Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Δεκέμβριος 2002

Κατηγορία Blogs

         -   Ο Δήμος βρέθηκε να χρωστάει στους δημ. υπαλλήλους 160 εκ. δρχ. της περιόδου 1990-93  και  το 2002 αναγκάζεται να πληρώσει το χρέος του, αλλά με παιχνιδάκια. Οι εργαζόμενοι πρότειναν να εξοφληθεί το ποσό σε 36 μηνιαίες δόσεις, ο κ. Διακομιχάλης βρήκε ευκαιρία να φορέσει  «φέσι» στο νέο δήμαρχο και πρότεινε 12 μηνιαίες δόσεις , αλλά και ο κ. Ρούσσος – για να μην υστερήσει σε φιλεργατισμό έναντι του Διακομιχάλη – συμφωνεί στις 12 δόσεις. Και οι εργαζόμενοι τρελάθηκαν…

 

-             -   Πριν το καλοκαίρι ο αντιδήμαρχος κ. Σαγρές διαβεβαίωνε ότι τα λεωφορεία του Δήμου θα ήταν στην Κάλυμνο το καλοκαίρι. Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του χειμώνα και τα λεωφορεία είναι άφαντα. Πήγαν για επισκευή και δεν γύρισαν. Τι απέγιναν; Η δημοτική συγκοινωνία περνά δύσκολες στιγμές και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το μέλλον. 


-             -    Ο αριθμός των ΑΜΕΑ στην Κάλυμνο είναι υψηλός. Περί τα 700 άτομα, δηλαδή το 5%  του πληθυσμού. Περίπου 100 ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με μεγάλο πρόβλημα όρασης. Προφανώς όσοι καταγράφονται από συλλόγους  ΑΜΕΑ  είναι πραγματικές περιπτώσεις. Όμως έχουμε και την αμαρτωλή ιστορία με τους ανάπηρους λόγω υπερβολικής παχυσαρκίας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επιστημονική έρευνα, για να δώσει διαφωτιστικά συμπεράσματα.

 

-            -   Τα υπό κατασκευή καταστήματα στο ισόγειο του δημ. μεγάρου και τα ουρητήρια της πλατείας, δίπλα στο MEGA MIXER, είναι δύο έργα που δεν ολοκληρώθηκαν στην 8ετία του κ. Διακομιχάλη. Τα  ημιτελή καταστήματα στερούν εισοδήματα από το Δήμο και ολόκληρη η παραλιακή ζώνη δεν έχει ουρητήρια, για τις ανάγκες των ηλικιωμένων οι οποίοι καταφεύγουν στις γωνιές του Επαρχείου. Δυο έργα που  «βγάζουν μάτι», γιατί είναι μπροστά στα μάτια της ηγεσίας του Δήμου κι εκείνη δεν τα έβλεπε τόσα χρόνια.

                                                                                                 Ματάκι

Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ – Νοέμβριος 2002

Κατηγορία Blogs

        - Νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώθηκε με τις δημοτικές εκλογές της 13ης/10/2002. Θριαμβευτής αναδείχθηκε ο Γιώργος Ρούσσος, που συνέτριψε τον μέχρι χθες πανίσχυρο και ακλόνητο  Δημ. Διακομιχάλη και οδήγησε την παράταξη του 57% στο βατερλώ του 27%.  

-      -  Μη υπάρχοντος αντιπάλου επανεξελέγησαν δήμαρχοι με ποσοστό 99%  στο Δήμο Λειψών ο κ. Σπύρου Μπενέτος και στο Δήμο Δικαίου στην Κω ο κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής. Και οι δυο δεν βρήκαν αντίπαλο, γιατί η θητεία τους υπήρξε πολύ επιτυχής.


      - Οι γυναίκες έδωσαν ένα δυναμικό παρόν σ’ αυτές τις εκλογές. Η γυναίκα στην πολιτική θεωρείται γενικά πιο αξιόπιστη από τον άνδρα, κι έτσι στη Δωδεκάνησο για πρώτη φορά βγήκαν μπροστά τρεις γυναίκες: η έπαρχος Κω κ. Κυπραίου, η έπαρχος Καλύμνου κ. Συφουνιού και η δήμαρχος Χάλκης κ. Παναγή. Έγινε μια καλή αρχή.    


      - Το δημοτικό ελαιοτριβείο είναι από τις πιο αξιόλογες επενδύσεις. Είναι σωτηρία για τους ελαιοπαραγωγούς και την Κάλυμνο γενικότερα, αλλά χρειάζεται αναβάθμιση. Βγάζει λάδι άριστης ποιότητας, δουλεύει νύχτα – μέρα και δεν προλαβαίνει. Οι δυνατότητες των μηχανημάτων είναι περιορισμένες. Περίπου 25 εκ. δρχ. είναι η δαπάνη για την αγορά μεγαλύτερου φυγοκεντρικού μηχανήματος,  υποβάλλονται σχετικές αναφορές εδώ και τρία χρόνια, αλλά ο Δήμος ακόμα δεν αποφάσισε.          

                                                                                                                                                                                                       Ματάκι

 


Πριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ –Οκτώβριος 2002

Κατηγορία Blogs

-           -   Στη δημαρχιακή τετραετία που πέρασε πολλοί μικροπολιτικοί  επέδειξαν ωμότητα και πολιτικό κυνισμό βάζοντας στο στόχαστρό τους οικογένειες και νέους ανθρώπους. Απ’ αυτούς άλλοι κορδώνονταν σαν Ταρζάν της πολιτικής και άλλοι  σαν αλαζόνες φασιστο-εξουσιαστές. Σήμερα όλοι εμφανίζονται σαν αγνές παρθένες και παιδιά του λαού.


-          -   Δεν ήταν λίγοι οι νέο-πολιτικοί που νόμισαν ότι τα ταμεία του Δήμου έπρεπε να ήταν στη διάθεσή τους για … το καλό της Καλύμνου. Προσπάθησαν από το παρασκήνιο να στήσουν  «κόλπα»  και  «αρπαχτές»,  άσχετα αν δεν το κατάφεραν. Ο λαός θα τους επιβραβεύσει;


-          -   Ο υποδιοικητής της Αστυνομίας και οι αστυφύλακες όταν βγαίνουν στους δρόμους έχουν ως εύκολους στόχους τις δεσποινίδες, τις κυρίες και τους ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας. Τους καμικάζι και τους νεαρούς με το απλανές-θολό  βλέμα  δεν τους σταματάνε, γιατί είναι ζόρικοι και … επιθετικοί. Αλλά και οι ίδιοι οι αστυνομικοί ποτέ δεν φόρεσαν κράνος. Αυτά δίνουν αφορμή για δυσμενή σχόλια εις βάρος της Αστυνομίας.


-          -    Στο 1ο Λύκειο Καλύμνου λειτουργεί Κέντρο Τμημάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) για τους μαθητές των λυκείων της Καλύμνου. Διδάσκονται δωρεάν όλα τα μαθήματα από καθηγητές διορισμένους και αδιόριστους, που προσλαμβάνονται από τον Σχεδιαστή του Κέντρου και την Επιτροπή Παρακολούθησης, ενώ για την επιλογή των διδασκόντων καθηγητών λόγο έχουν οι γονείς και οι μαθητές.

                                                                                                                                ΜατάκιΠριν 10 χρόνια – ΑΡΓΩ –Σεπτέμβριος 2002

Κατηγορία Blogs

-                -   Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων ο Δήμος  «παραχωρεί»  τις Θερμοπηγές της Καλύμνου σε ιταλική εταιρία για 45 χρόνια. Η αντιπολίτευση αντιδρά χαρακτηρίζοντας τους όρους της σύμβασης αδιαφανείς και τριτοκοσμικούς.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version