Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Γιάννης Πατέλλης

Γιάννης Πατέλλης

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γ. Θ. ΠΑΤΕΛΛΗΣ: Μπλε φεγγάρια

Κατηγορία Blogs

Άνισος ο φετινός Αύγουστος. Από τη μια συρρικνωμένος, με φτωχικές διακοπές, ψαλιδισμένες όπως οι μισθοί και οι συντάξεις, από την άλλη πληθωρικός στα αυγουστιάτικα φεγγάρια με δύο πανσέληνους.

Ι.Θ. ΠΑΤΕΛΛΗΣ: Ξυρίσματος ενθυμήματα

Κατηγορία Blogs

Το καθημερινό ξύρισμα ήταν κάποτε, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπηρεσίας μου σε Κοινωφελή Οργανισμό, η δεύτερη αυτονόητη κίνηση μετά το πρωινό νίψιμο. Η καθημερινή συναναστροφή με κόσμο προϋπόθετε την τήρηση κάποιων κανόνων, ακόμα και ως υπηρεσιακή υποχρέωση: Κόσμια εμφάνιση, καλοξυρισμένο πρόσωπο.

Συνηθίζουμε να λέμε συχνά και να γράφουμε συχνότερα για την «Καλυμνιά μάνα».

Το μεγάλο έπος όμως αυτής της μάνας παραμένει πολλές φορές ταπεινό, άγνωστο, αμνημόνευτο. Δεν καταγράφεται στα βιβλία, δεν καταχωρείται στις εφημερίδες, παραμένει κρυφή προσφορά και άγραφος έπαινος, γνωστός και αναγνωρίσιμος μόνο στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Γ. Θ. Πατέλλης: Τζιτζίκια και μυρμήγκια

Κατηγορία Blogs

Εκλογές έρχονται και πάλι. Επαναληπτικές ονοματίζονται. Όλα ξανά από την αρχή στο τραπέζι της κρίσης, της συζήτησης και των αποφάσεων. Θα βρούμε άκρη; Θα καταλήξουμε κάπου ή θα πάρουμε ξανά, για τρίτη φορά, το δρόμο προς  αυγουστιάτικες κάλπες οι οποίες θα σημάνουν, πιθανόν, την οριστική διάλυσή και  αποσύνθεσή μας ως κράτος και ως κοινωνία.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version