε ότι η δημ. Αρχή φέρει βαρύτατες ευθύνες.

Με αυτά τα δύο δεδομένα ο Δήμος (δεν μπορούσε να διαγράψει τους 69 κατοίκους) είχε υποχρέωση να ενημερώσει το λαό. Ακόμη και να τον πιέσει σπίτι-σπίτι (έχει 14 δημ. συμβούλους, θα βοηθούσαν και της αντ/τευσης), ώστε την ημέρα της απογραφής όσοι έχουν βασική κατοικία στην Πόθια να μείνουν εκεί μέχρι να περάσουν οι απογραφείς. Και οι Καλύμνιοι του εξωτερικού μπορούσαν να πάνε κάπου για ημερήσια εκδρομή ή ολοήμερο μπάνιο στη θάλασσα.

Είναι δυνατόν οι Καλύμνιοι της διασποράς που ήρθαν για λίγες μέρες στην Κάλυμνο να απογραφούν οπωσδήποτε ως κάτοικοι Καλύμνου. Να απογραφούν τα σπίτια τους, ναι. Άλλη όμως η απογραφή των κατοικιών και άλλη η απογραφή του πληθυσμού. Για παράδειγμα, οι Καλύμνιοι που έκλεισαν τα σπίτια τους και βρίσκονται σε ξένες χώρες η ακόμη και στη διπλανή Κω απογράφηκαν ως κάτοικοι Καλύμνου;

Δε μιλάμε λοιπόν για κάποια παρανομία που έπρεπε να κάνει ο νομοταγής(!) δήμος μας. Καμιά «κομπίνα» στην απογραφή, καμιά πονηριά. Απλώς σωστή καταγραφή της πληθυσμιακής πραγματικότητας, ώστε να βοηθήσει την περιοχή και να μην της κάψει τον αναπτυξιακό αέρα.

Αλλά πού καιρός για τέτοιες σκέψεις και δράσεις. Αλλού ήταν το μυαλό της δημ. Αρχής, που σήμερα πασχίζει να αποδείξει με ανόητες και βεβαιώσεις-μαϊμού (π.χ. της διευθύντριας των ΕΛΤΑ Καλύμνου, χωρίς σφραγίδα, χωρίς παραλήπτη) ότι δεν ευθύνεται για το έγκλημα εις βάρος της Χώρας. Πού να σκεφτεί ότι υπήρχε και ο Πάνορμος. Μέσα σ’ αυτή τη ζαλάδα που είχε η δημ. Αρχή για την απογραφή, ξέχασε τον Πάνορμο.

Το πρακτικό αποτέλεσμα

Σημασία τώρα έχει το πρακτικό αποτέλεσμα: Ποιος θα μπορέσει σήμερα να ανοίξει μια δουλειά του καλοκαιριού, όταν αντί των 800 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 5.000 ευρώ για δύο μήνες τουριστικής σεζόν; Για την επόμενη δεκαετία οι περιοχές του Πανόρμου: Αρχάγγελος, Καντούνι, Λινάρια, Μαρίσκα, Πλατύ Γιαλός, Ελιές, δεν έχουν δικαίωμα να σκέφτονται την ανάπτυξη.

Ακόμη και οι παλιοί επιτηδευματίες, αν θελήσουν να κάνουν μια μικρή επέκταση στην επιχείρηση τους, θα «μετακομίσουν» από τον ΟΓΑ στο ΤΕΒΕ. Λένε ότι οι παλιοί μένουν στον ΟΓΑ. Και ποιος το εγγυάται αυτό, όταν οι υπόλοιποι θα πληρώνουν ΤΕΒΕ; Από τη στιγμή που κατέρρευσε η ασφάλιση ΟΓΑ στον Πάνορμο, το μέλλον είναι «αόρατο» και για τους παλιούς. Εδώ το ληστρικό ελληνικό κράτος έχει κάνει του κόσμου τις κωλοτούμπες, στον Πάνορμο θα κολλήσει; Έχει εξοντώσει στα χαράτσια ακόμη και τους άνεργους, τους επιτηδευματίες του Πανόρμου θα νοιαστεί; Οψόμεθα.

Να γιατί λέμε ότι η δημ. Αρχή με τις παραλείψεις έκαψε και τον Πάνορμο, οποίος τουλάχιστον αυτή τη δεκαετία της εξοντωτικής οικονομικής κρίσης (και μέχρι την επόμενη απογραφή του 2021) είχε απόλυτη ανάγκη να διατηρήσει τη μειωμένη ασφάλιση του ΟΓΑ και να μην πέσει στο ΤΕΒΕ.

*

Για περισσότερες οικονομοτεχνικές λεπτομέρειες δημοσιεύουμε ένα σημείωμα που μας έστειλε ο αγαπητός φίλος κ. Μανόλης Μουσελλής, φοροτεχνικός:

Η ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.(Τ.Ε.Β.Ε.) είναι υποχρεωτική για όλους τους εμπόρους και βιοτέχνες άνω των 18 ετών που ασκούν επάγγελμα (ατομικές επιχειρήσεις και εταιρείες) σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά πάνω από 2.000 κατοίκους.

Η εγγραφή στα μητρώα του ταμείου γίνεται μετά την προσκόμιση της βεβαίωσης  έναρξης επαγγέλματος από την εφορία. Οι εισφορές καταβάλλονται κάθε δίμηνο (αποστέλλεται μηχανογραφική εντολή) στο ταχυδρομείο ή στις τράπεζες το αργότερο μέχρι το τέλος του τρίτου μήνα, που ακολουθεί το δίμηνο. Το ύψος των υποχρεωτικών εισφορών για τους νέους ασφαλισμένους της πρώτης κατηγόριας (ασφαλισμένοι μετά την 1/1/1993 ) ανέρχεται στο ποσό των 210,71 € ( 2.528,52 Ε το χρόνο). Βέβαια περνώντας τα έτη και αλλάζοντας ασφαλιστικές κατηγορίες  αναπροσαρμόζεται ανοδικά, φτάνοντας τα 5.000€ και 6.000€ ετησίως.

Τα παραπάνω ισχύουν γι αυτούς που ασκούν επάγγελμα σε περιοχές πάνω από 2.000 κατοίκους. Τι γίνεται όμως με αυτούς που ασκούν επάγγελμα σε περιοχές με κάτω από 2.000  κατοίκους?  Η απάντηση  στο  ερώτημα αυτό ήρθε  με το νόμο 3050/2002 αρθ. 9 και έχει ισχύ από 1/1/2003 και όπως αυτός αναπροσαρμόστηκε με το άρθρο 25 του Ν.3846/2010.

Σύμφωνα  λοιπόν  με αυτούς τους νόμους, η ασφάλιση όσων ασκούν επάγγελμα σε περιοχές με κάτω από 2.000 κατοίκους και έχουν κάνει έναρξη μετά την 1/1/2003, γίνεται υποχρεωτική στο Τ.Ε.Β.Ε. εάν και εφόσον, ο μέσος όρος των καθαρών κερδών των τριών τελευταίων ετών (από την επαγγελματική δραστηριότητα) ξεπερνά το 400πλασιο του ημερομισθίου ενός ανειδίκευτου εργάτη. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε επιλογές μας είναι δύο. Είτε θα εγγραφούμε στο Τ.Ε.Β.Ε. προαιρετικά, είτε θα δεχτούμε την απαλλαγή και θα εγγραφούμε στον Ο.Γ.Α. υποχρεωτικά. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η λύση της εγγραφής στον Ο.Γ.Α. είναι η πιο συμφέρουσα, εξαιτίας των χαμηλών εισφορών, περίπου €700,00 με €800,00 το χρόνο. Επειδή τα παραπάνω μπορεί να είναι λίγο ασαφή, θα δώσουμε παρακάτω ένα παράδειγμα  με αριθμούς για να γίνει πιο κατανοητό, αφού λάβουμε υπόψη μας:

Α. Oτι στο νησί μας οι περιοχές με κάτω από 2.000 κατοίκους (σύμφωνα με την προτελευταία απογραφή του 2001) είναι τα νησιά Ψέριμος και Τέλενδος, οι Βοθύνοι με τα Βλυχάδια, ο Βαθύς και όλες οι περιοχές μετά τα Πηγάδια Χώρας (Δάμος, Αρχάγγελος, Τσουκαλιό, Ελιές, Καντούνι, Λινάρια, Πλατύ Γιαλός, Καμάρι, Μυρτιές, Μασούρι, Αργινώντα, Σκάλια, Εμπορειός).

Β.  Oτι το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη από 1/7/2011 είναι 33,57€  σύμφωνα με την τελευταία  Εθνική  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το όριο για εγγραφή η όχι στο Τ.Ε.Β.Ε είναι τα 33,57 Χ 400 = 13.428,00€ (μέσος όρος τριετίας).

Ας δούμε όμως πως λειτουργούσαν όλα αυτά στην πράξη, υιοθετώντας το σενάριο ότι κάποιος ήθελε να ανοίξει εστιατόριο στις Ελιές και δεν επιθυμούσε για διαφόρους λόγους την εγγραφή του στο ταμείο. Ο Ο.Α.Ε.Ε.(Τ.Ε.Β.Ε.) θα του έδινε απαλλαχτικό για τα τρία πρώτα έτη λειτουργίας του και θα εγγραφόταν υποχρεωτικά στον Ο.Γ.Α. Μετά την πάροδο της τριετίας, που θα έληγε η απαλλαγή του Ο.Α.Ε.Ε., ο επαγγελματίας θα έπρεπε να προσκομίσει στο ταμείο τα εκκαθαριστικά σημειώματα εισοδήματος των τριών ετών. Από το σημείο  αυτό και μετά η υπόθεση θα περνούσε στα χέρια των υπαλλήλων του ταμείου, που καλούνταν να ελέγξουν, εάν ο μέσος όρος των καθαρών του κερδών (από την επαγγελματική δραστηριότητα) είναι μεγαλύτερος από τα τετρακόσια  ημερομίσθια ενός ανειδίκευτου εργάτη (άρα η έγγραφη στο Τ.Ε.Β.Ε. θα γινόταν υποχρεωτική και θα διαγραφόταν από τον Ο.Γ.Α) ή είναι μικρότερος (η εγγραφή στο Τ.Ε.Β.Ε. θα συνεχιζόταν να είναι προαιρετική και παρέμενε στον Ο.Γ.Α)

Όλα αυτά όμως όμως ίσχυαν μέχρι 27/12/2012, γιατί με την δημοσιοποίηση της απογραφής του 2011 αρκετές από τις παραπάνω περιοχές του νησιού μας χάνουν το ευεργέτημα αυτό. Δάμος, Αρχάγγελος, Τσουκαλιό, Ελιές, Καντούνι, Λινάρια, και Πλατύ Γιαλός πλέον δεν εμπίπτουν σε αυτές τις διατάξεις αφού η απογραφή του 2011 παρουσίασε πληθυσμό πάνω από 2000 κατοίκους, μόλις  2069. Έτσι τώρα η άσκηση επαγγέλματος των νέων επιχειρηματιών σε αυτές τις περιοχές θα έχει υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. με ετήσιο κόστος 2.500€, φτάνοντας και μέχρι 5.000€ για τους παλαιούς, αντί του ΟΓΑ που ίσχυε μέχρι πρότινος με ετήσιο κόστος 800€.

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

    Φίλε "Μπροστινέ" η υπόδειξή σου να κάτσουμε όλοι και να κάνουμε αυτοκριτική σε βαθμό αυτομαστιγώματος, εντελώς "συμπτωματικά" επιδιώκει, ολοφάνερα βέβαια, να ελαφρύνει τη θέση του δημάρχου και να μεταθέσει την κύρια ευθύνη στο λαό για τη διαστρέβλωση της πληθυσμιακής πραγματικότητας στον Πάνορμο και γενικότερα στην Κάλυμνο.
    Λες στην αρχή, γενικά και αόριστα, ότι έγιναν λάθη και από τη δημ. Αρχή, αλλά μετά αρχίζεις και βαράς τους απογραφείς που τάχατες κυνηγούσαν το ευρώ και γι' αυτό έκαναν τη φουσκωμένη απογραφή στον Πάνορμο. Πού ακριβώς έκανε λάθη ο Δήμος δεν λες. Γράφεις όμως με λεπτομέρειες τι έκαναν οι απογραφείς-θηρευτές του ευρώ. Και ποιος είναι ο υπεύθυνος σ' αυτό το νησί για τέτοια μεγάλα θέματα; Δεν είναι η δημ. Αρχή την οποία εκλέγει ο λαός με την ψήφο του και την εμπιστεύεται να διαχειριστεί το κάθε τοπικό ζήτημα και πρόβλημα ως υπεύθυνη πολιτική ηγεσία; Θα πιάσουμε τώρα το άσμα "φταίμε κι εμείς, φταίτε και σεις, φταίει κι ο Χατζηπετρής"; Κατά την άποψή μου (να το πω κι εγώ το δικό μου) η δημαρχία Διακομιχάλη ήθελε να αποδείξει ότι, μόλις ανέλαβε την εξουσία, εκδηλώθηκε κύμα επιστροφής Καλύμνιων στο νησί τους, γιατί ο ίδιος "δεσμεύτηκε" ότι θα φέρει πίσω στην Κάλυμνο όχι μόνο αυτούς που μετανάστευαν (μάλλον οριστικά κι ας μη γελιόμαστε) στην Κω, τη Ρόδο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ακόμη και ότι θα φέρει πίσω Καλύμνιους του Ντάργουιν. Για να αποδείξει λοιπόν ότι δεν είναι σαν το Ρούσσο που τους έδιωξε στην ξενιτιά (αυτό δε φώναζε τα τελευταία χρόνια;) αγωνιούσε για μια απογραφή πληθυσμιακής αναγέννησης. Αδειάζουν τα σπίτια, αυξάνεται ο πληθυσμός. Αυτό το τερατούργημα μόνο στην Κάλυμνο μπορούσε να γίνει. Ο λαός πίστεψε τις "δεσμεύσεις" του κ. Διακομιχάλη (με ποια λογική; Μην την ψάχνεις) αλλά και μετεκλογικά ο ίδιος ο λαός αυτός παίρνει τη βαλίτσα του και φεύγει μουρμουρίζοντας κατά μπουλούκια στην Αυστραλία κ.α. Άντε να βλαστημήσει και στα καλύμνικα. Αυτή τη φυγή, φίλε "Μπροστινέ", ποθούσε να καλύψει η δημ. Αρχή. Όμως την πάτησε ο Πάνορμος...
    Ήταν πάρα πολύ εύκολο να πει στους απογραφείς ο κ. δήμαρχος να κάνουν σωστή απογραφή και να μην παρουσιάσουν απόντες Καλύμνιους ή τουρίστες σαν μόνιμους κατοίκους του νησιού. Έπρεπε ο ίδιος ο δήμαρχος να ενημερώσει το λαό από τηλεοράσεως. Να βγει και μια και δυο φορές στο γυαλί και αντί καβγάδες και απειλές να πει στους Καλύμνιους να μην απογράφουν τους συγγενείς τους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεν το έκανε όμως. Αυτή η απογραφή είναι «μαϊμού» αν δεν είναι σκέτη απάτη. Είναι δυνατόν τώρα να λέμε φταίει ο λαός, να φταίνε οι απογραφείς;

    Υ.Γ. Φίλε "Μπροστινέ" η "επιθετική" σου απολογία εκ μέρους της δημ. Αρχής δε βοηθάει σε τίποτα. Άσε που το ύφος γραφής και το στυλ σου σε προδίδει.

  • Σύνδεσμος σχολίου Μπροστινός δημοσιεύθηκε από Μπροστινός

    Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, κάπου χρειάζεται πλέον και η αυστηρή αυτοκριτική, αλλιώς δε θα φύγουμε ποτέ από αυτό το τέλμα.
    Προφανώς ο δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος έκαναν λάθη εσκεμμένα ή μη στο θέμα της απογραφής.
    Ωστόσο δε νομίζω ότι έφταιγαν στην περίπτωση του Πανόρμου τόσο, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι απογραφείς πληρώνονταν με το κεφάλι (υπήρχε και σχετική "κόντρα" μεταξύ τους σε σχέση με τις περιοχές που ανέλαβαν).
    Μόνο εγώ προσωπικά απάντησα για 3 γειτονικά μου σπίτια που ήταν κλειστά στον απογραφέα που με επισκέφθηκε. Καταμετρήθηκαν εντέλει; Τα έλεγξε κανείς; Γνώριζα τις πιθανές συνέπειες; Ναι, αλλά εκείνη τη στιγμή ένοιωσα ότι βοηθούσα κάποιον να βγάλει 10 ευρώ παραπάνω. Υπήρχε υποτίθεται και επιτηρητής απογραφέων (που τον πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο - άρα εμείς).
    Επειδή επομένως είμαι επιτηδευματίας (που πληρώνω ΤΕΒΕ) αλλά μένω στον Πάνορμο, καλά να πάθω που συνέβαλα σ'αυτή την αλλοίωση.
    Όταν παρανομώ εγώ, με τι δικαίωμα λέω κλέφτη, ψεύτη και απατεώνα το δήμαρχο που ο ίδιος εξέλεξα; Ακόμα και όταν είναι, όπως στη δική μας περίπτωση.
    Καλά να πάθω, αφού δεν τα έβαλα με τον απογραφέα εκείνη τη στιγμή. Εκ των υστέρων, όλοι μας ξέρουμε να φορτώνουμε ευθύνες, αγνοώντας τη δίκη μας πάντα "ασήμαντη" συμβολή.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Το ασφα-ληστρι-κό είναι ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην ανάπτυξη...ίσως το πιό χαρακτηριστικό δείγμα πατέντας γιά απάτη στην Ελληνική πραγματικότητα. Βολεύει βέβαια πολλούς που επωφελούνται. Τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν καί δεν βρίσκονται από τους δανειστές, να δούμε πόσο ασφαλείς θα νοιώθουν οι Έλληνες. Θα το καταλάβουν άραγε; Η θα αναζητούν γιά μιά ακόμη φορά υποτιθέμενες λύσεις που υπαγορεύουν οι πολιτικές τους ιδεολογίες;...κουραφέξαλα δηλαδή καί μιά από τα ίδια...
    http://www.dimiourgiaxana.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos