Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Δεκέμβριος 2002

         -   Ο Δήμος βρέθηκε να χρωστάει στους δημ. υπαλλήλους 160 εκ. δρχ. της περιόδου 1990-93  και  το 2002 αναγκάζεται να πληρώσει το χρέος του, αλλά με παιχνιδάκια. Οι εργαζόμενοι πρότειναν να εξοφληθεί το ποσό σε 36 μηνιαίες δόσεις, ο κ. Διακομιχάλης βρήκε ευκαιρία να φορέσει  «φέσι» στο νέο δήμαρχο και πρότεινε 12 μηνιαίες δόσεις , αλλά και ο κ. Ρούσσος – για να μην υστερήσει σε φιλεργατισμό έναντι του Διακομιχάλη – συμφωνεί στις 12 δόσεις. Και οι εργαζόμενοι τρελάθηκαν…

 

-             -   Πριν το καλοκαίρι ο αντιδήμαρχος κ. Σαγρές διαβεβαίωνε ότι τα λεωφορεία του Δήμου θα ήταν στην Κάλυμνο το καλοκαίρι. Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του χειμώνα και τα λεωφορεία είναι άφαντα. Πήγαν για επισκευή και δεν γύρισαν. Τι απέγιναν; Η δημοτική συγκοινωνία περνά δύσκολες στιγμές και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το μέλλον. 


-             -    Ο αριθμός των ΑΜΕΑ στην Κάλυμνο είναι υψηλός. Περί τα 700 άτομα, δηλαδή το 5%  του πληθυσμού. Περίπου 100 ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με μεγάλο πρόβλημα όρασης. Προφανώς όσοι καταγράφονται από συλλόγους  ΑΜΕΑ  είναι πραγματικές περιπτώσεις. Όμως έχουμε και την αμαρτωλή ιστορία με τους ανάπηρους λόγω υπερβολικής παχυσαρκίας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επιστημονική έρευνα, για να δώσει διαφωτιστικά συμπεράσματα.

 

-            -   Τα υπό κατασκευή καταστήματα στο ισόγειο του δημ. μεγάρου και τα ουρητήρια της πλατείας, δίπλα στο MEGA MIXER, είναι δύο έργα που δεν ολοκληρώθηκαν στην 8ετία του κ. Διακομιχάλη. Τα  ημιτελή καταστήματα στερούν εισοδήματα από το Δήμο και ολόκληρη η παραλιακή ζώνη δεν έχει ουρητήρια, για τις ανάγκες των ηλικιωμένων οι οποίοι καταφεύγουν στις γωνιές του Επαρχείου. Δυο έργα που  «βγάζουν μάτι», γιατί είναι μπροστά στα μάτια της ηγεσίας του Δήμου κι εκείνη δεν τα έβλεπε τόσα χρόνια.

                                                                                                 Ματάκι

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version