Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΑΝ. Α. ΖΕΡΒΟΣ: Διορισμοί Δασκάλων το 1883

Κατηγορία Blogs

Στο βιβλίο πρακτικών και αποφάσεων της Δημογεροντικής θητείας των Θέμελη Ολυμπίτη και Αντωνίου Πελεκάνου, του έτους 1883 υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση, για το διορισμό και τη μισθοδοσία του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της Καλύμνου για το προσεχές σχολικό έτος.

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 77 χρόνια από τον Απρίλιο του 1935, που με τον Πετροπόλεμο και τον φόνο του Καζώνη, κορυφώθηκε στην Κάλυμνο ο αγώνας εναντίον των Ιταλών κατακτητών και της προωθούμενης από αυτούς αποκοπής της τοπικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ανακήρυξής της ως αυτοκέφαλης, με προφανή απώτερο στόχο την υπαγωγή της στο Βατικανό.  

Δ.Α. ΖΕΡΒΟΣ: Εφορεία Σχολείων 1879

Κατηγορία Blogs

Στα βιβλία πρακτικών της Δημογεροντίας υπάρχουν πολλές αποφάσεις για εκπαιδευτικά θέματα. Από αυτές αντλούμε σημαντικές πληροφορίες σχετικές με την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κάλυμνο των τελευταίων δεκαετιών της Τουρκοκρατίας.

Σε ένα από τα βιβλία πράξεων και αλληλογραφίας της Δημογεροντίας Καλύμνου υπάρχει το αντίγραφο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστολής των Δημάρχων της Καλύμνου προς τους ομολόγους τους της Πάτμου.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version