Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ναυαγεί η ΔΟΥ Καλύμνου; – Τώρα ελπίζουμε στην (ν)τροπολογία; Κύριο

 

Μετά από τις δημόσιες βεβαιώσεις των κ. Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη προς το δήμαρχο Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλη ότι θα διατηρηθεί η  ΔΟΥ Καλύμνου, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή λέει άλλα, η ΔΟΥ ναυαγεί.
Η βδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη από θριαμβολογίες, ακόμη και αψιμαχίες μεταξύ του κ. Διακομιχάλη και του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Διαμαντή, για το ποιος πέτυχε την εξαίρεση της Καλύμνου από την «πρέσα» της αντιαναπτυξιακής συγχώνευσης των ΔΥΟ, ο κ. Διακομιχάλης ή ο κ. Διαμαντής και η ΔΗΜΑΡ. Το αποτέλεσμα όμως που καταγράφηκε στη σύνταξη του νομοσχεδίου είναι  άκρως απογοητευτικό και για τους δύο πολιτικούς, προπάντων όμως για την Κάλυμνο.
Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη ο κ. δήμαρχος επανήλθε «επιθετικότερος» προς τους δύο φίλους του και κομματικούς αρχηγούς, και πήρε ξανά την υπόσχεση από τον κ. Κουβέλη ότι θα καταθέσει τροπολογία κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την καλή πρόθεση του κ. Κουβέλη - άντε και του κ. Βενιζέλου.
Υπάρχουν όμως δύο ζητηματάκια… Πρώτον, μετά το «δώρο» των 5 επιπλέον ΔΟΥ που μας «χάρισαν» οι τροϊκανοί «φίλοι» μας  (ακριβέστερα, η κυβέρνησης κατοχής), θα μας δώσουν τώρα «δώρο» κι άλλη ΔΟΥ για την Κάλυμνο; Κομματάκι δύσκολο, αλλά ας το ελπίσουμε. Δεύτερον, αυτή η τροπολογία που θα καταθέσει ο κ. Κουβέλης είναι λιγάκι τροπολογία της… ντροπής, καθότι αποκαλύπτει πόσο αναξιόπιστο είναι το πολιτικό μας σύστημα και πόσο σαθρές είναι οι σχέσεις των συνεταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης.
Βέβαια, να σημειώσουμε, η αναξιοπιστία και η σαθρότητα εξαφανίζονται ως διά μαγείας, όταν οι εθνοπατέρες μας πρόκειται να συνεννοηθούν, εντός και εκτός Βουλής από διαφορετικά… μετερίζια αγώνων, για τα προσωπικά τους συμφέρονται και την αλληλοκάλυψη τους (μισθοί βουλευτών, υπουργών και πασών των σωτηρίων ημών δυνάμεων, υπάλληλοι Βουλής, επιδοτήσεις κομμάτων, τρωκτικά κομμάτων κ.λπ. κλπ.).
Αλλά και στην Κάλυμνο οι πολιτικοί μας, ντυμένοι με τον χιτώνα του τοπάρχη κάποιου  πολιτικού φεουδάρχη, αρχίζουν τις δοξολογίες» μόλις γεννηθούν απλώς οι καλές προϋποθέσεις για κάτι. Δεν περιμένουν να δούνε και το αποτέλεσμα.  Μόνοι τους «καίνε» τις προσπάθειές τους. Φωνάζουνε «γκοοολ» και ανεμίζουν τα κασκόλ τους, μόλις ο «παικταράς» τους από την Αθήνα κλωτσήσει την μπάλα.
Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version