Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον «ηρωισμό» μας για τη ΔΟΥ απάντησε ο Δ. Κρεμαστινός Κύριο

Η έπαρση και ο λαϊκισμός της Καλύμνου τιμωρήθηκε από τις εξελίξεις με την κατάργηση της ΔΟΥ Καλύμνου. Μαζί "καταβρέχτηκε" η μικρόνοια του κενού ηρωισμού… μας.
Είναι καιρός πια να ηρεμήσει η δημ. Αρχή. Να βάλει κάτω το κεφάλι και να δουλέψει με προγραμματισμό, εργατικότητα  και πευθυνότητα.  Η Κάλυμνος πληρώνει πολύ βαριά τις συνέπειες της μικροπολιτικής που διαστρέφει την πραγματικότητα, για να παρουσιάσει τις αποτυχίες της ως ηρωικές πράξεις και κατορθώματα («κλέα ανδρών» για να κλαις).
Το τελευταίο «χαστούκι» που «έφαγε» η δημ. Αρχή στη ΔΟΥ Καλύμνου πρέπει να της γίνει μάθημα. Η Εφορία έκλεισε παρά την έπαρση της δημ. Αρχής που θριαμβολογούσε πάνω στην καμένη γη. Ακολούθησε και δεύτερο χαστούκι από τον κ. Κρεμαστινό με επιστολή του στον κ. δήμαρχο, όταν πήγε στο τέλος να μπλέξει και τους Κρεμαστινό, Κουβέλη, Βενιζέλο.
Αυτός ο «καλπασμός» από παραλογισμό σε παραλογισμό  στην περίπτωση της ΔΟΥ είχε πέντε κύρια άλματα στο κενό:
Παραλογισμός  1ος : Ο δήμαρχος κύριος Δ. Διακομιχάλης και η πολυφωνική χορωδία  συνεργατο-φίλων του,  βγαίνανε στις τηλεοράσεις και διαλαλούσαν την «επιτυχία» ότι ο δήμαρχος κατάφερε να διασώσει την  Εφορία Καλύμνου.  Και θριαμβολογούσαν ενώ (α) η απόφαση δεν είχε βγει ακόμη και (β) η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διατάξει την υπερήφανη ελληνική κυβέρνηση, τρικομματικών διαστάσεων,  να κρατήσει μόνο 2 Εφορίες στη Δωδεκάνησο (διάβαζε Ρόδος, Κως). Γιατί θριαμβολογούσαν; Επειδή ο Βενιζέλος  και ο Κουβέλης υποσχέθηκαν στο δήμαρχο ότι «θα δούνε» το θέμα, θα «βοηθήσουν την Κάλυμνο».  Και τι πέτυχε η δημ. Αρχή της ηρωικής και καπάτσας Καλύμνου; Πέτυχε να ξεσηκώσει τη Λέρο, η οποία ζήτησε και αυτή να εξαιρεθεί. Αποτέλεσμα, οι Βενιζέλος-Κουβέλης ζήτησαν να μείνουν οι  ΔΟΥ σε όλα  τα νησιά – «χαιρέτα μας τον πλάτανο».
Παραλογισμός 2ος: Η ΔΟΥ  Καλύμνου καταργήθηκε, αλλά οι θριαμβολογίες και η επίδειξη δύναμη με φουσκωμένα λόγια συνέχιζε να θεωρεί το θέμα εν εξελίξει, γιατί, λέει, ο Κουβέλης θα υποβάλει τροπολογία κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Και η «τοπική λογική» έλεγε ότι, αφού ο Κουβέλης θα καταθέσει τροπολογία, άρα το θέμα δεν τελείωσε. Νικήσαμε και πάλι…
Παραλογισμός 3ος: Η τροπολογία Κουβέλη κατατέθηκε, αλλά απορρίφθηκε από τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα. Παρά ταύτα το πολιτικό μας «φρόνημα ακμαιότατον». Και πάλι η «τοπική πολιτική» έλεγε ότι «το θέμα δεν τελείωσε».
Παραλογισμός 4ος Βάζανε στη τηλεόραση αποσπάσματα των δηλώσεων Κουβέλη για να πούνε «κοιτάξτε, αυτά μας είπαν αυτά σας είπαμε». Μας ξεγέλασαν.  Με άλλα λόγια, προσπάθησαν να τα φορτώσουνε σε άλλους, στον Κουβέλη, το Βενιζέλο μέχρι και στον κ.  Κρεμαστινό (πλαγίως).
Παραλογισμός 5ος: Ο Κρεμαστινός και έστειλε στο δήμαρχο την παρακάτω επιστολή, η οποία σε απλά «καλύμνικα» διαβάζεται ως εξής: Ρε συντρόφια  πάψτε να λέτε «πατάτες»  και να πουλάτε ψεύτικες ελπίδες. Προπάντων,  μη μας μπλέκετε  στους «ηρωισμούς σας».  Κανένας και ποτέ δε σας υποσχέθηκε ότι η ΔΟΥ Καλύμνου θα μείνει στο νησί σας.  Για προσπάθεια μίλησαν οι Βενιζέλος-Κουβέλης. Εσείς την προσπάθεια την κάνατε νίκη της πολιτικής;
Η επιστολή Κρεμαστινού έφερε παγωνιά και μούδιασμα στους τοπικούς «ήρωες» της πολιτικής μας μυθολογίας . Αλλά μετά το μούδιασμα βγήκε νέα «ηρωική» απόφαση, διά στόματος δημάρχου από τηλεοράσεως: «Το θέμα αυτό έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του».
Αυτό το φαινόμενο, αποκλειστικότητα της Καλύμνου,  η «πολιτική ιατρική» θα το ονομάσει «αθεράπευτο ηρωισμό»….
*
Παραθέτουμε την επιστολή του βουλευτή κ. Δημ. Κρεμαστινού προς Δ. Διακομιχάλη:
«Προς τον Δήμαρχο
Καλύμνου
κ. Δημήτρη Διακομιχάλη
Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται για την κατάργηση των ΔOY στα νησιά, σε επικοινωνία μου με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομικών μου εγνώρισε τα εξής:
1. Στις Κυκλάδες καταργούνται τέσσερις ΔΟΥ: Της Κέας, της Άνδρου, της Μήλου και της Τήνου. Αντίστοιχα στη Δωδεκάνησο καταργούνται τρεις: Της Καρπάθου, της Καλύμνου και της Λέρου. Όσες παρέμειναν, παρέμειναν με βάση τα έσοδά τους και μόνο, χωρίς καμία άλλη διάκριση.
2. Όπως γνωρίζετε, σε επίκαιρη δική μου ερώτηση στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης μου απάντησε ότι με τη ρύθμιση την οποία προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, ουδείς κάτοικος θα αναγκάζεται να φύγει από το νησί του διότι στο εξής, αν δεν έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το internet, θα απευθύνεται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα στελεχωθεί από υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους στις καταργούμενες ΔΟΥ.
3. Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού του ανέφερα τα παραπάνω, σας διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει την άποψη της παραμονής των ΔΟΥ όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τη διαβεβαίωσή του προς τον Δήμαρχο Λέρου ότι δεν θα εξαιρεθεί μόνο η Κάλυμνος αλλά θα πρόκειται για γενική εξαίρεση.
4. Μετά την τροπή που έχει πάρει το θέμα από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και την απάντηση που εδόθη προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν ανάλογη με εκείνη που επίσημα μου έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή, εδόθη παράταση στη διαδικασία αναστολής λειτουργίας των υπό ατάργηση ΔΟΥ έως τις 18 Μαρτίου 2013. Μέχρι τότε θα αποδειχθεί εάν υλοποιούνται το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα, όσον αφορά τη διευκόλυνση των πολιτών.
Αναμένω κατά συνέπεια,να μου αναφέρετε πώς θα εξελιχθεί το θέμα και τι πραγματικά συμβαίνει ούτωςώστε, αν χρειαστεί, να επανέλθω με νέα ερώτησή μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών - εκ μέρους βεβαίως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αυτή είναι η αλήθεια για το θέμα και παρακαλώ να μην παραπληροφορεί κανένας για μικροπολιτικούς λόγους τον κόσμο.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κρεμαστινός»
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version