Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ξεκίνημα του νέου αρχηγού της αξ. αντ/σης Γ. Μαστροκούκου Κύριο

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου έδωσε ως αρχηγός δημοτικής παράταξης ο κ. Γιάννης Μαστροκούκος, μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Ρούσσου από το πεδίο της μαχόμενης πολιτικής στα δημοτικά μας πράγματα.(φωτο, από αριστερά: Μιχ. Μπούκης, Μαν. Μουσελλής, Μιχ. Λελέκης, Γ. Μαστροκούκος, Σακ. Ζερβός)

 

Στην πρώτη του δημόσια αρχηγική εμφάνιση ο κ. Μαστροκούκος, το πρωί της Κυριακής 7.10.12, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, είχε απέναντι του εννέα δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Καλύμνου και ξεκίνησε με το «δεξί», θέτοντας ως βασικές αρχές της πολιτικής του την καθαρότητα, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα.

Παράλληλα απέδειξε ότι διαθέτει πολιτική πείρα στο χειρισμό του πολιτικού λόγου και στην αντιμετώπιση… των δημοσιογράφων. Ήταν ετοιμόλογος, συνετός και ψύχραιμος, με έτοιμες απαντήσεις για όλα τα θέματα που του τέθηκαν, αν και ήταν μια «πανηγυρική» συνέντευξη τύπου για την έναρξη του νέου κύκλου της αξ. αντ./τευσης.

Την περίπου 15λεπτη εισήγηση του την είχε γραμμένη και άριστα ζυγισμένη πολιτικά και επικοινωνιακά. Ξεκινώντας αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος του λόγου του για ευχαριστίες προς τα στελέχη, τα μέλη και τον τέως αρχηγό της παράταξης, τον κ. Γ. Ρούσσο για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Για το ρόλο του ως αρχηγού τόνισε με έμφαση ότι στην ιστορική αυτή παράταξη, που διακυβέρνησε τον τόπο επί 8 χρόνια και έχει επιτελέσει κολοσσιαίο έργο, ανέλαβε την αρχηγία με τη διάθεση και το πνεύμα να ασκήσει το «ρόλο του συντονιστή» ως «πρώτος μεταξύ ίσων».

Για την αντιπολιτευτική του «γραμμή» είπε ότι αυτή θα βασίζεται στη σοβαρότητα, την ειλικρίνεια, την αντικειμενικότητα και το διάλογο με την δημ. Αρχή, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Καλύμνου. Απορρίπτει την «ανούσια αντιπολίτευση». Επίσης, έδωσε βάρος στη χρησιμότητα που μπορεί και πρέπει να έχει η Επιτροπή Διαβούλευσης ως πολιτικός θεσμός του σήμερα, σαν μετεξέλιξη της άμεσης δημοκρατίας. Υποσχέθηκε, τέλος, ότι θα υπερασπίζεται πάντοτε τις αρχές της Αξιοκρατίας, του Σεβασμού και της Συνεργασίας.

Στο θέμα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του κ. Μιχ. Κάτρη, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα κ. Φ. Χριστοδούλου και τον όρκισε δημ. σύμβουλο ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, απάντησε με πολιτική καθαρότητα. Αποκάλυψε ότι ο ίδιος πήγε στον κ. Μιχ. Κάτρη με έτοιμη την παραίτησή του και τον παρακάλεσε να την υπογράψει για να βοηθήσει την παράταξη και ο κ. Κάτρης ευχαρίστως υπέγραψε. Και ο λόγος είναι απλός: ο εν λόγω δημ. σ/λος, επιχειρηματίας εμπορίας καυσίμων, υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με το Δήμο ως προμηθευτής καυσίμων, αλλά ο νόμος θεωρεί ασυμβίβαστες τις ιδιότητες του δημ. σ/λου και του προμηθευτή του Δήμου. Ο κ. Μαστροκούκος τόνισε ότι, διαφοροποιούμενη η παράταξη του από τις διαβεβαιώσεις που από τη δημ. Αρχή ότι δεν θα του δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, συνεχίζει να μην ανέχεται σκιές…

Με τη δημόσια αυτή αποκατάσταση της αλήθειας (πάνω σε ένα θέμα που αντί να αποσιωπηθεί μερικοί πήγαν να το παρουσιάσουν ως πρόβλημα συνοχής στην παράταξη του κ. Μαστροκούκου) ο νέος αρχηγός της αξ. αντ/τευσης είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι η πολιτική του ξεκινά με ηθικές αρχές και καθαρότητα. Αλλά, δυστυχώς, αναδείχτηκε και μια πικρή αλήθεια ότι η «ευρύτερη παράταξη» του κ. Διακομιχάλη δεν είχε πρόβλημα με το ασυμβίβαστο, αφού μάλιστα θα το ήλεγχε απόλυτα όπως είπε ο κ. Μαστροκούκος. Με άλλα λόγια ο νέος αρχηγός της παράταξης ανέδειξε μια διαφορετική αντίληψη του χώρου περί πολιτικής ηθικής.

Αυτή η υπεύθυνη στάση της αξ. αντ/τευσης στο συγκεκριμένο θέμα, σε συνάρτηση με τις πολιτικές ικανότητες της ευστροφίας, ετοιμότητας, ψυχραιμίας και ισχυρής αυτοπεποίθησης που έδειξε ότι διαθέτει σε εντυπωσιακή επάρκεια ο κ. Μαστροκούκος, φάνηκε να ανατέλλουν ελπίδες για καλή λειτουργία του δημ. σ/λίου και για ακόμη πιο «καθαρή πολιτική»…

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Αστείο το ασυμβίβαστο του ρόλου του προμηθευτή του Δήμου με τον δημοτικό σύμβουλο...μόνο στην Ελλάδα., ελλείψει διαδικασιών διαφάνειας που υπαγορεύουν στοιχειώδης κανόνες ελεύθερης αγοράς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version