Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στην εταιρία πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ Α.Ε.

Κάλυμνος 21/01/2013
Προς
Τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως
Υπό την ιδιότητα μας των εργαζομένων εις την Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ  και ύστερα από την οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της , δια της οποίας κάποιοι προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη της Καλύμνου τις τελευταίες ημέρες , επιθυμούμε να δηλώσωμε τα άτωθι:
Είμαστε 65 οικογενειάρχες που απασχολούμαστε στην εν λόγω εταιρεία , εκ των οποίων οι περισσότεροι επί πολλά έτη, εργαζόμαστε στα γραφεία –στις γκαταστάσεις- και στα πλοία , πέραν εκείνων οι οποίοι απασχολούνται σε παράπλευρα επαγγέλματα , δια την παροχήν διαφόρων υπηρεσιών στην Εταιρεία , όπως Μηχανουργεία –Καταστήματα ειδών Ναυτιλίας –Καταστήματα ειδών διατροφής –Βιομηχανικού εξοπλισμού –Ναυτικά γραφεία  κ.λπ.
Η Εταιρεία μας , μας αμείβει κανονικά ανά δεκαπενθήμερο με υπερωρίες  πλήρη ασφάλιση και χωρίς περικοπές,  όπως τελευταία συνηθίζεται σε άλλες επιχειρήσεις , λόγω της  οικονομικής κρίσης της Ελλάδος.
Εργαζόμαστε με αγάπη στη δουλειά μας με κοινό στόχο την επιβίωση μας σε ένα περιβάλλον που μαστίζεται από την ανεργία και χαιρόμαστε να βοηθούμε από την θέση μας όταν οι δραστηριότητες της ΑΡΓΩ βλέπομε να επεκτείνονται πολύ εκτός των γεωγραφικών συνόρων της Καλύμνου.
Χαιρόμαστε να βλέπομε ότι σ’ όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδ/σου και Κυκλάδων παραδίδομε καύσιμα Καλύμνικα και ακόμα στο εξωτερικό με ανεφοδιασμούς σε ξένα ποντοπόρα πλοία. Επιπλέον διαθέτει η ΑΡΓΩ με τη σημαία της 60 περίπου πρατήρια στην Βόρειο Ελλάδα.
Αποτέλεσμα είναι ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες να εισφέρουν οικονομικά οφέλη στο νησί μας , όπου είναι η έδρα της ΑΡΓΩ , με άμεση οικονομική ωφέλεια σ’ εμάς τους εργαζομένους , το Τελωνείο Καλύμνου , τον Δήμο Καλύμνου , την Δ.Ο.Υ. Καλύμνου και σε άλλες εμπλεκόμενες με τις δραστηριότητες της ΑΡΓΩ επιχειρήσεις .
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη και βγήκαν από την ΑΡΓΩ με κανονικές συντάξεις , προ μνημονίου , πέντε συνάδελφοί μας εργαζόμενοι.
Υστερα από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα προκύπτει ότι η παρουσία της ΑΡΓΩ στην Κάλυμνο όχι είναι απλώς θετική τις μέρες που μαστίζεται όλη η χώρα από ανεργία και φτώχεια, αλλά επιβάλλεται να την βοηθήσωμε να παραμείνη και να μεγαλώσει τόσο για το οικονομικό  όφελος της τοπικής αλλά και Εθνικής Οικονομίας.
Οι διάφορες επιθέσεις που γίνονται από ωρισμένες τοπικές πολιτικές παρατάξεις εναντίον της όχι μόνον είναι άδικες –αδικαιολόγητες και άστοχες , δεδομένου ότι ο άμεσος δυσμενής αντίκτυπος πλήττει εμάς τους εργαζομένους , αλλά τελείως αψυχολόγητες δεδομένου ότι οι πολιτικές διαμάχες πρέπει να διαδραματίζονται σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε επαγγελματικό.
Η Αργώ και πολύ περισσότερο εμείς οι εργαζόμενοι καμία ανάμιξη είχαμε , ούτε έχομε σε πολιτικές διαμάχες μεταξύ των Καλυμνίων πολιτικών , εμείς ζητούμε να σέβονται οι Καλύμνιοι πολιτικοί την εργασία μας και τα παιδιά μας , που σήμερα δια την επιβίωση μας   είναι πολύτιμη ΄ Εάν εκείνοι έχουν πολιτικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες , πιθανώς εν όψει νέας προεκλογικής περιόδου να φροντίσουν να τις ικανοποιήσουν με άλλους τρόπους μακριά από εμάς και τους εργοδότες μας, τους οποίους θα υπερασπισθούμε όπου χρειασθή για ναπροστατέψωμε  το ψωμί μας .
Με εκτίμηση
Δια τους εργαζομένους της ΑΡΓΩ Α.Ε.
Πελεκάνος Μ. Νικόλαος
Οι εργαζόμενοι :
 1. Ζερβού  Γ. Νομική
 2. Μαγκλής  Ν. Πέτρος
 3. Καβαλαράκη Ι. Αφροδίτη
 4. Μιλάτου Κ. Νίκη
 5. Κουρσιώτης Α.  Μικές
 6. Ψαρομπάς  Μιχαήλ
 7. Μαμουζέλλος  Μ. Ιωάννης
 8.  Ατσάς Ε.  Γεώργιος
 9.  Πιζάνιας Ε. Σκεύος
 10. Πιζάνιας Ε. Κων/νος
 11. Οικονομίδης  Π. Κων/νος
 12. Ψαρομπας΄Αντώνιος
 13. Ράπτης Η.  Δημήτριος
 14. Βρουβής  Κυριάκος
 15. Βρουβής Π.  Αντώνιος
 16. Πατανάς  Ν.Ιωάννης
 17. Πετράκης Κ.  Μάριος
 18. Παντελής Π.  Κυριάκος
 19. Μουζουράκης Θ  Ιωάννης
 20. Φρατζέσκος Π  Νικόλαος
 21. Σούνιος Η  Εμμανουήλ
 22. Ωρολογάς Ι  Κων/νος
 23. Ζηρούνης Μ  Θεόδωρος
 24. Τρικοίλης Γ  Αντώνιος
 25. Κουτσουράης Μ  Νικόλαος
 26. Κρεάτσας Κ  Συμεών
 27. Βρουβής Σ  Νεκτάριος
 28. Καρδούλιας Μ  Εμμανουήλ
 29. Κουτσουράης Μ  Γεώργιος
 30. Φασόλης Α  Μάρκος
 31. Χαψής Μάξιμος
 32. Παραδείσης Ι  Μαυρουδής
 33. Ψαρομπάς  Ιωάννης
 34. Κιρκής  Ιωάννης
 35. Τασιόπουλος Λ  Κων/νος
 36. Στεργίου-Τασιούλα  Α. Κων/να
 37. Ιωάννου Θ  Χρυσοπηγή
 38. Ξανθοπούλου Γ  Νεκταρία
 39. Παράς Α Ηλίας
 40. Χατζής Χ  Σταύρος
 41. Τρυφωνίδης Ν  Αθανάσιος
 42. Πόπης Η  Δημήτριος
 43. Ψαρομπάς  Κυριάκος
 44. Φώτη Χρυσούλα
 45. Παλλάκης Γ  Βασίλειος
 46. Φαλιάγκας  Δ  Δημήτριος
 47. Βλασερός Η  Ιωάννης
 48. Βλασερός Ι  Ηλίας
 49. Γεωργίου Ν  Βασίλειος
 50. Μαλαχτάρη  Ευαγγελία
 51. Σαντιμπακάκης  Δημήτριος
 52. Μαμουζέλλου  Μαρία
 53. Παντελίδης Μ  Ασλάνης
 54. Χαλκίτης Ε  Παντελής
 55. Καρακωνσταντής  Δημήτριος
 56. Χόνδρος  Ιωάννης
 57. Τασιοπούλου  Ελένη
 58. Τζάνου Κών/να
 59.  Μελάς Μικές
 60. Βαζανέλλης  Εμμανουήλ

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version