Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

URL Ιστότοπου: E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οστρακισμός

Κατηγορία Blog Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη

Ο οστρακισμος, όπως και η εξορία, ήταν στην αρχαιότητα μέτρα προστασίας της δημοκρατίας από τους πολιτικούς, Ο πολιτικος που, εξαιτίας του κύρους, της δύναμης του κ.α., κρινόταν επικίνδυνος για εγκαθίδρυση τυραννίας, ψηφιζόταν (με όστρακα) για 10ετή απομάκρυνση από την Αθήνα.

Και αν κατηγορούνταν για κατάχρηση ή άλλη βλάβη της Πόλης, η ποινή ήταν εξορία («φυγή») και δήμευση της περιουσίας του.

Οι κουκουλοφόροι

Κατηγορία Blog Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη

Δεν ειναι κάτι καινούριο στην Κάλυμνο… Παλιό το «άθλημα» αυτό: Κουκουλοφόροι δημοσιογραφούν και πολιτεύονται. Σε ΜΜΕ, σε εφημερίδες και σε ηλεκτρονικές σελίδες, «ξεφορτώνουν» κείμενα ανυπόγραφα, για να χλευάσουν τον ένα και τον άλλο με μπαγιάτικες «καλυμνιακές εξυπνάδες».

Αν ειχαμε δικτατορία (με νόμιμες… ηλεκτρονικές σελίδες), οι κουκουλοφόροι θα το έπαιζαν και «Αντιστασιακοί». Τώρα, σε καθεστώς δημοκρατίας, τι ακριβώς παίζουν…;

Ο λαο - φιλαράκος

Κατηγορία Blog Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη
Πως γινεται ένας πολιτικός όχι μόνο λαοφιλής αλλά λαοφιλαράκος; Θέλει μαγκιά και δικτύωση. Οχι πολλή εντιμότητα, βλάπτει. Οι ρομαντικοι και πρωτάρηδες λένε ότι ο πολιτικός γίνεται λαοφιλής με το έργο του και με τη συμπεριφορά του, τη λαϊκότητά του. Εχει μια δόση αλήθειας αυτό, αλλά δεν αρκεί.

Οι συμπέθεροι

Κατηγορία Blog Σακελλάρη Ν. Τρικοίλη

Δεν ειναι κι ασχημα, συμπεθεριάσανε εις τριπλούν η πράσινη φυλή με τη γαλάζια φυλή, με πολιτικούς γάμους και πολιτικά όνειρα.  

Αν δε μοιαζαμε, δε θα συμπεθεριαζαμε, λέει ο σοφός λαός, αλλά εδώ σφάλλει: Ο γάμος για την εξουσία δεν απαιτεί το ίδιο χρώμα, θέλει ίδιο χνότο, γιατί «χτυπάει» προίκα.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version