Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Δανιήλ Ζερβός

Δανιήλ Ζερβός

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μετά τον πλειστηριασμό και την ανάδειξη ενοικιαστή - εισπράκτορα των τελωνειακών δασμών, η Δημογεροντία καθόρισε και το ύψος των δασμών για κάθε κατηγορία εμπορευμάτων και κάθε περίπτωση εισαγωγής ή εξαγωγής από την Κάλυμνο. Επίσης με την ίδια απόφαση καθόρισε και τα ‘‘προνόμια του ενοικιαστή’’, δηλαδή τις υποχρεώσεις των εμπόρων έναντι του εισπράκτορα και τις συνέπειες της όποιας απείθειας.

ΔΑΝ. ΖΕΡΒΟΣ: Είσπραξη φόρων το 1864

Κατηγορία Blogs

Είναι γνωστό ότι τον 19ο αιώνα στην Κάλυμνο στα πλαίσια των ‘‘προνομίων’’, που οι Σουλτάνοι είχαν παραχωρήσει στα άγονα νησιά, την τοπική διοίκηση ασκούσε η Δημογεροντία, η οποία συντηρούσε κοινωνικούς θεσμούς, που και σήμερα προκαλούν θαυμασμό, όπως δημοσυντήρητα Σχολεία, δημοτικούς γιατρούς που θεράπευαν δωρεάν τους πολίτες, δημοτικό φαρμακείο, που έδινε δωρεάν φάρμακα κ. α.

ΔΑΝ. Α. ΖΕΡΒΟΣ: Διορισμοί Δασκάλων το 1883

Κατηγορία Blogs

Στο βιβλίο πρακτικών και αποφάσεων της Δημογεροντικής θητείας των Θέμελη Ολυμπίτη και Αντωνίου Πελεκάνου, του έτους 1883 υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση, για το διορισμό και τη μισθοδοσία του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της Καλύμνου για το προσεχές σχολικό έτος.

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 77 χρόνια από τον Απρίλιο του 1935, που με τον Πετροπόλεμο και τον φόνο του Καζώνη, κορυφώθηκε στην Κάλυμνο ο αγώνας εναντίον των Ιταλών κατακτητών και της προωθούμενης από αυτούς αποκοπής της τοπικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ανακήρυξής της ως αυτοκέφαλης, με προφανή απώτερο στόχο την υπαγωγή της στο Βατικανό.  

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version