URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εν όψει της τοπικής Εθνικής μας Εορτής της 7ης Μαρτίου, έψαξα στο διαδίκτυο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής να βρω σε Αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής δημοσιεύματα σχετικά με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και την ένωσή της με την Ελλάδα.
Σε ένα από τα βιβλία της Δημογεροντίας υπάρχει το αντίγραφο μιας αναφοράς των Δημάρχων της Καλύμνου προς τον Οθωμανό Διοικητή της Ρόδου το καλοκαίρι του 1867, με την οποία του γνωστοποιείται η εμφάνιση πειρατών στην Κάλυμνο και ζητείται από την Οθωμανική διοίκηση να φροντίσει για την καταδίωξή τους.
Όπως είναι γνωστό, στην Κάλυμνο υπάρχουν πολλές «Αμμουδάρες», δηλαδή περιοχές με Θηραϊκή γη, που στη Κάλυμνο είναι γνωστή ως πορσελάνη, της οποίας μείγμα με ασβέστη και νερό χρησιμοποιείται από την αρχαία εποχή μέχρι και σήμερα ως άριστο συνδετικό υλικό στις οικοδομές.
Ψάχνοντας σε ένα αρχείο παλιών εφημερίδων για δημοσιεύματα σχετικά με την Κάλυμνο, έπεσε το μάτι μου σε μια είδηση, που δεν έχει μεν σχέση με την Κάλυμνο, αλλά νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.