Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σφοδρή επίθεση και από την αξ. αντ/τευση για τη διαγραφή της Χώρας Κύριο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κύριος Γ. Μαστροκούκος εναντίον της δημ. Αρχής, με δελτίο τύπου (12.1.13), για τη διαγραφή της Χώρας Καλύμνου από το χάρτη της Στατιστικής Υπηρεσίας ως αυτοτελούς οικισμού.
(Να θυμίσουμε ότι η απογραφή έγινε το 2011 και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 28.12.2013).
Το δ.τ. του κυρίου Μαστροκούκου έχει ως ακολούθως:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 12-01-2013
Με το υπ. Αρθ.3465/28-12-2012 φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης ,τεύχος δεύτερο,   δημοσιεύτηκε η με αρθ. 11247 απόφαση με θέμα «Αποτελέσματα της απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2011 που αφορούν στο Μόνιμο  Πληθυσμό της χώρας.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε ότι, στην απογραφή,  δεν εμφανίζεται ως ανεξάρτητος οικισμός το Λαφάσι.
Προς μεγαλύτερη όμως έκπληξή μας, οργή και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε, ότι εξαφανίστηκε, διαγράφηκε και δεν υπάρχει πλέον στον χάρτη και στην ελληνική πολιτεία το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Της Καλύμνου.
Ποιος ιστορικός παραχαράκτης και με τι θράσος βεβήλωσε την από αιώνων  τοπική μας ιστορία ? Ποιος ο σκοπός, και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, οι 3.311 κάτοικοι του Χωριού, καθώς και οι κάτοικοι του Λαφασιού, να αθροιστούν και να απογραφούν ως κάτοικοι Πόθιας?
Με τον τρόπο αυτό, η Πόθια,  εμφανίζεται να έχει πληθυσμό 12.324 χιλ. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με το να εμφανίζει η ΠΟΘΙΑ πληθυσμό, πάνω από 10.000 χιλ. κατοίκους?
Ποιος αλλοίωσε την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου? Αυτά είναι μόνο μερικά από  τα ερωτήματα που τίθενται, και περιμένουν την απάντησή τους.
Τι άλλα επιτέλους  δεινά θα πρέπει να ζήσει η Κάλυμνος, από το πέρασμα αυτής της Δημοτικής Αρχής ?
Ως παράταξη, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στη διάθεσή της, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτό το αίσχος.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
*
Παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ
1.      
1.  Ο κύριος Μαστροκούκος ρωτάει ευθέως δύο φορές «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί» αυτή η παραχάραξη της ιστορίας, που παρουσίασε την Πόθια με μόνιμο πληθυσμό άνω των 10.000  κατοίκων (καταγγελία για εξυπηρέτηση συμφερόντων έχει κάνει και στο δελτίο τύπου η ελ. αντ/τευσης κυρίου Γιάννη Γαλουζή, στις 12.1.13).
2.    2  Ο κύριος Μαστροκούκος  μιλάει επίσης δύο φορές και για τον οικισμό Λαφασιού, που κι αυτός εξαφανίστηκε, και συνδέει την εξαφάνιση με τη σκοπιμότητα που οδήγησε στην εξαφάνιση και της Χώρας, πάντα για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
3. Ακόμη και για αλλοίωση της απόφασης του δημ. σ/λίου κάνει λόγο ο κύριος Μαστροκούκος.
4.   4. Οι δύο αντ/τεύσεις συμπλέουν στην επίθεση κατά της δημ. Αρχής που εξαφάνισε από το χάρτη τη Χώρα και δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν να επικρατήσει αυτό το «αίσχος», όπως τόνισε ο κύριος Μαστροκούκος.
*
Η απάντηση του κ. δημάρχου
Ο κύριος Δήμαρχος, το μεσημέρι της Δευτέρας 14.1.13, κάλεσε σε συνέντευξη τύπου τα ΜΜΕ (πλην ΑΡΓΩ…!), για να απαντήσει στα δελτία τύπου των αντιπολιτεύσεων και προπάντων να επιτεθεί εναντίον των αρχηγών τους, του κυρίου Γαλουζή και του κυρίου Μαστροκούκου, που, κατά τη γνώμη του, επέδειξαν «όψιμο ενδιαφέρον» και αντιδρούν σαν «προύχοντες του Χωριού». Ο κ. Διακομιχάλης βγήκε και το απόγευμα τηλεφωνικά στο ΑΙΓΑΙΟ TV, για να συμπληρώσει τις θέσεις του και τα επιχειρήματα του.
Ήταν μια συνέντευξη απειλών, ότι αν δεν κατονομάσουν ποια συμφέροντα εννοούν και ποιος αλλοίωσε την απόφαση του δημ. σ/λίου, θα του πάει στον εισαγγελία. Επί της ουσίας είπε:
1.       Η Στατιστική Υπηρεσία εξαφάνισε τη Χώρα, γιατί οικοδομικά-οικιστικά έχει ενωθεί με την Πόθια. (Συμπέρασμα; Αυτά παθαίνουν τα χωρά και οι κωμοπόλεις που αναπτύσσονται. Στο τέλος χάνονται από το χάρτη).
2.       Η Στατιστική Υπηρεσία έχει το δικό της τρόπο καταγραφής των οικισμών. (Τι θέλει να μας πει έμμεσα ο κ. δήμαρχος; Ότι σύμφωνα με την επιστήμη της Στατιστικής και τους κανόνες απογραφής δικαίως χάθηκε το Χωριό).
3.       Ο κύριος δήμαρχος δήλωσε ότι κατά την απογραφή ήρθε στην Κάλυμνο μηχανικός της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο οποίος εφάρμοσε τους κανόνες Απογραφής. (Επομένως, ο κύριος δήμαρχος από τότε ήξερε την απορρόφηση της Χώρας!).
4.       Ισχυρίζεται ο κύριος δήμαρχος ότι ενημερώθηκε για την…  τύχη της Χώρας από φίλο του δημοσιογράφο, ο οποίος, λέει, στην ηλεκτρονική του εφημερίδα έγραψε την περασμένη Παρασκευή (11.1.13) ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και ήταν διαγραμμένη Χώρα. Και ότι από τότε (!) άρχισε να κινητοποιείται (Χωρίς όμως και πάλι να ενημερώσει το λαό από τηλεοράσεως ή με δελτίο τύπου. Απόλυτη σιωπή. Και από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, ο κ. δήμαρχος κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι επέδειξαν «όψιμο ενδιαφέρον!)
5.       Επίσης, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι δεν έκαναν καθόλου λόγο για την εξαφάνιση και του οικισμού «Λαφάσι». Και τους καταλόγισε σκοπιμότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έβαλαν φερμουάρ» (Συμβαίνει όμως εντελώς το αντίθετο: ο κύριος Μαστροκούκος στο δ.τ. που εξέδωσε αναφέρει δυο φορές και με έμφαση την εξαφάνιση του Λαφασιού. Επομένως  ο κ. Διακομιχάλης ή δεν είχε διαβάσει το δ.τ. του κ. Μαστροκούκου, που είναι και το πιθανότερο, ή μπλόφαρε. Αλλά ο κ. Μαστροκούκος δεν άφησε το θέμα «να πέσει»: έκανε αμέσως τηλεφωνική παρέμβαση, την ώρα της «φωτιάς» στο ΑΙΓΑΙΟ TV, και διάβασε το δ.τ. με τις αναφορές του στο Λαφάσι. Και μετά έπεσε βαριά η σιωπή…)
6.      
Ο κύριος Διακομιχάλης συνέστησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, γιατί δεν μπορεί η Κάλυμνος να τα βάλει με την Στατιστική Υπηρεσία, αλλά να δράσουν σιωπηρά και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Η Στατιστική Υπηρεσία μπορεί να «έκανε του κεφαλιού της», αλλά αυτός είναι ο τρόπος δουλειάς που εφαρμόζει.
Συμπέρασμα
Οιαπαντήσεις του κ. δημάρχου δικαίωσαν πλήρως τις αντιπολιτεύσεις. Αν δεν έβγαζαν
το θέμα και δεν το ανέβαζαν τόσο ψηλά (βοήθησε και η ΑΡΓΩ στην καθαρή… προβολή των θέσεων τους) το θέμα θα χανόταν στη ζούλα. Ο κ. δήμαρχος δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα έγγραφο παρέμβασης του για την αποκατάσταση του Χωριού, και αυτή του την έλλειψη την προβάλλει ως «πολιτική τακτική».
Και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. δήμαρχος, ενώ τα φορτώνει όλα στη Στατιστική Υπηρεσία, ταυτόχρονα τη δικαιώνει για την εξαφάνιση του Χωριού από το χάρτη. Αλλά και πάλι, δηλώνει και αποφασισμένος να αγωνιστεί σθεναρά, για την αποκατάσταση των πραγμάτων. Είναι με όλους ο κ. Διακομιχάλης…
Όμως είναι γενική η εντύπωση ότι η δημ. Αρχή «την έκατσε τη βάρκα» (αν δεν πούμε ότι «πιάστηκε στον ύπνο» ή… ). Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου, κύριος Νικ. Γαβαλάς, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΑΙΓΑΙΟ TV, για να περισώσει ό,τι ήταν δυνατό, δήλωσε ότι την προσεχή Παρασκευή (18.1.13) συγκαλεί το δημ. σ/λιο για να εξετάσει το θέμα και να πάρει αποφάσεις. Αμέσως μετά όμως βγήκε στον «αέρα» και ο κ. δήμαρχος για να πει ότι εκείνος έδωσε την εντολή για σύγκληση του δημ. σ/λίου.
Αλλά με το δημ. σ/λιο και τις συσκέψεις δε βγαίνει τίποτα. Θα πετύχουμε και πάλι έναν «πέτσινο» θρίαμβο, σαν αυτό για τη διατήρηση της Εφορίας, η οποία, αφού νικήσαμε και ξανανικήσαμε, τελικά κλείνει, παρά την πολιτική μας ευφορία.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ζητηθούν καθαρές εξηγήσεις από τη Στατιστική Υπηρεσία, ώστε να αποκαλυφθούν οι φανεροί και οι κρυφοί δράστες…
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version