Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δανιήλ Α. Ζερβος: Για την απώλεια ενός υποζυγίου το 1886

Κατηγορία Blogs

Σε έναν από τους κώδικες της Δημογεροντίας, που φωτογράφισα το καλοκαίρι, υπάρχει το αντίγραφο μιας επιστολής του 1886 των Δημογερόντων προς τον Καϊμακάμη,

ΔΑΝΙΗΛ Α. ΖΕΡΒΟΣ: Ενοικίαση Μονής το 1885

Κατηγορία Blogs

Σε πολλούς από τους Κώδικες του αρχείου της Δημογεροντίας Καλύμνου υπάρχουν πρακτικά και αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, από όπου φαίνεται σαφώς ότι την εκκλησιαστική περιουσία στην Κάλυμνο διαχειριζόταν ως ιδιοκτήτης ‘‘το Κοινόν’’ της Καλύμνου, δηλαδή η Δημογεροντία.

Δανιήλ Α. Ζερβός: Εκπαιδευτικά θέματα το 1866.

Κατηγορία Blogs

Σε έναν από τους παλιότερους Κώδικες του αρχείου της Δημογεροντίας που φωτογράφησα, βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον συμφωνητικό του 1866 μεταξύ των Δημάρχων και ενός Ελληνοδιδασκάλου, στο οποίο περιέχονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την εκπαίδευση στην Κάλυμνο των μέσων του 19ου αιώνα.

Σε έναν από τους κώδικες του ιστορικού αρχείου της Δημογεροντίας βρήκα μια σχετική με την καθαριότητα ανακοίνωση της Δημογεροντίας του 1881 προς τους κατοίκους της Καλύμνου, που νομίζω ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Argo Kalymnos

Top Desktop version