Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

4ο Φεστιβάλ Μελιού στην Αθήνα – παρούσα η Κάλυμνος Κύριο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ μελιού κι προϊόντων μέλισσας, που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από 7-9 Δεκεμβρίου.


Μέλι και προϊόντα μέλισσας (γύρη, βασιλικός πολτός, κερί) αλλά και τοπικά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα , κάλυπταν δύο αίθουσες του εκθεσιακού χώρου με περισσότερους από εκατό (100) εκθέτες.
Στη διάρκεια της έκθεσης έγιναν ημερίδες για την "τυποποίηση και εμπορία του μελιού" , τα μελισσοκομικά προϊόντα από την κυψέλη στο τραπέζι του καταναλωτή" και "εντατική μελισσοκομία" , στις οποίες μίλησαν διακεκριμένοι καθηγητές του χώρου. Παράλληλα έγιναν και εκδηλώσεις από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ με προσκεκλημένους γνωστούς σεφ και τον Ευτύχη Μπλέτσα με τα "Μουσικομαγειρέματα" !
Η παρουσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ήταν αρκετά δυνατή με παραγωγούς από την Κάλυμνο , την Κάρπαθο, την Ρόδο , την Λέρο, την Κύθνο, την Σέριφο, την Τήνο και την Τζιά. Στο τριήμερο της έκθεσης, ήταν έντονη η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηιωάννου  ο οποίος αφουγκράστηκε τα προβλήματα των παραγωγών και βοήθησε να λυθεί οποιοδήποτε μικροπρόβλημα παρουσιάσθηκε.
Η Κάλυμνος συμμετείχε στο φεστιβάλ με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού "Θυμαρίτης" κ. Γιάννη Γαβαλά. Το περίπτερο της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ειδικότερα της Καλύμνου, επισκέφθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία του ΑΝΤ1 , του ΑΙΓΑΙΟ TV, του ΤV12 και του Ευτύχη Μπλέτσα και φυσικά πολύς κόσμος !
Για την καλύτερη δυνατή παρουσία των παραγωγών των νησιών μας,  συνεργάσθηκαν με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου,  η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος".

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version