Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εν όψει της τοπικής Εθνικής μας Εορτής της 7ης Μαρτίου, έψαξα στο διαδίκτυο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής να βρω σε Αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής δημοσιεύματα σχετικά με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την ένωσή της με την Ελλάδα.

 

Δανιήλ Α. Ζερβός: 1867. Πειρατές στην Κάλυμνο.

Κατηγορία Blogs

Σε ένα από τα βιβλία της Δημογεροντίας υπάρχει το αντίγραφο μιας αναφοράς των Δημάρχων της Καλύμνου προς τον Οθωμανό Διοικητή της Ρόδου το καλοκαίρι του 1867, με την οποία του γνωστοποιείται η εμφάνιση πειρατών στην Κάλυμνο και ζητείται από την Οθωμανική διοίκηση να φροντίσει για την καταδίωξή τους.

 

Δανιήλ Α. Ζερβός: 1864. Αποστολή στη Σάμο

Κατηγορία Blogs

Όπως είναι γνωστό, στην Κάλυμνο υπάρχουν πολλές «Αμμουδάρες», δηλαδή περιοχές με Θηραϊκή γη, που στη Κάλυμνο είναι γνωστή ως πορσελάνη, της οποίας μείγμα με ασβέστη και νερό χρησιμοποιείται από την αρχαία εποχή μέχρι και σήμερα ως άριστο συνδετικό υλικό στις οικοδομές.

ΔΑΝ.Α. ΖΕΡΒΟΣ: Μια είδηση πριν 143 χρόνια

Κατηγορία Blogs

Ψάχνοντας σε ένα αρχείο παλιών εφημερίδων για δημοσιεύματα σχετικά με την Κάλυμνο, έπεσε το μάτι μου σε μια είδηση, που δεν έχει μεν σχέση με την Κάλυμνο, αλλά νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version