Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Αγγελική Τρικοίλη

Αγγελική Τρικοίλη

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H Τέχνη του Εφικτού στην υπηρεσία του Ανθρώπου

 Είναι λοιπόν αυτή η πολιτική ένα θέμα που όσο κι αν θες να το αποφύγεις, δεν σε αφήνει. Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό άλλωστε, αφού αγγίζει και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής μας . Δύσκολο να την αγνοήσεις.

Η υποκειμενική φύση μιας αντικειμενικής πραγματικότητας

     Πόσες φορές πολλοί από εμάς δεν έχουμε φθάσει έως και τη σύγκρουση προκειμένου να υποστηρίξουμε την άποψή μας πάνω σε ένα θέμα;Πόσες φορές δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως μόνο εμείς βλέπουμε καθαρά ποια είναι η αντικειμενική πραγματικότητα, ενώ οι άλλοι είναι λάθος; Παρόμοιες σκηνές ζούμε καθημερινά και συνήθως καθένας από εμάς έχει την πεποίθηση πως μόνο ο ίδιος κατέχει το προνόμιο της ορθότητας.

ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ;

  Όταν πριν από τέσσερις περίπου δεκαετίες ο θεωρητικός των media Μarshall Mc Luhan,έγραφε πως «το μέσο είναι το μήνυμα», διατύπωνε για πρώτη ίσως φορά την επαναστατική άποψη ότι η μορφή ενός μέσου εμπεριέχεται στα μηνύματα που αυτό μεταδίδει. Θέλοντας έτσι να τονίσει  ότι μέσα από τη συμβιωτική αυτή σχέση μέσου και μηνύματος, το ίδιο το μέσο επηρεάζει ουσιαστικά το πώς όλοι εμείς ως αποδέκτες αντιλαμβανόμαστε το μήνυμα.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κατηγορία My Blog - Αγγελική Σ. Τρικοίλη

 

Στην εποχή της απόλυτης δια-δικτύωσης, της καθολικής κυριαρχίας των κάθε είδους ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και διασύνδεσης, ένα καινούριο blog είναι άλλο ένα παράθυρο στον κόσμο.  

 

  Είναι μια αποτύπωση όσων συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, στον προσωπικό μας μικρόκοσμο, στην μικρή ή ευρύτερη κοινωνική μας πραγματικότητα, στον κόσμο εν τέλει. Όσα συμβαίνουν και δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με την πολιτική ή με αυτό που κάποιοι θεωρούν πολιτική. Και, κυρίως, όσα σκεφτόμαστε για αυτά που συμβαίνουν.  

Σελίδα 13 από 13

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version