Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέννυ & Γιώργος συναρπαστικοί, γεμάτοι ζωντάνια & πάθος (video) Κύριο

Γιώργος Ζερβός και Πέννυ Μπαλταζή ενθουσίασαν για άλλη μια φορά το ακροατήριο τους με το συγκρότημα τους Penny & swingincats, στη συναυλία της 19.8.12, στην αυλή του Δημ. Σχολείου Πανόρμου.

 

Συναρπαστικοί ρυθμοί με ροκ τραγούδια του ’50 και εδώ, αλλά και δημιουργίες του ζεύγους Γιώργος-Πέννυ. Πολύ σπάνια βλέπουμε και ακούμε από την τηλεόραση τόσο δυναμικά και εντυπωσιακά συγκροτήματα μουσικής ροκ. Γι’ αυτό και η αναγνώριση αυτών των παιδιών είναι πανελλήνια.

Οι ερμηνείες των τραγουδιών τους και οι χορευτικές τους ερμηνείες με αυτοσχέδιες χορογραφίες έβγαιναν μέσα ψυχές γεμάτες πάθος για το ρυθμό της ροκ και τη δυναμική μελωδία των τραγουδιών. Εμπλουτίζοντας τα παλιά ροκ τραγούδια με εξαιρετικά φωνητικά και καταπληκτικές ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις, δημιουργούσαν δικές τους διασκευές που ανέβαζαν ακόμη πιο ψηλά το τραγούδι του χθες. Και αυτό το πετύχαιναν μέσα από ένα έξυπνο και δύσκολο  μουσικό παιχνίδι με τη σύγχρονη τεχνολογία, τις δυνατότητες της οποίας μετέτρεπε σε νέα μουσική τέχνη και υψηλή τεχνική ο δεξιοτέχνης στα πλήκτρα και σαξοφωνίστας Μάριος Βαληνάκης.  Συνοδευτικά ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στα τύμπανα και ο Στάθης Παρασκευόπουλος στο κοντραμπάσο χάριζαν στην απόδοση του τραγουδιού μια τη στέρεη μουσική βάση που συνέπαιρνε την Πέννυ και το Γιώργο, «πιέζοντας» τους να βγάλουν πάθος και βιωματική ερμηνεία.

Το πυκνό ακροατήριο συνόδευε τους τραγουδιστές και την ορχήστρα με ρυθμικά παλαμάκια. Ο Γιώργος ήταν και πάλι ο ταλαντούχος συνθέτης και μαέστρος της ηλεκτρικής-ηλεκτρονικής κιθάρας, ο πληθωρικός τραγουδιστής και ο αέρινος χορευτής, που με δικές του χορογραφίες που γέμιζε το πάλκο αλλά και όλο τον ελεύθερο χώρο της αυλής του σχολείου, προτείνοντας  μια καινοτόμο σκηνική αντίληψη στην ευρύτερη ενότητα υπαίθριου χώρου.

Ο Γιώργος μαζί με την Πέννυ μπορούν να κρατάνε καθηλωμένο και συνεπαρμένο το ακροατήριο τους πάνω από δύο ώρες, αν και προσφέρουν κυρίως ροκ ρυθμούς και ξένο (στα Αγγλικά) τραγούδι. Αλλά και μόνο αυτό, τη βραδιά της 19.8.12, μπροστά σε ακροατήριο ποικίλων μουσικών προτιμήσεων, απέδειξε τις μουσικές και σκηνικές ικανότητες του ντουέτου και του συγκροτήματος Penny & swingincats.

Και να μην ξεχνάμε ότι χάρη στο «ΑΜΟΝΙ» η Κάλυμνος και φέτος (ήδη από το Χειμώνα και μες στο Καλοκαίρι) είχε την ευκαιρία να απολαύσει συναυλίες μουσικής ποιότητας για την ψυχαγωγία του λαού.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version