Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ. ΖΕΡΒΟΣ: Οι ξένοι στην Κάλυμνο του 19ου αιώνα

Κατηγορία Blogs

Σε ένα από τα παλιά βιβλία της Δημογεροντίας, το πιο παλιό από όσα είδα και φωτογράφησα, υπάρχει μια διακήρυξη του 1864 προς τους ξένους, δηλαδή τους μη Καλύμνιους, που βρίσκονται στην Κάλυμνο, η οποία πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον διότι αποκαλύπτει τον φόβο και την αγωνία των προγόνων μας μπροστά στο άγνωστο που αντιπροσώπευε γι αυτούς η επίσκεψη στο νησί τους κάποιου ξένου επισκέπτη ή ακόμη περισσότερο κάποιου ξένου πλοίου.

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού στις 7 Μαρτίου της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, μεταφέρονται παρακάτω δύο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες των Αθηνών, το πρώτο τον Μάιο του 1935 για τα γεγονότα που έγιναν στην Κάλυμνο και έμειναν στην Ιστορία ως ‘‘Πετροπόλεμος’’, και το δεύτερο τον Ιούνιο του ίδιου έτους για τις δίκες και καταδίκες όσων συνελήφθησαν ως υποκινητές.

Υπό την απειλή της Χολέρας (φ. Δεκ 2010 και Ιαν.2011)

Κατηγορία Blogs

 Το καλοκαίρι του 1883 στην Κάλυμνο έγινε αισθητή η απειλή της Χολέρας.

Σελίδα 12 από 12

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version